DR-vært i tårer for åben skærm efter rørende optræden: 'Vi kender alle til at sige farvel'

Troels Lyby bliver dybt rørt af Silas Bjerregaards sang i ugens udgave af 'Sommertogtet'.

Troels Lyby bliver overvældet i ugens udgave af 'Sommertogtet - lyden af vores land'. (© dr)

- Det er høfeber. Du skal ikke tro noget, Silas.

Gemt bag solbriller og bøllehat er den danske skuespiller Troels Lyby tydeligt berørt.

Han har netop set musikeren Silas Bjerregaard fremføre sin version af klassikeren 'Ne me quitte pas' af den belgiske kunstner Jacques Brel, og følelserne bliver kun tydeligere, da solbrillen ryger og afslører våde, røde øjne og en grødet stemme.

- Det var fandeme fint, mand. Så vildt, siger Troels Lyby.

Skuespilleren er denne sommer vært på DR1-programmet 'Sommertogtet - lyden af vores land', hvor han sejler rundt i Danmark med en stjernerække af danske musikere, der hver har taget en af deres yndlingssange med, som de laver en coverversion af.

Og her havde Silas Bjerregaard altså valgt Jacques Brel-nummeret og oversat det til 'Du må ikke gå', som i øvrigt også er at finde på hans ep 'Skygger for solen', der udkom tidligere i år.

- Ej, men det var både oversættelsen og sangen, der gjorde udslaget, siger Troels Lyby om episoden.

Hør originalen her, og se Silas Bjerregaard fremføre sin oversatte version i 'Sommertogtet' her:

Troels Lyby kendte originalversionen af sangen i forvejen og var begejstret for, hvordan den tidligere frontfigur i Turboweekend både havde oversat og fremført den.

- Han var ét med sangen og formidler fuldstændig desperationen i et endegyldigt farvel. Der er både den her desperation og melankoli over, at det allerede er sket. Og den her fornemmelse af at tale ud i blå luft til sidst. Kvinden er gået. Det berørte mig. Det trykkede på præcis den nerve, hvor man bliver grådlabil.

- Vi kender alle sammen til at sige farvel. At tage afsked. Endegyldig afsked. Hvor noget i kroppen bare skriger: "Det må ikke være sådan!"

Ikke let til tårer

Ud over Silas Bjerregaard medvirker også Jørgen Klubien fra Danseorkestret og operasangeren Andrea Pellegrini, der også måtte fælde en tåre under 'Du må ikke gå', i ugens udgave af 'Sommertogtet - lyden af vores land'

Sammen med Troels Lyby besøger de tre kunstnere Marstal, Ærøskøbing og Svendborg. Og kombinationen af at komme rundt i det danske land og at høre en lang række intimkoncerter undervejs har resulteret i en sommer, Troels Lyby med egne ord aldrig glemmer.

- Man kan altid diskutere smag, og om man kan lide en stilart og sådan noget. Men lad mig bare sige om alle de her mennesker: Deres faglighed er sindssygt høj. Der er en grund til, at de er stjerner. Det er de ikke kommet sovende til, men med hårdt arbejde, siger han.

Troels Lyby havde aldrig før mødt Silas Bjerregaard, men var bekendt med hans band Turboweekend, der gik hver til sit i 2018. Derfor kom det også bag på den Robert-vindende skuespiller, at han endte i tårer - noget han, efter eget udsagn, ikke ofte gør.

- Det er nok, fordi jeg har en lille to-årig dreng. Så bliver man bare blødere og lidt mere sensitiv. Man reagerer lidt mere på de her ting. Jeg var jo også væk fra min lille dreng og kæreste på det tidspunkt, siger han og tilføjer:

- Og så var det jo bare en fantastisk præstation af Silas.

Troels Lyby danner par med skuespillerkollegaen Cecilie Stenspil. De kan blandt andet opleves over for hinanden i Viaplay-serien 'Straight Forward'. (Foto: Nikolai Linares © Ritzau Scanpix)
Facebook
Twitter