For et år siden sang 14-årige Alfred til rørende mindekoncert: 'Kim Larsen har ændret mit liv'

Alfred Kann har fået en pladekontrakt efter sin optræden til Kim Larsen-mindekoncerten i 2018.

Rigtig mange positive ting er sket i Alfred Kanns liv, siden han optrådte til Kim Larsen-mindekoncerten på Rådhuspladsen i København for et år siden. (Foto: © Kasper Månsson og Henrik Hildebrandt, DR og Ritzau/Scanpix.)

'Ta' mig med til Joanna. Ta' mig med, ta' mig med, ta' mig med. Hvis det er der, hvor man ikke bare skal passe sig selv'.

Den dengang kun 14-årige Alfred Kann tog de 35.000 publikummer på Rådhuspladsen og 1,4 millioner seere hjemme i stuerne med storm, da han for knap et år siden sang Kim Larsens ikoniske hit 'Joanna' til mindekoncerten for den afdøde legende.

Hør Kim Larsens hit 'Joanna' fra 1973, mens du læser videre.

Når Alfred Kann i dag tænker tilbage på mindekoncerten, gør det ham både glad og rørt.

Han fik nemlig en oplevelse, han aldrig vil glemme. Og de to minutter på scenen skulle samtidig vise sig at få enorm stor betydning for Alfred Kanns fremtid.

- Jeg havde aldrig nogensinde set så mange mennesker samlet på et sted før, siger han og fortsætter:

- Jeg var enormt nervøs. Det var jeg. Men oppe på scenen føltes det, som om det kun tog ti sekunder, før vi var færdige, og jeg skulle forlade scenen igen. Det var virkelig en fantastisk oplevelse.

Han husker allertydeligst, at han på et tidspunkt kiggede ned mod publikum og så, at næsten alle på Rådhuspladsen stod og sang med.

- Det var en vild oplevelse. Det var en folkefest, hvor folk virkelig sang med. Man kunne virkelig mærke, at Kim Larsen har været en del af mange menneskers liv. Og det gør mig stadig rørt, at jeg fik muligheden for at opleve det, fortæller den nu 15-årige Alfred Kann.

Stjal showet og blev stoppet på gaden

Alfred Kanns version af 'Joanna' var så god, at både anmeldere og folk på sociale medier hyldede hans præstation i dagene efter.

Og det betød, at han efter mindekoncerten gik fra at være en ukendt folkeskoleelev til at blive stoppet på gaden.

- Det var ret tydeligt, at folk kiggede efter mig på gaden med: 'Hvor er det nu, jeg kender ham fra'-blikket, smågriner Alfred Kann.

Nu er opmærksomheden stilnet en smule af, men han oplever stadig, at folk kan huske ham.

- Det sker stadig, at folk kommer hen til mig på gaden og siger: 'Gud, hvor var du god'. Og jeg tænker: 'Hvor er det vildt, at folk stadig husker det'. Det er helt vildt rørende, siger Alfred, der stadig har til gode at modtage negativ feedback for sin optræden til mindekoncerten.

Se et klip fra Alfred Kanns rørende version af Kim Larsens hit 'Joanna' herunder.

'Kim Larsen har ændret mit liv'

Det var ikke kun opmærksomheden fra folk på gaden, som Alfred Kann fik. Også folk i musikbranchen fik pludselig øjnene op for teenagetalentet med den klare stemme.

Efter sin optræden sidste år blev han kontaktet af Warner Music, og i foråret skrev han under på sin første pladekontrakt.

- Koncerten gjorde, at der blev lagt mærke til mig, og det er vildt at tænke på, at Kim Larsens død har været med til at ændre mit liv, siger Alfred Kann.

35.000 danskere havde fundet vej til Kim Larsens mindekoncert på Rådhuspladsen den 7. oktober 2018. (Foto: © Kasper Månsson, dr)

Han har ikke rigtig haft tid til at skrive sange før nu, fordi han også lige spiller hovedrollen som Jim Hawkins i 'Skatteøen' på Folketeatret, som har premiere den 10. oktober. Derfor går meget af tiden lige nu med prøver for multitalentet.

- Det er nogle lange dage lige nu, men det er mega fedt, og jeg er glad helt ind i hjertet for at få lov til at lave så mange spændende ting, fortæller han.

Planen er, at Alfred Kann udkommer med et album næste år, uden at han kan sætte en præcis dato på. Men han har heller ikke travlt med udgivelsen.

- Jeg vil gerne udvikle mig endnu mere. Jeg er jo stadig kun 15 år, lyder det ydmygt for Alfred Kann.