Efter kidnapning, tæsk og sexskandaler: Nu kommer vild stjernerapper til Danmark

Det er en af tidens mest hypede rappere, der kommer til byen, når Tekashi 6ix9ine gæster både Aarhus og København.

Med sit farverige hår og regnbuefarvede tænder er rapperen Tekashi 6ix9ine svær at overse. (Foto: Presse)

Koncerterne er udsolgt.

Men om Tekashi 6ix9ine dukker op, når han mandag og tirsdag giver koncert i henholdsvis Aarhus og København er uvist.

Koncerterne i Danmark er allerede blevet rykket frem én uge, og den skandale-omspundne rapper er notorisk kendt for at aflyse sine koncerter med ganske kort varsel - senest i Sverige, hvor han for få uger siden aflyste en koncert i hovedstaden Stockholm.

Lyt til 6ix9ines gennembrudshit 'Gummo' her, mens du læser videre.

0:00

Bag det knap så mundrette kunstnernavn Tekashi 6ix9ine gemmer sig den blot 22-årige Daniel Hernandez, en ung fyr fra Brooklyn i New York, der på rekordtid er blevet en af tidens hotteste - og mest kontroversielle - rappere.

Provokerende og ekstremt populær

Det er under et år siden, at Tekashi 6ix9ine brød igennem med debutsinglen 'Gummo'.

I dag er sangen blevet afspillet omkring 138 millioner gange på streamingtjenesten Spotify, mens musikvideoen er blevet set mere end 274 millioner gange på Youtube.

Radiovært og hiphop-ekspert Pelle Peter Jensen kalder Tekashi 6ix9ine for 'en galionsfigur for den nye generation af amerikanske rappere'.

Ifølge ham skyldes Tekashi 6ix9ines store succes, at han har formået at bringe noget nyt til hiphoppen, samtidig med at han trækker musikalske tråde til fortiden.

- På den ene side er han vendt tilbage til noget meget rå og beskidt rap med masser af attitude. Det er ikke noget, vi har set så meget af de sidste par år, i hvert fald ikke så griddy og enormt konfrontativ, som det en række af rapperne fra den nye generation leverer, siger han og fortsætter:

- Samtidig har de en æstetik, som er helt vild, og de trækker tråde til Soundcloud-rappere som Lil Xan og Lil Pump, som er vildt populære lige nu. De har tatoveringer over det hele, farver deres hår i vilde farver og ser bare vilde ud, siger Pelle Peter Jensen.

Her ses Tekashi 6ix9ine på scenen under en koncert i Berlin tidligere i år. Snart indtager han scenen i både Aarhus og København. (Foto: Frank Hoensch © 2018 Frank Hoensch)

Har provokeret mange

Med sit vilde udseende og sin eksplosive lyd er Tekashi 6ix9ine af mange blevet opfattet som en provokatør - og for nogle lidt af en joke.

- Han er en blanding af en gammel form for rap og en ny form for æstetik, og den kombination har provokeret virkelig mange mennesker. Han ser måske for vild ud til mange af de gamle og er lidt for voldsom til mange af de unge. Med andre ord er han ret ekstrem, og det skubber nogle væk, men tiltrækker også en masse, forklarer han.

Tidligere i år satte Tekashi 6ix9ine selv spørgsmåltegn ved, hvordan han havde formået at provokere så mange mennesker.

- Hør lige her, jeg er en fyr med regnbuefarvet hår, okay? Jeg er en dreng med regnbue-tænder. Hvordan skaber jeg så meget røre i branchen, som jeg gør? Det lort burde ikke ske, sagde rapperen, da han gæstede radioprogrammet Breakfast Club.

Hør nummeret 'FEFE' med Tekashi 6ix9ine og Nicki Minaj her, mens du læser videre.

0:00

Siden har rapperen formået at vende skuden og er i dag en af tidens hotteste rappere.

- Tekashi 6ix9ine er det seneste år gået fra at være den nye dreng i klassen, som alle grinte af, til at være ham, som laver hit på hit, og som alle vil arbejde sammen med. Han har bevist, at han ikke gør det for sjov og er gået fra være en udskældt underdog til at være en, som mange hepper på, siger Pelle Peter Jensen.

Skandalerne står i kø

Med sit syrede regnbuehår og karakteristiske ansigtstatoveringer - som nærmest er blevet et obligatorisk accessory for tidens unge rappere - er Tekashi 6ix9ine svær at overse, men det er ikke kun hans vilde udseende, der giver den unge New Yorker opmærksomhed og spalteplads.

Som med mange andre rappere har skandalerne nemlig også stået i kø for Tekashi 6ix9ine.

I sommer blev rapperen kidnappet af tre ukendte gerningsmænd, som gav ham tæsk og senere stjal smykker og kontanter fra rapperen til en samlet værdi af over seks millioner kroner.

Rapperen hævder også at være medlem af en berygtet bande, ligesom han flere gange er blevet sigtet for vold, blandt andet for at have taget kvælertag på en 16-årig dreng.

Tekashi 6ix9ine ses her i retten i New York under en retssag i sommer. (Foto: New York Daily News © 2018/Daily News)

Sidste år blev rapperen sigtet og dømt for at have taget en række fotos og en video af 'seksuel karakter' af en blot 13-årig pige. Tekashi 6ix9ine nægtede, at han vidste, at pigen var mindreårig, men erkendte sig alligevel skyldig i anklagerne.

Tekashi blev dømt til tre års betinget fængsel, men nu lader det til, at rapperen alligevel kan ende med en tur bag tremmer, fordi han ikke har levet op til betingelserne for sin betingede dom.

Fra internetfænomen til superstjerne

Trods de talrige skandaler hitter Tekashi 6ix9ine fortsat stort.

Han har netop rappet sammen med Nicki Minaj på nummeret 'Fefe', og for nylig sendte han så nummeret 'Bebe' på gaden.

Et tropisk og sommerligt nummer, der ligger langt fra den hårde lyd, Tekashi 6ix9ine tidligere har stået for. De nye toner overrasker dog ikke Pelle Peter Jensen.

Tekashi 9ix6ine optræder på nummeret 'Fefe' sammen med rapperen Nicki Minaj. Hun fik en del kritik på de sociale medier for at samarbejde med Tekashi 6ix9ine, der tidligere er blevet dømt for at have filmet en video med seksuelt indhold med en mindreårig pige. Her ses de sammen i videoen til 'Fefe'. (Foto: Screenshot fra YouTube)

Lyt til 'BEBE' med Tekashi 6ix8ine her, mens du læser videre.

0:00

- Han har brugt et år på at råbe om at skyde folk på sine tracks, så jeg tror, at Tekashi prøver at rykke lidt væk fra den lyd nu, siger han.

- Den etablerede musikbranche har jo fået øjnene op for ham og synes, han er interessant, fordi man får instant street credit, hvis man får ham som feature på sit nummer. Og det tror jeg da, Tekashi er blevet bevidst om, så nu forsøger han at trække sin lyd i en lidt mindre hård retning. Han har pludselig fået muligheden for ikke blot at være et internet-rapfænomen, men en rapsuperstjerne.

Tekashi 6ix9ine spiller på Train i Aarhus den 17. september og i Vega i København den 18. september.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk