Er du enig? Musikmedie har kåret de største musikere fra 10'erne

Kongen af hitlisterne kommer fra Canada.

Drake er den musiker i 2010, der markerede sig mest på den amerikanske Billboard-hitliste. Her ses han under en koncert i Chicago i 2018. (© Getty Images)

Du har måske skreget med på 'California Gurls' med Katy Perry, 'Only Girl' med Rihanna og 'Sorry' med Justin Bieber dengang i 10'erne.

Men det er faktisk en helt anden musiker, der buldrede mest igennem højttalerne i 10'erne. I hvert fald ifølge det amerikanske musikmedie Billboard, som også står bag hitlisterne over de mest afspillede numre og albums i USA.

Drake kan nemlig kalde sig hitlistekongen på Billboards netop offentliggjorte liste over de mest succesfulde musikere i 10'erne.

Den canadiske musiker dominerede Billboard-listerne med blandt andet ni topplaceringer på 10'ernes Billboard 200-lister, der rummer de bedstsælgende albums, og seks topplaceringer på samme årtis Hot 100-listerne, som viser de bedst sælgende singles.

Med det følger prisen Artist of the Decade Award (Årtiets artist, red.), som bliver uddelt til Billboard Music Awards den 23. maj.

På listen nedenfor får du Billboards top ti over de mest lyttede kunstnere i USA i 2010'erne. Nederst kan du stemme på din egen favorit.

1

Drake

Drake var 2010'ernes musikalske konge, viser listen fra Billboard. Her ses han til koncert i 2016 i Miami, USA. (Foto: Ron Elkman © Scanpix)

Fra 'Thank Me Later' til 'Care Package'. Drakes albums har fået gode placeringer på Billboards albumlister i 10'erne, men det har hans singler også - blandt andet 'God's Plan' og 'Hotline Bling'.

Canadieren har gjort det så godt, at han er 10'ernes største musiker, konkluderer Billboard.

0:00
2

Taylor Swift

Taylor Swift var stor i 10'erne, men succesen er ikke vendt i 20'erne. Her er hun i O2 Arena i London, hvor der i går blev uddelt Brit Awards, og amerikaneren fik en Global Icon-pris. (© Scanpix)

- I Knew You Were Trouble.

Sådan sang Taylor Swift blandt andet, efter hun skyllede countrygenren ud med badevandet og greb fat i poppen.

Og trouble må man sige, det blev. I hvert fald for hendes konkurrenter. Hun har markeret sig som en af de største musikere med singler som 'You Need To Calm Down', 'Bad Blood' og 'Shake It Off'.

Se, det er opskriften på, hvordan man havner på andenpladsen over 10'ernes største musikere.

0:00
3

Bruno Mars

Bruno Mars fik blandt andet stor succes med nummeret 'That's What I Like' fra 2016. (Foto: SCANPIX)

Bruno Mars fra Hawaii har sat gang i dansegulvene i 10'erne.

'That's What I Like' har du måske lavet høje knæ-steps til, når du har trippet rundt med en drink eller bajer i hånden på et diskotek. Ellers har du måske gjort det, mens der er blevet spillet 'Locked out of Heaven'.

Helt til tops steg han med albummet 'Unorthodox Jukebox' fra 2012, der også gnaskede sig ind på førstepladsen blandt de bedst sælgende albums i blandt andet Australien, Canada og Storbritannien.

0:00
4

Rihanna

Rihanna viste foruden at kunne lave musik også, at hun var godt til bomuld, polyester og pudder. Hun har sit eget mærke, Fenty, som både rummer lingeri og makeup. Her ses hun til Fashion Awards i London i 2019. (Foto: Lisi Niesner © Scanpix)

- Please Don't Stop The Music, lød det fra Rihanna allerede i 2007. Opfordringen blev angiveligt sendt til en dj en meget sen nattetime, men hun fulgte den så sandelig også selv i 2010'erne.

Her blev det til hits som 'Work', 'FourFiveSeconds', 'Kiss It Better', 'Bitch Better Have My Money', og jeg kunne blive ved...

Men det bliver trods alt kun til en flot fjerdeplads for sangeren fra Barbados.

5

Adele

Hello. Så kort kan det siges, når man siger Adele og 10'erne. Hittet blev udgivet i 2015. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Mens flere af os venter på et nyt album fra britiske Adele, så må vi nøjes med at glæde os over de gamle numre fra albummene '19', '21' og '25'. Men hvilke albums.

De har i hvert fald placeret hende som den øverste britiske musiker på Billboards liste, takket være numre som 'Skyfall', 'Someone Like You', 'Turning Tables' og 'Hello'.

6

Ed Sheeran

Storbritannien fylder godt op på Billboards liste. Her er det britiske Ed Sheeran. (Foto: HENRY NICHOLLS © Scanpix)

EU-udbryderlandet sætter sig også på sjettepladsen over Billboards største 10'er-musikere. Men denne gang er det en mand.

Ed Sheeran har med sin cremede stemme haft succes med singler som 'Thinking Out Loud', 'Shape of You' og 'Perfect'.

I øvrigt skulle der snart være nyt album på vej fra Ed Sheeran. Det får efter sigende navnet '-'.

0:00
7

Justin Bieber

Der er sket meget for Justin Bieber, siden 10'erne. Her er han under en koncert i New York i 2016. (Foto: Andrew Kelly © Scanpix)

Det var ikke altid kønt at følge Justin Bieber i 10'erne.

Anholdelser, flabet opførsel og stoffer gav en masse dårlige sager og fejder med blandt andet domstole. Men til trods for at ungdommen nogle gange kan være en ond bet, så beviste han sit værd med sin musik.

I 2015 udgav han albummet 'Purpose' og med det også singlerne 'What Do You Mean?' og 'Sorry'. Det gør blandt andet, at han havner på en syver på Billboards liste.

8

Katy Perry

Katy Perry var fast inventar på flere natklubbers playlister i 10'erne med blandt andet numre som 'I Kissed A Girl'. (Foto: Lucy Nicholson © Scanpix)

Du har garanteret rystet rumpetten til 'Dark Horse' eller hoppet i takt til 'Roar' eller 'California Gurls' med Katy Perry.

Amerikaneren nåede at udgive tre studiealbums i 10'erne - og alle tre havnede på toppen af den amerikanske hitliste.

9

Maroon 5

Adam Levine og resten af Maroon 5 spiller her i Carson, Californien i 2017. (Foto: Mario Anzuoni © Scanpix)

Sukkersødt pop var også noget Maroon 5 smed i manges højttalere i 10'erne.

Numre som 'Sugar', 'Girls Like You' og 'Don't Wanna Know' var blandt de sange, som de amerikanske herrer udgav. Men også fløjtenummeret med Christina Aguilera,'Moves Like Jagger', der skaffede dem en førsteplads på den amerikanske singlehitliste allerede i 2011.

0:00
10

Post Malone

Post Malone i Budapest i Ungarn i 2019. (Foto: BERNADETT SZABO © Scanpix)

Med nummeret 'Rockstar' satte Post Malone sig for alvor på den amerikanske hitliste. Men så sandelige også i udlandet.

Singlen havnede på førstepladsen i rigtig mange lande. USA, Australien, Canada, Danmark og Sverige - bare for at nævne nogle stykker.

Siden er det blevet til numre som 'Psycho', 'Sunflower' og 'Circles', som også er gået nummer et i det, der kaldes Guds eget land.

Men også en 10. plads på Billboards liste.

FacebookTwitter