'En skidesjov oplevelse': Hør Mads Langer optræde med ikonisk bodega-sang

Den danske musiker Mads Langer har optrådt med sin helt egen udgave af 'Se Venedig og dø'.

Har du også stået i de sene nattetimer og skrålet: "Åh, Luigi se Venedig og dø" af dine lungers fulde kraft på det lokale værtshus?

Så er du med garanti ikke den eneste.

Sætningen stammer nemlig fra Lone Kellermanns hit 'Se Venedig og dø', der siden indspilningen i 1978 er gået hen og blevet noget af et folkeeje i Danmark.

Det er den danske musiker Mads Langer enig i, og han har da også personligt nydt godt af den legendariske sang flere gange.

- Det er jo mest et nummer, man har hørt, når man har været på bodega for at rafle med drengene, så der er selvfølgelig rigtig gode minder i den sang, og så er det jo uden tvivl et stykke kulturarv.

Netop derfor havde Mads Langer da også glædet sig til at spille sin egen udgave af 'Se Venedig og dø', da han fredag gæstede P3-programmet 'Curlingklubben', der har nummeret som fast fredagssang.

Du kan høre hans udgave af sangen sidst i udsendelsen her.

- De spurgte, om jeg ville spille den, og det var jeg frisk på. Folk hyggede sig og sang med, så det var en skidesjov oplevelse.

Men selvom 'Se Venedig og dø' ofte er brugt i en sammenhæng, der byder på masser af grin og ofte alkohol, så har den danske musiker også stor respekt for sangen og menneskerne bag.

Sangen er nemlig skrevet af Kim Larsen, der i 1970'erne forærede den til Lone Kellermann.

- Det er jo et nummer med et glimt i øjet, og jeg kan lige forestille mig, at Lone Kellermann og Kim Larsen har haft et smil på læben, mens de indspillede den. Generelt er det sjovt at putte sin egen sjæl i andres sange, fortæller Mads Langer og tilføjer:

- Men jeg synes også, at vi skal have respekt for de her folkesange. Man skal passe på med at gøre sig til smagsdommer over dem, for de har en stor betydning for rigtig mange mennesker.

Øverst i artiklen kan du se og høre Mads Langer optræde med sin seneste single, 'Life In Stereo'.

Facebook
Twitter