'Er det virkelig 20 år siden!?': Sådan lagde ikonisk boyband med afbleget hår og hurtige solbriller verden ned

Det er to årtier siden, NSYNC udgav deres sidste album. Her er fem ting, du (måske) ikke vidste om dem.

Man kan ikke sige popmusik i slut-'90erne og start-'00'erne uden at nævne boybandet NSYNC. Her ses (fra venstre): Chris Kirkpatrick, Justin Timberlake, Joey Fatone, Lance Bass og JC Chasez. Foto fra 1999. (Foto: Bob Berg © Getty Images)

- 20 år allerede?! Hvilken tid at være i live i.

Ordene kommer fra Justin Timberlake, der på sin Instagram markerer, at det nu er 20 år siden, boybandet NSYNCs album 'Celebrity' blev udgivet.

Teksten i Timberlakes opslag er ledsaget af et billede af ham og resten af NSYNC og har fået over en halv million likes på et døgn.

Albummet, som Justin Timberlake mindes, blev gruppens sidste efter flere storsælgende album og en række hitlistesingler.

Kæmpehits som 'Bye Bye Bye' og 'It's Gonna Be Me' og deres velkoreograferede musikvideoer, hærgede MTV og Boogie-listen på billedrørsfjernsynene i slutningen af 90'erne og starten af 00'erne.

En periode, der i øvrigt bød på ualmindeligt hurtige solbriller, afbleget hår og oversize-tøj i massevis. I anledning af 20 års-jubilæet for succesbandets sidste album kommer her fem ting, som du (måske) ikke vidste om NSYNC.

Lyt dig tilbage til 00'erne med NSYNCS sidste hitsingle 'Girlfriend', mens du læser videre:

0:00
1

Blev et tysk band

NSYNC udsendte deres allerførste single, 'I Want You Back', i Tyskland i 1996. Først flere år senere blev singlen officielt udgivet i hjemlandet USA og Storbritannien. (Foto: Steve Granitz © Getty Images)

Det var ikke let for NSYNC at slå igennem i USA. Faktisk var det nærmest umuligt.

- Hvert eneste pladeselskab afviste os. De mente ikke, at vi kunne fungere i USA. Det var alt for "cheesy", har Lance Bass fortalt i interviews.

Så drengene startede deres karriere et helt andet sted. Nemlig i Tyskland. Og her blev de den kæmpe succes, de havde ønsket.

- Det var vanvittigt. Vi havde tusinder af fans, der jagtede os ned ad gaderne (i Tyskland), og vi var på forsiden af hvert eneste magasin. Men når vi kom hjem til USA, vidste ingen, hvem vi var, lød det fra ham.

Gennembruddet i USA kom to år efter, takket være rivalen Backstreet Boys, som meldte afbud til en Disney Channel-koncert i USA. I stedet blev NSYNC hyret ind, og det ændrede alt for de fem drenge, der nu fik det ønskede gennembrud i deres hjemland.

2

Kunne ikke være i samme rum som Backstreet Boys

Hvor NSYNC og Backstreet Boys for 20-25 år siden var hinandens direkte konkurrenter, har flere af dem i dag slået pjalterne sammen på scenen. Således optrådte Joey Fatone og Lance Bass fra NSYNC så sent som i juni sammen med Backstreet Boys' Nick Carter og A.J. McLean ved et pride-event i Los Angeles - naturligvis under navnet Back-Sync. (Foto: KMazur © Getty Images)

*Nsync, *NSYNC, 'N Sync, NSYNC. Kært barn har mange navne, og NSYNC har utallige stavemåder.

Noget nemmere var det at stave til det andet amerikanske boyband, der også fik pigerne til at skrige i 90'erne og 00'erne: Backstreet Boys.

Backstreet Boys var skabt af den samme mand, Lou Pearlman, (som senere blev afsløret som storsvindler og døde i fængslet, men det er en anden historie), der også støttede NSYNC økonomisk i starten af deres karriere.

Og her kunne det selvfølgelig have være oplagt for de to boybands at hænge ud og dele erfaringer fra livet som forgudede superstjerner - altså, lige bortset fra at NSYNC-sanger Chris Kirkpatrick havde lyst til at "smadre" Backstreet Boys-stjernen A.J. McLean.

NSYNCs Kirkpatrick kunne ikke være i samme rum som Backstreet Boys-sangeren (læg også mærke til, at han mangler på ovenstående fællesbillede fra 2001) og truede sågar med at "dræbe" A.J.

Konflikten drejede sig om, at A.J. (altså, ham fra Backstreet Boys) var begyndt at date Kirkpatricks ekskæreste, og nu var Kirkpatrick sikker på, at A.J. bagtalte ham. Heldigvis kom parterne senere til fornuft, og i dag er A.J. og Kirkpatrick tætte venner. Ak ja.

