Faldt ud fra et vindue: Musik-pioner død to dage før nyt album

Philippe Cerboneschi fra pionerbandet Cassius er død, efter han faldt ud fra et vindue.

Philippe Cerboneschi fra Cassius har samarbejdet med blandt andre. Pharrell Williams og var med til at skabe den særlige franske lyd inden for house i slut-90'erne. (© Getty Images)

Et af Frankrigs store navne inden for elektronisk musik, duoen Cassius, har mistet et bandmedlem.

Den 50-årige Philippe Cerboneschi, som også går under navnet Zdar, døde onsdag aften i en faldulykke. Det skriver AFP.

Ifølge det franske nyhedsbureau fortæller duoens agent, at Cerboneschi ved et uheld faldt ud fra et vindue i en høj etageejendom i Paris, hvilket kostede ham livet.

Kendte musikere som Mark Ronson, Calvin Harris og forsangeren i Franz Ferdinand, Alex Kapranos, udtrykker deres sorg på Twitter og kalder blandt andet Cerboneschi 'en sand legende', der efterlader sig en 'helt utrolig musikalsk arv'.

Cassius var da også en af pionererne inden for fransk house-musik i slutningen af 90'erne og begyndelsen af 00'erne.

Det fortæller musikekspert og vært på P7 Mix, Nicolai Molbech.

- Sammen med blandt andre Daft Punk og Phoenix var Cassius den her lille parisiske enhed, der i 90'erne lavede deres helt egen musikgenre, som flere kaldte 'french touch'. Det var helt crazy, at den lille gruppe af musikere, der i forvejen kendte hinanden, kunne kæmpe med de store amerikanske og engelske navne, som havde været der i årtier.

Lyt til et Cassius' største hits, 'Cassius 99', her:

0:00

Nicolai Molbech forklarer, at Cassius var et af de bands, der trykkede på knapperne på en helt ny måde.

Han peger på Daft Punk-nummeret 'Around the World' som et af de eksempler, de fleste vil kunne genkende den lyd på, som Cassius var med til at skabe. Samtidig var den nu afdøde Zdar den, andre bands hyrede ind, hvis kreativiteten var ved at gå i stå.

- Zdar var en musiker, som man fik ind, hvis man skulle bestige et bjerg. Han var med til at redde Phoenix og var med til at skabe et af deres største hits. Men i stedet for at tage helikopteren til toppen, besteg han bjerget gående. Man kan høre, at han gik hele vejen for sit håndværk, siger Nicolai Molbech.

Philippe Cerboneschi (th.) og Hubert Blanc-Francard, der sammen dannede Cassius. (© Scanpix)

Arbejdede sammen med store navne

Philippe Cerboneschi dannede sammen med Hubert Blanc-Francard bandet Cassius i 1996 og har samarbejdet med store navne som Pharrell Williams, Cat Power, OneRepublic, Franz Ferdinand og den franske rapper MC Solaar.

Inden Philippe Cerboneschi dannede Cassius, arbejdede han også som lydtekniker for legenden Serge Gainsbourg, der bedst er kendt for sin duet med Jane Birkin, 'Je t'aime … moi non plus' - en sang, der er kåret som en af verdens mest sexede sange.

Cassius har for blot to dage siden lagt et nyt nummer på Youtube. Nummeret stammer fra det kommende album 'Dreems', der skulle udkomme nu på fredag, den 21. juni.

Lyt til Cassius' nyeste single, Don't Let Me Be', her:

0:00

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter