Efter selvhad og misbrug: Michaels Jacksons datter går i sin fars musikalske fodspor

Paris Jackson har haft det svært, siden hendes far døde i 2009, da hun var bare 11 år. Nu springer hun ud som musiker.

Paris Jackson er langt fra den eneste, som er gået i en sine forældres musikalske fodspor. Børn af stjerner som Will Smith, Kurt Cobain og Kim Larsen laver også musik. (Foto: Matt Winkelmeyer / Michael Ochs © (c) Getty images)

- Undskyld, hvis jeg var dårlig. Jeg blev opereret i går.

Med de ord afsluttede Michael Jacksons datter, Paris Jackson, en af de første koncerter med sit nye band, The Soundflowers, som hun første gang optrådte med i juni.

Dermed går hun i sin fars musikalske fodspor og træder ind i rækken af musikerbørn, man skal holde øje med i musikbranchen - dem er der nemlig flere af.

Lyt til Michaels Jacksons 'Beat It', mens du læser videre:

0:00

Operationen, Paris Jackson, hentydede til, var en byld, der skulle fjernes, men helt skidt må hun ikke have syntes, koncerten gik.

Hun har nemlig lagt flere videoer op på sin Instagram-profil, hvor hun sidder i skrædderstilling på scenen til koncerten ved et velgørenhedsarrangement.

Blandt tilskuerne var blandt andre hendes bedstemor, Katherine Jackson, som opfostrede Paris og hendes to brødre, efter Michael Jackson døde i 2009 på grund af fejlmedicinering.

Og vejen til eget band og koncerter har da heller ikke været nem for den nu 20-årige Paris Jackson.

Kun få uger efter sin fars død stod hun som 11-årig foran hele verden med tårer i øjnene og talte om sin far til den stort anlagte mindeceremoni for kongen af pop.

Paris Jackson taler til mindeceremonien for sin far i juli 2009. (Foto: Philip Ramey Photography © (c) Getty images)

Før det havde de tre Jackson-børn været skjult for omverdenen, og pludselig var der massiv fokus på dem.

I lang tid var en musikkarriere ikke en prioritet for Paris Jackson, som gik grueligt meget igennem i løbet af sine teenageår.

Hun har flere gange forsøgt at begå selvmord efter at have kæmpet med depression og misbrug, og hun beskriver selv tiden som meget hård.

- Det var bare selvhad. Lavt selvværd og følelsen af, at jeg ikke kunne gøre noget rigtigt, og at jeg ikke havde fortjent at leve længere, har Paris Jackson sagt til magasinet Rolling Stone.

Vendepunktet kom, da hun efter et selvmordsforsøg som 15-årig kom på en særlig skole i Utah.

Her blev der taget hånd om hende, og på trods af vedvarende online-kommentarer om, at hun er grim, og at Michael Jackson ikke er hendes rigtige far, har hun fået det bedre. Hun har arbejdet som model, skuespiller – og senest altså også gået i sin fars fodspor ved at skrive sange.

Lyt til Michael Jacksons sang 'Billie Jean' her.

0:00

Paris Jackson har tidligere sagt, at hun ikke kunne se sig selv forfølge en karriere i musikbranchen, men det kunne altså godt tyde på, at hun har ombestemt sig.

Instagram skriver hun, at sangen 'Daisy', som hun optrådte med til velgørenhedsarrangementet, er første single fra bandets kommende ep.

Paris Jackson er da heller ikke det eneste barn af en musiker, der er blevet inspireret af forældrenes karriere. Herunder kan du læse om fem andre musikerbørn, som du også skal holde øje med.

(Foto: Josh Brasted © (c) Getty images)

Jaden Smith – søn af skuespiller og rapper Will Smith

Man kan ikke sige, at der er meget ‘Miami’ over Jaden Smiths musik. Han fik sin debut i Justin Biebers nummer ’Never Say Never’, men har siden bevæget sig over i den mere alternative hiphop.

I 2018 udgav han ’Syre: The Electric Album’, som var det første album, der blev frigivet via det sociale medie Instagram.

0:00
(Foto: NILS MEILVANG © (c) Ritzau Scanpix)

Hjalmer – søn af den danske sanger Kim Larsen

- Min far har givet mig et rigtig godt råd: At jeg skal lade være med at ævle helt vildt meget om ham. Men det er heller ikke noget, jeg vil flygte fra, har Hjalmer tidligere sagt til dr.dk.

Men Hjalmer vil gerne være sin egen. Og det er han hurtigt blevet med numre som ’Hvis du går’ og ’Hjem til en anden’.

0:00
(Foto: Lorne Thomson © (c) Getty images)

Noah Cyrus – datter af countrysangeren Billy Ray Cyrus

Du kender måske allerede storesøster Miley Cyrus fra numre som ’Wrecking Ball’ og ’Malibu’, men den yngste søster i Cyrus-familien kan altså også noget.

Den nu 18-årige Noah Cyrus slog i 2016 igennem med ’Make Me (Cry)’ sammen med Labrinth, og siden har hun blandt andet været på tour med Katy Perry.

0:00
(Foto: Jamie McCarthy © (c) Getty images)

Frances Bean Cobain – datter af Nirvana-forsanger Kurt Cobain

Som datter af afdøde Kurt Cobain kunne man næsten have sagt sig selv, at der ville opstå en del opmærksomhed omkring Frances Bean Cobain, da hun postede en video på Instagram, hvor hun sang en af sine egne sange.

Faktisk blev opmærksomheden så stor, at hun slettede videoen igen. Nu har den 25-årige kunstner og model dog igen postet en video på det sociale medie, hvor hun teaser for kommende musik.

(Foto: NILS MEILVANG © (c) Ritzau Scanpix)

Hugo Helmig – søn af den danske sanger Thomas Helmig

Nummeret ’Please Don’t Lie’ var det helt store radiohit i 2017, og Hugo Helmig har for alvor slået sit eget navn fast, selvom han deler en del af det med sin kendte far. Et efternavn, som han i starten var i tvivl om, hvorvidt han skulle bruge, når han udgav musik.

- Hvis man bruger Helmig-efternavnet, så føler jeg lidt, at det sætter en label på mig. At jeg er hans søn, og det ved jeg ikke, om jeg vil kendes for. Jeg vil gerne kendes som mig selv, siger Hugo Helmig i DR3-dokumentaren ’Hugo og Helmig’, men endte dog med at bruge efternavnet.

0:00
FacebookTwitter