3

Stilikoner

NSYNC nåede i deres forholdsvis korte levetid at vinde en del priser. Blandt andet snuppede de to år i træk 'Best Pop Video' ved MTV Video Music Awards for 'Bye Bye Bye' (2000) og 'Pop' (2001). Her poserer gruppen med et surfboard, som er prisen ved Teen Choice Awards, hvor gruppen vandt i alt otte priser. (Foto: Frank Trapper © Getty Images)

NSYNC var ikke kun gode sangstemmer. De var også geniale 00'er-stilikoner. Vi taler bøllehatte, bandanaer, små solbriller, lange farvede jakker, jeanstrøjer - og selvfølgelig den legendariske afblegede frisure med spikes.

Det ikoniske hår kom faktisk til ved et tilfælde, har Lance Bass afsløret.

- Vi havde så travlt, at vi ikke kunne nå til en frisør, så jeg begyndte selv at putte afblegningsmiddel i mit hår og bare ordne det med mine fingerspidser. Og det var sådan, mine spikes (også kaldet for "the frosted tips") blev en ting.

4

Bar på en stor hemmelighed

Lance Bass blev gift med sin mand, Michael Turchin, i 2014. I juni meddelte Bass, at parret skal være forældre til november. (Foto: Ron Davis © Getty Images)

Pigerne jagtede NSYNC, ventede ved deres hoteller og ville give alt for at møde dem. Ingen tvivl om, at drengene kunne vælge og vrage mellem piger i hele verden.

Men et af medlemmerne, Lance Bass, bar på en hemmelighed. Han var nemlig homoseksuel og turde ikke sige det til hverken sine bandmedlemmer eller omverdenen. Først flere år efter gruppen gik i opløsning, fortalte han det til de andre. Og i 2006 sprang han officielt ud.

- 90'erne var en anden tid. Hvis du sprang ud, hvis nogen vidste, du var homoseksuel, var det en katastrofe, og folk ville gå helt amok. Jeg følte, at hvis nogen fandt ud af, at jeg var homo, ville pladeskabet droppe os med det samme, og vores fans ville hade os. Alle de her skøre ting gik jeg med i hovedet som teenager, har han fortalt i et interview.

Britney Spears fik det også at vide allerede i 2004, da Lance Bass forsøgte at trøste hende oven på hendes 55 timer korte ægteskab med Jason Alexander.

- Vi sad på hendes seng, og hun kunne ikke stoppe med at græde. Så jeg sagde bare: "Jeg er homo". Og det fik hende til at stoppe. Faktisk begyndte hun at smile igen, har han sagt ifølge MTV.

Foruden at medvirke i flere realityprogrammer arbejder Lance Bass på at åbne en natklub for homoseksuelle i West Hollywood, som bliver den største gayclub i USA.

5

Mødet med storrygende, svenske vikinger

NSYNC's album 'No Strings Attached' bød blandt andet på megahits som 'It's Gonna Be Me' og 'Bye Bye Bye'. Allerede året efter udkom deres sidste album, 'Celebrity'. (© Jive)

Efter deres første album 'NSYNC' fik gruppen en ny opgave. De skulle flyve til Stockholm og lave deres næste album med de svenske hitmagere Denniz Pop og Max Martin, som også står bag hits fra blandt andre Robyn, Britney Spears og Backstreet Boys.

Og hos vores svenske naboer fik de fem amerikanske drenge lidt af et kulturchok.

- Vi var i et fremmed land, og her var der en gruppe mennesker, som talte et sprog, hvor vi ikke havde nogen ide om, hvad de sagde. Vi sad bare og tænkte: "Wow, det her er skørt. Men også spændende", har NSYNC fortalt i et interview med Billboard.

- Vi var i en kælder fyldt med røg med en gruppe vikinger. De havde alle langt, blondt hår, sad og sang og røg som skorstene og talte svensk. Og de var allesammen besat af et eller andet videospil og sad i pauserne og spillede og bandede ad hinanden på et fremmedsprog.

- De lignede ikke det, vi havde forventet af to kæmpe producere. Hver gang de blev begejstrede, skiftede de over til svensk. Vi jokede med dem og prøvede at efterligne deres svenske dialekt, husker de om oplevelsen.

Med sig hjem fra Stockholm havde drengene - ud over deres livs kulturchok - deres nye album 'No Strings Attached' og to af deres allerstørste hits 'Bye Bye Bye' og 'It's Gonna Be Me', som skulle slå dem fast som et af de største boybands i verden.

Ældre - men ikke glemt. I 2018, 20 år efter de var på deres højeste, fik NSYNC deres helt egen stjerne på the Hollywood Walk of Fame i Los Angeles. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)
Facebook
Twitter