Er det her årets bedste album? Britisk band hyldes for 'mesterværk' og scorer topkarakterer fra anmelderne

Britiske Wolf Alice hitter stort hos både anmeldere og på den britiske albumhitliste.

Forsanger Ellie Rowsell og resten af Wolf Alice har netop udgivet deres tredje album, 'Blue Weekend', der siden er blevet storrost af musikanmeldere verden rundt. (Foto: Samir Hussein © Getty Images)

At det britiske rockband Wolf Alice har ramt plet med deres seneste album, må næsten siges at være en underdrivelse.

Siden pladen 'Blue Weekend' for nylig så dagens lys, er det nemlig væltet ned med roser og stjerner over den britiske rockkvartet.

- 'Blue Weekend' er endnu et stensikkert mesterværk, der yderligere cementerer bandets plads helt på toppen af den britiske musikscene, skriver musikmediet NME i deres anmeldelse af pladen, hvor de kvitterer med en topkarakter på fem stjerner.

Og de er ikke alene om at være svært begejstrede for den nye plade.

Også medier som The Telegraph, The Guardian og The Independent giver pladen fem stjerner, mens både Soundvenue og Gaffa herhjemme kaster topkarakterer efter 'Blue Weekend'.

- Med 'Blue Weekend' har kvartetten leveret deres hidtil bedste album og en uomgængelig kandidat til titlen som én af årets bedste rockudgivelser, jubler musikanmelderen hos danske Soundvenue over pladen, der er Wolf Alices tredje af slagsen.

Anmeldelserne af den nye plade har faktisk været så positive, at 'Blue Weekend' lige nu ligger på en samlet andenplads på listen over de bedste plader udgivet i 2021 hos mediet Metacritic, der samler og vurderer musikanmeldelser.

Her har pladen fået en score på 94 point ud af 100. Gruppen er kun overgået af den britiske rapper Ghetts, hvis album 'Conflict of Interest' fra februar har en score på 95.

Radiovært overrasket over succes

Trods de rosende anmeldelser er musikkender og radiovært på P6-Beat Mads Gundersen alligevel overrasket over, at netop Wolf Alice lader til at have leveret et af årets største albumsucceser.

- Jeg tror ikke, mange havde set den komme, at lige dén her plade skulle blive så stor. Wolf Alice laver fremragende musik, men det er ikke nogen, der leverer store radiohits, og det er heller ikke et band, der er kendt for at headline store musikfestivaler endnu, siger Mads Gundersen.

- Men det er jo virkelig dejligt at se, at du ikke behøver være et stort, mainstream navn for at blande dig på listen over årets bedste album. At et indierock-band fra London snupper den titel, synes jeg er ret fedt.

I 2018 vandt Wolf Alice den prestigefyldte britiske musikpris Mercury Prize for albummet 'Visions of a Life'. (Foto: Dave J Hogan © Getty Images)

Men selvom Wolf Alice måske ikke kan hamle op med stjerner som Olivia Rodrigo og Justin Bieber, når det kommer til skyhøje streamingtal og skrigende fans, så er det dog ikke kun anmelderne, der er vilde med bandets seneste udgivelse.

'Blue Weekend' er også blevet en succes uden for anmelderkorspet, og fredag kravlede pladen til tops på den officielle britiske albumhitliste.

- Roser er røde, violer er blå. Vi troede altid, vi skulle være nummer to, lød det fra bandet, da de med jubel og champagnesprøjt fejrede førstepladsen, der er bandets første topplacering på den britiske hitliste nogensinde.

Hør den seneste single fra Wolf Alice, 'No Hard Feelings', her:

0:00

'En enorm bedrift'

Selvom Mads Gundersen er imponeret over modtagelsen af 'Blue Weekend', tror han dog, et decideret folkeligt gennembrud for Wolf Alice lader vente på sig.

- Der har længe været meget opmærksomhed omkring Wolf Alice i Storbritannien, hvor man også har en mangeårig tradition for at dyrke indie-genren lidt mere. Derovre er de helt store radiokanaler heller ikke bange for at spille den her slags musik, siger Mads Gundersen og fortsætter:

- Men jeg tror ikke, at succesen med 'Blue Weekend' gør, at vi nu kommer til at tale om Wolf Alice som et stor, bredt navn udenfor Storbritanniens grænser. De hører stadig til i en indie-universet, og det kræver et stort mainstream-hit, før de for alvor slår igennem i den bredere forstand, vurderer radioværten og tilføjer:

- Og det er slet ikke sikkert, at de får det store kæmpehit. De laver ikke den slags musik, der nødvendigvis ligger nummer ét på en hitliste. Men uanset, hvad der sker, så er modtagelsen af 'Blue Weekend' i sig selv en enorm bedrift.

Drømmer du om at høre den anmelderroste musik live, har Wolf Alice netop meldt ud, at bandet optræder på dansk jord den 18. februar 2022 i Pumpehuset i København.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk