For et år siden vandt hun X Factor - nu er Alma klar med ny musik: 'Det var svært at finde selvtilliden'

21-årige Alma Agger udgiver i dag sin nye single 'Uundgåelig'.

'X Factor'-vinderen Alma Agger har brugt tiden siden sin sejr på at finde sin egen lyd. Nu er hun klar med sin første single 'Uundgåelig'. (© Karmafilm)

Hvis du fredag efter fredag tænder for tv'et for at se Danmarks største underholdningsprogram, 'X Factor', ringer navnet Alma Agger højst sandsynligt en klokke.

Den 21-årige christianshavner blev nemlig kronet som vinder af sidste års sæson efter en hæsblæsende og tæt finale. Alma Agger vandt med 36,8 procent af stemmerne foran Mathilde Caffet og Emil Wismann, der fik henholdsvis 34,8 og 28,4 procent.

Når Alma Agger tænker tilbage på finalen her næsten et år efter, husker hun det som en "kæmpe forløsning."

- Det var helt sindssygt at vinde. Jeg havde været favorit hele vejen igennem, så det havde været ærgerligt, hvis jeg ikke vandt til sidst, siger hun og griner højt.

Sådan så det ud, da Alma Agger vandt 'X Factor'-finalen den 23. maj 2020. (Foto: Martin Sylvest © Scanpix)

Som 'X Factor'-vinder er det selvfølgelig oplagt, at man efterfølgende udgiver sin egen musik, og hun har da også lagt stemme til sange til filmen 'Julemandens datter 2' og Netflix-filmen 'Til månen og tilbage'.

Men i forhold til at udgive sange til en kommende ep var det vigtigt for Alma Agger at tage sig god tid.

For hun skulle finde sin helt egen lyd, som hun selv kunne stå inde for.

- Det skulle ikke bare være nogle numre, som blev skrevet til mig. Jeg ville være involveret, og jeg ville være inde over hele processen. Og i processen fandt jeg ud af, at det var klart fedest at synge på dansk, fortæller Alma Agger.

'Man vælger ikke selv, hvem man bliver forelsket i'

Det seneste halve år har 'X Factor'-vinderen samarbejdet med producerne Lasse Baunkilde og Andreas Sommer, som tidligere har arbejdet med kunstnere som Marie Key, Nik & Jay, Mads Langer og Karl William.

Og det er der kommet singlen 'Uundgåelig' ud af, som udkom i dag, fredag.

Lyt til Alma Aggers nye single her, mens du læser videre.

0:00

Det up-tempo popnummer er ifølge Alma Agger en kærlighedssang, der fungerer godt til dansegulvet.

- Den handler om at møde en person, som man ikke nødvendigvis fra starten tænker skal være en del af ens liv. Men man vælger ikke selv, hvem man forelsker sig i, og pludseligt ser man personen mere og mere, hvilket gør personen uundgåelig i ens liv.

Alma Agger har selv været med til at skrive sangen, og det var lidt af en udfordring, indrømmer hun.

- Det har været helt vildt at skrive mine egne sange, for det har jeg aldrig gjort før. Og det var faktisk lidt svært for mig at finde selvtilliden til at skrive en sang, fordi man sidder med folk, som er så dygtige.

Modtog næsten ingen hate

Som rigtig mange andre danskere har Alma Agger fulgt med i denne sæson af 'X Factor', hvor meget af opmærksomheden har været på alt andet end musikken.

Flere af dette års deltagere har afsløret, at de har fået så mange hadefulde beskeder, at presset på de unge deltagere har været svært at håndtere.

Da duoen Neva & Ida blev stemt ud af 'X Factor', reagerede den ene halvdel af duoen, Ida Aysel Jensen, med lettelse og sagde, at hun ikke kunne klare mere hate på nettet.

Alma Agger synes, at de mange hadebeskeder har taget overhånd.

- Det virker virkelig voldsomt i år. At folk kommenterer på folks udseende, og at de har bumser, synes jeg er helt åndssvagt. Det kan man jo ikke styre, når man er ung. Det er langt ude.

Under sidste års 'X Factor' modtog Alma Agger nærmest ingen hate fra folk i indbakken.

- Jeg tror, jeg var rigtig heldig, fordi jeg fik virkelig meget lidt hate. Men jeg var virkelig også opmærksom på ikke at sige noget stødende på scenen, fordi jeg godt vidste, at folk ville kommentere på det, og det havde jeg ikke lyst til.

Alma Agger beskriver sin musik som "poppet med melankolske noter". (© Karmafilm)

Håber, folk kan mærke musikken

Men 'X Factor'-tiden er nu lagt bag Alma Agger, som drømmer om at få succes som musiker med sine egne numre.

'Uundgåelig' er første single på hendes kommende ep, som udkommer ikke alt for langt ude i fremtiden.

Hun drømmer selvfølgelig om at få kæmpe succes som artist, men hun ved også godt, at det kan blive svært.

- Jeg har altid været meget realistisk, og musikbranchen er pisse hård. Men jeg drømmer selvfølgelig om, at min musik bliver en kæmpe succes, men det kan også være farligt at drømme for stort, fordi man så bliver skuffet.

Hendes lidt mere tilgængelige drøm er, at publikum lytter til hendes musik og mærker, at der er nerve bag ordene.

- Når jeg hører musik, handler det om at kunne relatere til kunstneren og deres historie. Det er vildt smukt, synes jeg. Så det ønsker jeg, at lytterne kan med mine sange. Det ville gøre mig sindssygt glad, lyder det fra Alma Agger.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk