Drew Sycamore har droppet frygten for ikke at være 'sej' nok - og hitter stort: 'Nu er jeg pisseligeglad'

Den albumaktuelle popstjerne håber at inspirere andre til at indse, at man gerne må kræve sin plads.

(Foto: Petra Kleis © Warner Music)

Bruger du meget energi på at tænke over, hvad andre tænker om dig?

Det gjorde den albumaktuelle sanger og musiker Drew Sycamore også engang. Faktisk indtil for nylig.

Men det er slut nu.

I dag er hun ikke længere bange for at danse sig alene igennem en musikvideo, som gjaldt det livet, selvom hun ikke er danser. Det så vi i videoen til hittet 'Take It Back'.

Og hvis Drew Sycamore synes, det er sjovt at synge: "Uh, uh, uh, uuuh", sådan som hun gør på singlen 'I Wanna Be Dancing', er der ikke nogen, der kan stoppe hende.

- Jeg har helt klart øvet mig i at holde op med at overtænke og bare gøre ting i frygt for ikke at blive accepteret – i frygt for at ikke være sej, siger hun og sætter trumf på:

- Nu er jeg pisseligeglad med, om folk synes, jeg er sej eller ej. Jeg er nærmest blevet trodsig – der er ikke nogen, der skal påvirke mig til ikke at gøre, hvad jeg har lyst til.

Den danske popstjerne med de walisiske rødder kan da også være helt rolig, for der er rigtig mange, der synes, hun er sej.

For eksempel har tre af hendes seneste singler toppet listen over de mest spillede sange på landets radiokanaler, hun har afspilninger i millionklassen på Spotify – og i fredags udgav hun så sit andet album, 'Sycamore', der har fået positive ord med fra anmelderne.

- Det er et album, der kan (og bør) høres mange gange, og som cementerer Drew Sycamore som en af de toneangivende musikere i Danmark anno 2021, skriver Gaffa om det nye album, der får fem ud af seks stjerner af musikmediet. (Foto: Petra Kleis © Warner Music)

Derudover har hun netop udsendt endnu en ørehængende single, 'Jungle', der bejler til samme radioskæbne som de andre, så den nyfundne "fuck det, nu gør jeg det bare"-attitude har vist sig at give pote.

- Det er klart, at det hjælper at have tre nummer et-sange i radioen forud for albummet. Det har ærligt talt været sindssygt og et drømmescenarie for mig. Jeg har flere gange tænkt, at der må være nogle, der tager pis på mig, men den har jo været god nok hver gang, siger Drew Sycamore.

Lyt til hendes nyeste single, 'Jungle', mens du læser videre:

0:00

'Jeg sked nærmest i bukserne ved tanken'

På den baggrund er det nye album landet rigtig blødt og godt, som hun selv formulerer det.

Det gjorde hendes debutalbum, 'Brutal', nu ellers også, da det udkom i 2019 med hits som blandt andre 'Perfect Disaster' – det var i øvrigt dengang, hun bare kaldte sig Drew.

Alligevel var det en anden fornemmelse, Drew Sycamore sad med i forbindelse med det første album i forhold til nu, hvor nummer to er landet. For hvad ville folk mon tænke om hende og sangene?

- Når man sætter sig for at blive musiker, skal man have albuerne fremme. Det føler jeg, at jeg havde øvet mig på, inden jeg udgav musik, men så gik det op for mig, at det jo også er dem, der ikke kender mig, der pludselig har en mening om mig.

- Men nu har jeg fundet plads til følelsen af, at jeg sgu godt må være her. Det, håber jeg, kan inspirere andre til at indse, at de godt må kræve deres plads og være her lige så meget som alle andre, tilføjer Drew Sycamore.

Drew Sycamore glæder sig til, at hun igen kan komme ud at optræde foran et publikum: - Der er bare ikke nogen bedre følelse, end når publikum synger med, siger hun. (Foto: Petra Kleis © Warner Music)

Dermed ikke sagt at det er nemt sådan lige at slippe eventuelle begrænsende tanker om, hvad andre tænker.

Drew Sycamore fik for eksempel selv kortvarigt kolde fødder, da hun sidste år fik arrangeret, at hun skulle danse i musikvideoen til 'Take It Back' – bare fordi hun spontant fik lyst til det.

- Jeg sked nærmest i bukserne ved tanken om det bagefter, men så slog det mig: "Hvorfor ikke bare gøre det?" Jeg er jo ikke danser, men jeg har en krop, der kan danse, så min indstilling var bare: "Lad os se, hvordan det går." Så jeg satte hæmningerne uden for døren, og det åbnede en port i mig.

- Nu er det endda blevet en ting, at jeg danser sådan – det er blevet mine moves – så der er også meget selvopdagelse for hvert skridt, jeg tager, siger hun.

Lyt til hittet 'Take It Back' her:

0:00

Justin Bieber satte nyt navn i gang

Det er altså en mere selvsikker Drew Sycamore, vi møder på det nye album, der også tæller hendes seneste hit '45 Fahrenheit Girl'.

Noget, der også viser, at hun er landet godt i sig selv som kunstner, er, at sangeren denne gang træder frem med tilføjelsen Sycamore, der ikke var en del af navnepakken i første omgang.

Allerede da hun havde udgivet sine første singler, havde hun dog en følelse af, at der manglede noget.

- Jeg tænkte på Freddie Mercury, Amy Winehouse og David Bowie. Det er fede navne. Navne, man husker. Drew er svært at huske, for det er også bare lidt en lyd, nogen kunne sige, siger hun grinende og smager lidt på sit fornavn; "Dreeew".

Der var dog ikke stemning for mere hos pladeselskabet i første omgang, fortæller sangerinden, og derfor fortsatte hun bare som Drew.

- Men så startede Justin Bieber sit eget merchandisefirma, der netop hedder Drew, fordi det er hans mellemnavn, og så sagde jeg: "Der er jo ingen, der kan google mig nu! Nu tager jeg mig et efternavn."

Drew Sycamore er opvokset i den lille nordjyske landsby Hvilsom, hvor hun allerede som barn drømte om at blive musiker. Nu bor hun i København og er lykkedes med drømmen. (Foto: Petra Kleis © Warner Music)

Drømmer stort

Og sådan blev det. Så da singleforløberen for albummet 'Take It Back' så dagens lys, var afsenderen pludselig blevet til Drew Sycamore.

Dermed er danskeren også klar til at skille sig ud internationalt, hvis det skulle komme dertil efter det gennembrud, hun har fået herhjemme med sine nye sange.

- Det er klart, at jeg laver musik for, at så mange som muligt skal høre den, men det er jeg samtidig ikke herre over selv. Jeg kan ikke kontrollere det – jeg kan bare lave musikken.

Alligevel er det tydeligt, at hun har øje på, hvad succesen kan føre til.

- MØ og Lukas Graham har gjort det, vi på mange måder har manglet herhjemme. De har inspireret til den der udlandstur. Det inspirerer mig hver dag, at vi har nogle kunstnere, der kan inspirere os andre til at drømme pissestort, siger Drew Sycamore.

- Min kuffert er altid pakket og klar!

FacebookTwitter