Én af Sveriges største rappere er dræbt af skud

Den kun 19-årige rapper Einár blev dræbt sent torsdag aften.

Her ses Einár på scenen i Sverige i 2019. Nu er han død, 19 år gammel. (Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency © Scanpix)

Den blot 19-årige rapper Einár er blevet skuddræbt i Sverige. Det skriver flere svenske medier, herunder SVT og Aftonbladet.

Politiet har fredag formiddag bekræftet, at det er Einár, der er død, og at man formoder, at drabet var banderelateret.

Den svenske statsminister, Stefan Löfven, har også kommenteret drabet over for svenske journalister i Bruxelles, skriver Aftonbladet:

- Det er et ungt liv, som er slukket, og jeg kan forstå, at han har betydet meget for mange unge mennesker. Det er tragisk, at endnu et liv er slukket.

Ifølge SVT ringede flere personer til politiet torsdag aften omkring klokken 22.50 efter at have hørt høje brag, der lød som skud. Da politiet nåede frem til området Hammarby Sjöstad, fandt de en skudt mand.

- Der blev givet førstehjælp, men han døde på stedet, lyder det fra politiets pressetalsperson, Carina Skagerlind, ifølge SVT.

Politiet har i øjeblikket afspærret området, hvor Einár blev skudt og dræbt sent torsdag aften. (Foto: Henrik Montgomery/TT News Agency © Scanpix)

Der pågår lige nu et intensivt politiarbejde i kølvandet på drabet. Politiet jagter i øjeblikket flere mistænkte i sagen, fortæller pressetalsmand Ola Österling fra politiet i region Stockholm til Expressen.

Blandt andet er en politihelikopter sat ind i jagten på én eller flere potentielle gerningsmænd. Politiet har afhørt flere vidner i sagen, men ingen er endnu pågrebet.

- Vi har afhørt flere personer i løbet af natten, og nogle af dem har skullet følge med til politistationen. Det er vidner, som har set, hørt og gjort iagttagelser. Det er beviser, som i allerhøjeste grad er af betydning, siger Ole Österling ifølge Aftonbladet.

Havde længe levet med trusler

Motivet bag drabet kendes endnu ikke, men Einár – der i virkeligheden hed Nils Kurt Erik Einar Grönberg – havde længe levet med trusler imod sig, skriver Aftonbladet, der dog ikke uddyber, hvem truslerne kom fra.

Einárs navn blev sidste år nævnt af flere svenske medier i forbindelse med en sag, hvor han angiveligt blev kidnappet af rivaliserende rappere.

Siden har Einár selv rappet om hændelsen på nummeret 'Unge Med Extra Energi'.

Einár startede sin karriere med at lægge rap-videoer på Instagram, men slog for alvor igennem i 2019 med sangen 'Katten i trakten', som sikrede ham den svenske P3 Guld-pris for 'Årets sang'.

Sangen nåede toppen af den svenske singlehitliste, som den beholdt i tre uger. Herudover har Einár-sange som 'Tesla', 'Gamora' og 'Första klass' alle over 25 millioner streams på Spotify. Han har også vundet en svensk Grammis for 'Årets nye navn' i 2020.

Einár blev 19 år gammel. (Foto: Jessica Gow/TT News Agency © Scanpix)

Ifølge BT har han tidligere udtalt til Aftonbladet, at det var vigtigt for ham at bruge sin musik til at sætte fokus på, at livet ikke er nemt for alle.

- Det er noget, der skal fremhæves. Det kan godt være, at folk bliver bange, eller at de tænker, at det ikke skal tages alvorligt, fordi det bare er rap, men det er alvorligt.

Den seneste tid opholdt Einár sig meget i udlandet, skriver Ritzau. På sociale medier lagde han billeder op fra Spanien, Amsterdam og Dubai.

FacebookTwitter