Ekskæreste og stjerner står frem med støtte til Britney Spears: 'Ingen kvinde fortjener den behandling'

Støtten strømmer ind til Britney Spears, efter hun i dag talte til retten om sit værgemål.

Under hashtagget #FreeBritney strømmer det ind med støtteerklæringer på Twitter til den 39-årige amerikanske sanger. (Foto: Jordan Strauss)

Britney Spears vil ud af det værgemål, som hun har været underlagt siden 2008.

Det kan ingen længere være i tvivl om, efter den 39-årige sangerinde på en Zoom-forbindelse til retten i Los Angeles onsdag amerikansk tid holdt en 24 minutter lang enetale om sagen.

- Værgemålet gør meget mere skade end gavn for mig. Jeg burde ikke være i et værgemål, hvis jeg kan arbejde, tjene penge til mig selv og betale andre. Jeg er her ikke for at være nogens slave, sagde Britney Spears.

Hun havde heller ikke mange pæne ord at sige om sin far, Jamie Spears, som sammen med en advokat gennem de sidste 13 år har fungeret som værger for hende.

Det betyder, at de har haft magten over hendes karriere og økonomi.

- Min uvidende far og alle andre, der har været involveret i værgemålet, burde sidde i fængsel.

Britney Spears fortalte også, at hun mod sin vilje har fået sat en spiral op, så hun ikke kan blive gravid.

- Jeg ville have den (spiralen) ud, men det såkaldte hold omkring mig nægtede at lade mig gå til lægen, fordi de ikke vil have, at jeg kan få børn, lød det fra Britney Spears i retten.

Hvordan sagen om Britney Spears værgemål ender, ved vi ikke endnu, da retsmødet i Los Angeles endte uden afgørelse, og faderens hold har tidligere afvist anklager om, at Britney Spears behandles uretfærdigt, og deres modsvar på de enkelte anklager er endnu ikke blevet hørt.

Støtteerklæringer strømmer ind

Britney Spears' dramatiske ord i retten i Los Angeles har fået fans og flere kendte til at reagere.

Blandt andre ekskæresten Justin Timberlake, som Britney Spears var sammen med fra 1999 til 2002.

- Efter det vi så i dag, burde vi alle støtte Britney i denne stund. Uanset vores fælles fortid – både den gode og dårlige – og uanset hvor lang tid siden, det var, så er det, der sker for hende, ikke i orden. Ingen kvinde skal nogensinde blive begrænset i at bestemme over sin egen krop, skriver Justin Timberlake på Twitter og fortsætter:

- Ingen bør nogensinde blive fastholdt mod deres vilje, eller være nødsaget til at spørge om lov til at få adgang til alt, som man har arbejdet så hårdt for at opnå.

- Jess (Justin Timberlakes kone, Jessica Biel) og jeg sender vores kærlighed og vores absolutte støtte til Britney i denne tid. Vi håber, at retten og hendes familie gør det rigtige, og lader hende leve det liv, hun vil.

Da Timberlake og Spears var kærester for omkring 20 år siden, tiltrak de sig ekstrem meget opmærksomhed, og deres forhold blev sat under lup i dokumentaren 'Framing Britney Spears', som udkom tidligere i år.

Justin Timberlake og Britney Spears var et af verdens mest omtalte par i 00'erne. Her ses de sammen tilbage i 2002. (Foto: Rights Managed © Scanpix)

I forlængelse af deres brud i 2002 udgav Justin Timberlake sangen 'Cry Me a River', som mange mente var en stikpille til Britney, der angiveligt skulle have været ham utro. Hans opførsel blev kritiseret i dokumentaren, og Timberlake var senere ude at undskylde for sine handlinger.

Justin Timberlake er dog ikke den eneste stjerne, der offentligt har været ude at støtte Britney Spears. Også sangeren Mariah Carey har sendt virtuel støtte til sin 39-årige kollega.

- Vi elsker dig, Britney!! Forbliv stærk, skriver hun på Twitter.

Ligeledes kommer den amerikanske sanger Halsey med opbakning til Britney Spears på Twitter.

- Gud velsigne Britney. Jeg håber af hele mit hjerte, at hun får tildelt sin frihed fra dette voldelige system. Det fortjener hun mere end noget andet. Jeg beundrer hendes mod for at stå op for sig selv i dag.

Skuespilleren Rose McGowan, der er en af de mest højlydte stemmer i Metoo-bevægelsen, har også opmuntrende ord til Britney.

- En sejr til en kvinde, er en sejr for os alle. Et sejr for et menneske, er en sejr for alle. Lad friheden ringe #FreeBritney.

Du kan blive klogere på Britney Spears værgemål i dokumentaren 'Kampen om Britney: Fans, penge og umyndiggørelse', som lige nu kan ses på DRTV.