Efter dramatisk brud med X Factor-gruppe: Nu slår superstjerne vild rekord

I 2016 forlod sangerinden Camila Cabello gruppen Fifth Harmony og hitter nu stort som soloartist.

Camila Cabello har - som den første kvindelige soloartist - netop rundet en millard lytninger på en enkelt sang på streamingtjenesten Spotify. (© Sony Music)

Fem silhuetter på scenen, hvor den ene på dramatisk vis pludselig bliver revet væk, så der kun står fire tilbage.

Sådan valgte gruppen Fifth Harmony at illustrere, at et af medlemmerne – nemlig Camila Cabello – havde forladt gruppen.

Lyt til Camila Cabellos sang 'Never Be the Same' herunder, mens du læser videre:

0:00

Et sceneshow til MTV Video Music Awards i 2017, der skabte ret meget opmærksomhed oven på Cabellos exit, der allerede inden ovenstående episode havde trukket overskrifter på grund af medlemmernes modsigende historier om, hvordan det var sket.

- Det sårede virkelig mine følelser. Jeg havde slet ikke forventet det og var ikke forberedt på det, for på det tidspunkt var jeg kommet videre, har 21-årige Cabello sagt til The New York Times om de resterende fire medlemmers optræden.

Akavet stemning

Som den første kvindelige soloartist nogensinde har hun netop rundet en milliard lytninger på en enkelt sang på streamingtjenesten Spotify, så rent professionelt er hun nået langt siden det dramatiske brud, men følelsesmæssigt sidder det stadig dybt i hende, og hun vil kun sjældent tale om det i interviews.

Det startede ellers så godt. Som 15-årig tog den cubansk-mexicanske Camila Cabello til audition på den amerikanske udgave af 'X Factor'.

Hun blev sat sammen med Ally Brooke, Normani Kordei, Dinah Jane og Lauren Jauregui i gruppen Fifth Harmony, der blev nummer tre i programmet, og gruppen fik efterfølgende en pladekontrakt hos Syco Records, der ejes af Simon Cowell, som står bag 'X Factor'-konceptet.

I august vandt Camila Cabello prisen som Årets artist til MTV Video Music Awards. (Foto: Noam Galai © (c) Getty images)

Fifth Harmony hittede med numre som 'Worth It' og 'Work From Home', men i slutningen af 2015 udgav Cabello nummeret 'I Know What You Did Last Summer' sammen med sangeren Shawn Mendes, og det skabte, ifølge Camila Cabello, en akavet stemning mellem pigerne i gruppen, at hun havde lavet en sang uden dem.

Lyt til 'Worth It' fra Fifth Harmony her:

0:00

- Jeg var bare nysgerrig, jeg ville gerne lære mere, og jeg så alle de her mennesker omkring mig, der lavede musik, skrev sange og var frie. Det var det, jeg gerne ville, og det fungerede bare ikke, har Camila Cabello sagt.

Hun fik både nej til at være involveret i sangene til Fifth Harmony og til at skrive numre til et soloalbum ved siden af arbejdet med gruppen, og det blev i 2016 enden på et Fifth Harmony med fem medlemmer.

En milliard streaminger

De fire resterende piger skrev i en post på Instagram, at de havde fået at vide af 'Camilas folk', at hun ville forlade gruppen, mens Cabello påstod, at hun længe havde været åben omkring sine soloplaner og havde snakket med de andre medlemmer individuelt.

- Jeg har ikke lyst til at gå i detaljer omkring det, for det var meget intenst, og det er svært for mig at tale om. Det gør mig ked af det, har Camila Cabello sagt om bruddet til Billboard.

Men beslutningen om at gå solo viste sig at være den helt rigtige for sangerinden – i hvert fald hvis det handler om at vinde priser og slå rekorder.

Hun udgav sit debutalbum, 'Camila', tidligere i år, hvilket har ligget nummer ét på Billboard Top 200, og i juni blev sangen 'Havana' den mest streamede sang af en kvindelig soloartist på Spotify.

Lyt til 'Havana' herunder:

0:00

Nu har den netop rundet en milliard lytninger på streamingtjenesten, hvilket hun er den første kvindelige soloartist til at opnå. Og så endda med en sang, der først ikke var meget tro på.

- Vi udgav slet ikke 'Havana' som en single, fordi folk ikke troede nok på den. De sagde: 'Det er en cool sang, men du vil ikke havde den som single fra albummet'. Men da den så virkede, var jeg sådan: 'Ingen ved rigtig noget, så man kan ligeså godt bare gå efter det, man elsker', har Camila Cabello sagt om nummeret til musikmediet NME.

FacebookTwitter