For fem år siden skrev Cutfather en popsang - nu har den vundet børnenes Melodi Grand Prix for Polen

- Jeg havde faktisk glemt alt om den sang, lyder det fra den danske producer, der nu kan kalde sig vinder af Junior Eurovision Song Contest.

Søndag vandt polske Roksana Węgiel det europæiske Melodi Grand Prix for børn med en sang skrevet af danske Cutfather. (Foto: Scanpix / Andreas Putting)

Medmindre du er Grand Prix-fan eller bare svært glad for østeuropæisk popmusik, så er det nok gået over hovedet på de fleste, at det årlige europæiske Børne Melodi Grand Prix søndag løb af stablen i den hviderussiske hovedstad Minsk.

Det var i hvert fald ikke noget den danske sangskriver Cutfather havde skrevet i kalenderen.

Og derfor kom det måske også ekstra bag på hitproduceren, da der søndag eftermiddag begyndte at tikke notifikationer ind på hans telefon.

- Jeg ligger på min sofa, og så begynder min telefon at bimle og bamle. Så kigger jeg på den og kan se, at der står noget med, at vi har vundet Junior Eurovision Song Contest, lyder det storgrinende fra Cutfather, da DR fanger ham i hans musikstudie i København.

Det var den polske sangerinde Roksana Węgiel på 13 år, der søndag løb med sejren, da 20 lande dystede om trofæet i børneudgaven af den traditionsrige Eurovision Song Contest.

Og hendes vindersang 'Anyone I Want To Be' er såmænd skrevet af ingen andre end den danske sangskriver og tidligere X Factor-dommer Mich Hedin bedre kendt under kunstnernavnet Cutfather.

Hør vindersangen her, mens du læser videre.

Havde glemt alt om vindersangen

Men hvordan ender ens sang pludselig med at repræsentere Polen i det europæiske Melodi Grand Prix for børn?

- Det er rimelig skørt, siger Cutfather og fortæller, hvordan han for nogle måneder siden modtog en mail fra et engelsk musikselskab.

De arbejdede sammen med en af sangens andre sangskrivere, og havde indsendt sangen til polsk tv som et bud på landets kandidat til Junior Eurovision Song Contest.

- Så sad jeg lidt og tænkte 'øh, hvordan kommer det lige til at fungere?' Jeg kendte slet ikke den polske artist, der skulle synge sangen, og nummeret skulle jo også oversættes til polsk, fortæller Cutfather.

Men han og de andre sangskrivere takkede ja til projektet og nummeret røg af sted til polsk tv.

- Jeg havde faktisk glemt alt om den sang. Vi godkendte, at de måtte bruge sangen, og siden har jeg ikke hørt mere fra dem. Men da jeg så så opslaget i går med ordene 'Junior Eurovision', så ringede der pludselig en klokke, lyder det fra 50-årige Cutfather, der har svært ved at holde latteren tilbage.

I galleriet herunder kan du se nogle af de unge artister, der deltog i gårsdagens finale i Junior Eurovision Song Contest. Artiklen fortsætter under galleriet.

 • 11-årige Darina Krasnovetska fra Ukraine ses her på scenen i Minsk. (Foto: Andreas Putting)
 • Italien var i år gået ren Disney med Melissa & Marco og deres ballade 'What Is Love'. (Foto: Andreas Putting)
 • Årets andenplads gik til Frankrig og den 12-årige Angélina. (Foto: Andreas Putting)
 • Hvideruslands svar på Justin Bieber, den 14-årige Daniel Yastremski, ses her på scenen under det store show. (Foto: Andreas Putting)
 • Kasakhstan var for første gang med i konkurrencen, hvor 12-årige Daneliya Tuleshova repræsenterede sit hjemland. (Foto: Andreas Putting)
 • Polske Roksana Węgiel på 13 år leverede et ekstravagant sceneshow. (Foto: Andreas Putting)
 • 10-årige Efi Gjika repræsenterede Albanien. (Foto: Andreas Putting)
 • Australien var også på scenen, hvor 12-årige Jael forsvarede sit moderland. (Foto: Andreas Putting)
 • Max & Anne fra Holland. (Foto: Andreas Putting)
 • Georgiske Tamar Edilashvili på 13 år ses her på scenen. (Foto: Andreas Putting)
 • I alt 20 lande deltog i konkurrencen, men det var polske Roksana Węgiel der i sidste ende løb med sejren med sangen 'Anyone I Want To Be' (Foto: Andreas Putting)
1 / 11

Iggy Azalea og Rita Ora blev tilbudt Eurovision-vinder

Udover Cutfather har i alt seks andre sangskrivere været med til at skrive sangen. Her i blandt de danske sangskrivere Daniel Heløy Davidsen og Peter Wallevik.

Det var dog ikke lige Melodi Grand Prix, sangskriverne havde i tankerne, da nummeret blev til i Cutfathers studie i København for en del år tilbage.

- Sangen har nok ligget i skuffen i fire-fem år og ventet på den rette artist. Der har faktisk været flere store internationale artister, der har været interesseret i den, men det er aldrig lykkedes at få den afsat. Jeg ved, at Iggy Azalea har prøvet kræfter med den, og Rita Ora var også meget interesseret i sangen, fortæller Cutfather om nummeret.

Det blev den 13-årige Roksana Węgiel, der i går kunne løfte vindertrofæet som sejrherre ved det europæiske Melodi Grand Prix for børn. (Foto: Wikimedia commons)

Men i sidste ende blev det altså den 13-årige sangerinde Roksana Węgiel fra Polen, der fik æren af at fremføre 'Anyone I Want To Be'. Du kan hende fremføre sin vindersang lige her.

- Jeg synes, at hun gjorde det rigtigt godt særligt i forhold til hendes alder, lyder det fra Cutfather om den unge sangerindes præstation.

Danmark deltog ikke i årets udgave af Junior Eurovision Song Contest, selvom det faktisk var DR, der i 2003 var med til at søsætte konkurrencen.

Danmark trak sig dog fra showet i 2005 og har ikke deltaget siden. Hvorfor, kan du læse mere om her.

Sidste år bekræftede DRs underholdningsredaktør, Jan Lagermand Lundme, at DR på daværende tidspunkt ikke havde planer om at tilslutte sig konkurrencen på ny.

Du kan se hele Junior Eurovision Song Contest 2018 her.