En sms fra dansk popstjerne vendte op og ned på Nanna Olivias liv: Nu skal hun optræde for hele Danmark

22-årige Nanna Olivia drømmer om at leve af musikken. Nu rykker drømmen ét skridt nærmere.

Nanna Olivia er vokset op i byen Fløng, men bor i dag i Nørrebros nordvestkvarter i København. (Foto: Betina Garcia © dr)

Politibetjent. Dyrlæge. Skuespiller. Eller måske popstjerne?

De fleste af os havde store drømme for fremtiden, da vi var små. For nogle af os går drømmene i opfyldelse, og for andre forbliver de noget, vi enten udlever i vores fritid eller tja… bare går og dagdrømmer om.

For 22-årige Nanna Olivia er barndomsdrømmen nu – måske – ved at blive til virkelighed.

Siden hun var helt lille, har hun nemlig drømt om at kunne leve af musikken og dele sine sange med resten af verden.

Som barn måtte hendes mor dog lokke hende med vingummier for at få hende til at synge, men i dag skal der ikke sukkersød lokkemad til, før den unge sanger deler ud af sit musikalske talent.

Et talent, det dog indtil for ganske nylig ikke så ud til, vi andre skulle få glæden af. Men mere om det senere, for lad os først skrue tiden lidt tilbage.

Sang for hele Danmark som otteårig

Som barn dyrkede Nanna Olivia både musikken på den lokale musikskole og derhjemme, hvor hun og hendes mor ofte sang sammen – både med og uden vingummier i sigte.

Da Nanna Olivia var otte år, meldte hendes mor dem begge til TV 2-programmet 'All Stars', hvor forskellige kor, ført an af en kendt musiker i rollen som korleder, skulle dyste mod hinanden. De blev begge udvalgt til programmet, hvor de blev en del af hitsangeren Anna Davids kor.

For Nanna Olivia var medvirkenen i tv-programmet en stor oplevelse.

- Det var en vild oplevelse at få i så ung en alder. Det betød rigtig meget for mig at være med, fordi det bekræftede mig i, at jeg faktisk kunne synge. Det var ikke kun noget, min mor havde bildt mig ind, men noget, andre også kunne høre. Det var et kæmpe skulderklap at få, siger hun.

Efter nogle uger blev koret stemt ud af programmet - til stor ærgrelse for Nanna Olivia. Men selvom den bratte exit dengang gjorde Nanna Olivia "rigtig ked af det", gav oplevelsen hende også blod på tanden til at kaste sig ud i nye, musikalske eventyr.

- Jeg blev mere modig af at være med i programmet. Det gav mig mere selvtillid, når det kom til at optræde for folk. Selvom jeg stadig blev nervøs, lærte jeg at sige til mig selv, at hvis jeg kunne stå og synge foran hele Danmark på tv, kunne jeg altså også godt synge til byfesten eller til sankthans i min hjemby, fortæller det i dag 22-årige sangtalent.

- At være med i 'All Stars' er en af de fedeste oplevelser, jeg nogensinde har haft, fortæller Nanna Olivia. Her ses hun som otteårig - og i dag - sammen med sanger og sangskriver Anna David, der var hendes mentor i programmet. (Foto: PRIVATFOTO © Privatfoto / Foto: Betina Garcia © dr)

Havde lagt musikken på hylden

I årene efter fortsatte musikken med at være i centrum for Nanna Olivia. Hun tog på musikefterskole, og da hun kom i gymnasiet, endte hun på skolens musiklinje.

I sabbatåret efter gymnasiet kom drømmen om at leve af musikken pludselig ét skridt tættere på, da hun mødte nogle drenge, der også brændte for musik. Sammen begyndte de at skrive og producere sange, og håbet var, at deres musik på et tidspunkt skulle udgives.

Men som det så ofte sker, kom livet i vejen.

I sit sabbatår drog Nanna Olivia på en halvt år lang udlandsrejse, der bragte hende til Vietnam, New Zealand og Australien – langt væk fra arbejdet med musikken hjemme i Danmark.

Da hun vendte hjem igen, var musikdrømmene blevet overskygget af andre, mere presserende tanker.

- Der var en masse ting, jeg pludselig skulle finde ud af. Jeg skulle flytte hjemmefra for første gang, få mig et job og finde ud af, hvilken uddannelse jeg ville søge ind på. Jeg havde håbet, min rejse ville give mig svarene, men da jeg kom hjem, var der stadig rigtig meget at tænke over, fortæller Nanna Olivia.

Selvom Nanna Olivia stadig sang for sig selv, gled samarbejdet med producerne langsomt ud i sandet i takt med, at studie og job stjal hendes tid.

- Jeg havde nok lidt lagt musikdrømmen på hylden og affundet mig med, at det mere var en hobby, jeg kunne dyrke i fritiden. Jeg syntes stadig, musik var fantastisk, men jeg kunne ikke længere rigtig se en åbning for at tage det videre til et nyt, mere professionelt niveau, fortæller hun.

