Elton John og Dua Lipa slår sig sammen på nyt nummer: Her er 5 andre superstjerner, han har hittet med

74-årige Elton John og 25-årige Dua Lipa har udgivet nummeret 'Cold Heart'.

Dua Lipa er den nyeste musikstjerne, der samarbejder med den erfarne musiker Elton John. (Foto: David M. Benett © Getty Images)

Dua Lipa og Elton John har begge domineret både de britiske og internationale hitlister – men i hvert deres årti.

Nu forsøger de at kaste deres guldstøv over hinanden på den nye sang 'Cold Heart (PNAU Remix)', der udkom i sidste uge. Og det samarbejde har ført til mere end bare et musikalsk projekt mellem den 25-årige Dua Lipa og 74-årige Elton John.

Det har også ført til et smukt venskab.

- Elton, du er min ven og min helt, og jeg troede aldrig, at jeg ville være i stand til at sige det i samme sætning, skrev Dua Lipa på Twitter.

Det er en følelse, som den ældre musiker deler med den unge sanger:

- Det her nummer er kulminationen på et smukt venskab, tweetede Elton John ligeledes.

Lyt til 'Cold Heart (PNAU Remix)', mens du læser videre:

0:00

Med deres nye duet er Dua Lipa endnu en stjerne i rækken af dygtige, yngre musikere, som Elton John samarbejder med. Han har nemlig tradition for at rette sin opmærksomhed mod de musikalske talenter, der er flere generationer yngre end ham.

- Jeg har tiltro til ungdommen, og jeg elsker at lytte til ny musik, har han tidligere udtalt.

Elton John er så begejstret for lyden af den nye musikscene, at han også i sit eget podcastshow, 'Rocket Hour' på Apple Music, gør en dyd ud af at promovere musikken fra dem, der ikke kan blære sig med en hel så lang karriere som den britiske musiker og levende legende.

Det gælder blandt andre – udover Dua Lipa – sangerne Lorde og Billie Eilish.

Men listen over store musikere, som Elton John har lavet hits med, er endnu længere end det. Så nu tager vi dig på en musikalsk tur gennem nogle af hans mange musikalske samarbejder:

1

'All of the Lights' (2010) med Kanye West

På kæmpehittet 'All of the Lights' har Kanye West besøg af flere kendte musikere – blandt andre Elton John. (Foto: Randy Brooke © Getty Images)

Elton John er nok ikke den første, du tænker på, når du hører Kanye Wests kæmpehit 'All of the Lights'.

Men han har faktisk ikke en ubetydelig rolle på sangen.

For udover at synge sammen med nogle af 10'ernes største sangere – blandt andre Drake, Alicia Keys, John Legend, Fergie og Kid Cudi – står Elton John også for klaverstykket på 'All of the Lights'.

Og Elton John havde en masse roser tilovers for Kanye West efter deres samarbejde.

- Han er et iskoldt geni. Hans nye album er et mesterværk, sagde den britiske musiker i 2011.

Noget tyder dog på, at Kanye West også har været fan af Elton John før deres samarbejde. På sangen 'Good Morning' fra 2007 samplede Kanye West nemlig et stykke af Elton Johns 30 år ældre nummer 'Someone Saved My Life Tonight'.

Lyt til 'All of the Lights' her:

0:00
2

'Sine From Above' (2020) med Lady Gaga

Lady Gaga og Elton John har et nært venskab, der går flere år tilbage. Sidste år udgav de en duet sammen. (Foto: John Shearer © Getty Images)

Det er måske ikke alle, der kender til det her nummer. Alligevel er samarbejdet mellem Lady Gaga og Elton John værd at fremhæve.

For da duetten 'Sine from Above' udkom sidste år som en del af Lady Gagas album 'Chromatica', havde de to sangere allerede været tætte venner i flere år. Faktisk et helt årti.

I 2010 var Lady Gaga nemlig stadig et forholdsvis nyt navn, da hun trådte ud på Grammy Awards-scenen. Efter at have optrådt med et par numre, sad ingen ringere end Elton John klar ved klaveret og sang et medley af Lady Gagas 'Speechless' og Elton Johns 'Your Song' – og allerede dengang var Elton John stor fan af det nye, fremadstormende talent.

- Jeg fik et telefonopkald fra Gaga, der spurgte, om jeg ville optræde med hende, og hun spurgte: "Hvad vil du gerne lave?". Og jeg sagde: "Jeg vil gøre dét, du vil, for jeg elsker dig, og jeg elsker, hvem du er, og jeg elsker din musik", husker han.

Siden har de to sangere optrådt med flere duetter sammen – og den nyeste er altså 'Sine From Above' fra Lady Gagas seneste album.

Lyt til 'Sine From Above' her:

0:00
3

'Ghetto Gospel' (2004) med 2Pac

I 2004 udgav Eminem et 2Pac-album – og Elton John, der er venner med Eminem, optrådte på sangen 'Ghetto Gospel'. (Foto: Ron Galella © Getty Images)

Selvom Elton John er blevet slået til ridder af dronning Elizabeth, er han altså også betaget af hiphop – og det kommer ikke kun til udtryk i samarbejdet med Kanye West.

I et interview med magasinet Rolling Stone tilbage i 2006 udtrykte han sin begejstring for genren:

- Jeg elsker de her beats, men jeg ved bare ikke, hvordan man laver dem, sagde han dengang.

På dette tidspunkt havde Elton John dog allerede forsøgt sig en smule med hiphoppen. For i 2001 optrådte han sammen med Eminem på sangen 'Stan' til Grammy Awards – og de to blev venner.

Så da Eminem producerede og udgav 2Pac-albummet 'Loyal to the Game' i 2004 efter rapperens død, var Elton John pludselig at finde på albummet.

Den dengang 57-årige Elton John synger på 'Ghetto Gospel'. Og hvis du kender til Elton Johns repertoire, kan du måske høre, at det er én af hans ældre sange, nemlig 'Indian Sunset' fra 1971, der har fået en tur i rap-maskinen.

Lyt til 'Ghetto Gospel' med 2Pac og Elton John her:

0:00
4

'Sorry Seems to Be the Hardest Word' (2002) med Blue

Boybandet Blue lavede et cover af Elton Johns sang 'Sorry Seems to Be the Hardest Word' – og Elton John sang med på deres version. (Foto: Ollie Millington © Getty Images)

Det er ikke sikkert, at det britiske boyband Blue fra begyndelsen af 00'erne i første omgang siger dig meget – men mon ikke du har lyttet til deres store hit 'Sorry Seems to Be the Hardest Word'?

Sangen lå nemlig nummer ét på den britiske hitliste, da den udkom i 2002.

Nummeret er dog oprindeligt én af Elton Johns egne sange. Den udkom på pladen 'Blue Moves' fra 1976, som boybandet Blue så har lavet et cover af.

Boybandet troede, at Elton John ville spille klaver på deres version af sangen – men da de spurgte ham, bad han om også at få lov til at synge med. Og sådan formåede Elton John at hele unge knuste hjerter næsten tredive år efter, at hans sang oprindeligt udkom.

Lyt til Blue og Elton Johns version af 'Sorry Seems to be the Hardest Word' her:

0:00
5

'Don't Let the Sun Go Down on Me' (1991) med George Michael

George Michael og Elton John pustede nyt liv i Elton Johns egen sang 'Don't Let the Sun Go Down on Me' – og de fik et tæt venskab. (Foto: Dave Benett © Getty Images)

Det her er endnu et nummer, som Elton John oprindeligt skrev sammen med sin faste sangskrivermakker Bernie Taupin, men som fik et nyt liv flere år efter.

'Don't Let the Sun Go Down on Me' udkom første gang i 1974, og sangen blev en succes allerede dengang.

11 år senere stod Elton John på scenen med den yngre sanger George Michael, og sammen sang de 'Don't Let the Sun Go Down on Me' som duet. Det blev så stor succes, at versionen blev indspillet og udkom i 1991 – og duetten lå nummer ét på hitlisten i USA og England og sikrede dem en Grammy-nominering.

Selvom George Michael var inspireret af Elton John i sit arbejde, var det også Elton Johns ønske at arbejde med den yngre musiker, da han kom frem på musikscenen.

Og de to britiske sangere fik et nært venskab, så da George Michael døde i 2016, dedikerede Elton John sangen til sin ven.

- Han var ét af de venligste, sødeste, mest generøse mennesker jeg nogensinde har mødt, sagde Elton John dengang.

Lyt til 'Don't Let the Sun Go Down on Me' med Elton John og George Michael her:

0:00
FacebookTwitter