Én sms fik drømmen til at blomstre op

Men i efteråret sidste år tikkede der pludselig en besked ind på Nanna Olivias telefon, der med ét gav sangdrømmen fornyet energi.

Beskeden var fra hendes gamle mentor fra 'All Stars', Anna David, som hun gennem årene havde holdt kontakten med.

Anna David havde skrevet en sang, som hun gerne ville have Nanna Olivia til at synge. Den sang, 'Hvileløse hjerter', er nu blandt de otte sange, der dyster i årets Dansk Melodi Grand Prix på lørdag.

- Da Anna ringede og fortalte mig, at hun havde skrevet en sang til Grand Prix'et, tænkte jeg, at det lød spændende og sjovt. Samtidig tænkte jeg, at det her var en oplagt mulighed for mig for at komme ind i arbejdet med musikken igen og prøve noget nyt. Der blomstrede min drøm ligesom op igen, siger Nanna Olivia og fortsætter:

- Og så var min tid i 'All Stars' noget af det fedeste, jeg nogensinde har oplevet, så det at optræde på tv var noget, jeg helt sikkert gerne ville prøve igen.

Nu får Nanna Olivia chancen for igen at prøve kræfter med tv-kameraerne, når hun på lørdag går på scenen ved Dansk Melodi Grand Prix med 'Hvileløse hjerter'.

Hør 'Hvileløse hjerter' her:

0:00

Sangen er Nanna Olivias første single, og selvom hun ikke selv har været med til at skrive nummeret, connectede hun med nummeret fra første lyt.

Hun ser selv sangen som en form for "indre peptalk" til en person, der går igennem et brud med en kæreste eller flirt.

- For mig handler sangen om at komme over et brud, selvom the one that got away stadig spøger i kulissen. Man siger til sig selv: "Nu skal jeg bare ud og give den gas i byen og gøre lige, hvad der passer mig," men det føles bare ikke helt rigtigt, fordi der stadig er en masse følelser i klemme, siger hun og fortsætter:

- Jeg tror, mange kender til den følelse. Man savner stadig den person, man var sammen med, og det føles vildt forkert at skulle ud og prøve noget nyt, fordi man inderst inde stadig føler, at det jo er jer to, der skal være sammen. Der har man lige brug for at hanke op i sig selv.

For Nanna Olivia selv lå det ikke ligefrem i kortene, at hun skulle stå på Grand Prix-scenen, men da hun hørte 'Hvileløse hjerter', var hun ikke i tvivl om, at hun måtte gribe chancen.

- Jeg har aldrig set mig selv som en klassisk Grand Prix-deltager, men jeg synes, sangen bidrager med et frisk pust til genren. Jeg synes, den har et strejf af noget moderne og anderledes, der passer godt til mig.

Som barn drømte Nanna Olivia om at sende en sang ind til børnenes MGP, et show, som hun så hvert år, da hun var lille. - Åh, jeg ville så gerne være med, men jeg turde aldrig sende en sang ind, fortæller Nanna Olivia, der altså nu får chancen for at prøve kræfter med de voksnes konkurrence i stedet. (Foto: Betina Garcia © dr)

Klar til at satse på musikken

'Hvileløse hjerter' er første skridt på Nanna Olivias nye, musikalsk rejse, og hun håber – ud over en potentiel Grand Prix-sejr – at hendes deltagelse kan føre hende videre mod en karriere som musiker.

- Jeg håber, min deltagelse kan åbne nogle døre for mig, men det skal komme naturligt. Jeg vil ikke fremprovokere noget, men jeg håber, der opstår nogle muligheder. Føles det rigtigt, er jeg klar til at satse og kaste mig ud i det.

Mens Nanna Olivia i denne omgang står i front, nyder hun også arbejdet med at skrive og komponere musik uden for scenens spotlys. For hende er musikken en måde at komme ud med sine inderste følelser og tanker.

- Det er jo efterhånden en kliché, men når jeg skriver sange, får jeg virkelig tømt hovedet og renset ud i mine følelser. Og så er der noget ret fint i, at en hård periode eller et hårdt brud med en kæreste gennem musikken kan blive forvandlet til en smuk melodi, som man faktisk kan være stolt af, siger Nanna Olivia, der også drømmer om at skrive musik for andre.

- Jeg synes selv, jeg er ret til skarp til at skrive sange, så hvis jeg ikke selv skal være artist, så vil jeg rigtig gerne skrive musik for andre. Jeg synes, det er fantastisk at skrive sange, så det ville være en lille drøm, der gik i opfyldelse, hvis det kunne blive en levevej.

Se Nanna Olivia træde ét skridt tættere på musikdrømmen, når Dansk Melodi Grand Prix 2021 ruller over skærmen nu på lørdag den 6. marts klokken 20 på DR1 og DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk