18-årige Sille smider trøjen til koncert med veninderne: 'Jeg øver mig i at elske mig selv'

Følg en festlig dag for fem veninder, der tager til Grøn Koncert for første gang.

- Fuck, hvor smager det grimt. Og jeg kan ellers godt lide syltede agurker, siger 18-årige Sille Kristensen, som netop har bundet et shot med væsken fra et glas med de syltede agurker.

Legen er en del af et hjemmelavet drukspil, der skal sætte gang i forfesten før torsdagens Grøn Koncert i Kolding.

Klokken er endnu ikke 11, men de fem veninder er allerede i fuld gang med ølbong, vodka, shots og vin hjemme hos de 19-årige tvillinger, Tea og Anna Rungborg, i Vejle.

Missionen er klar. Der skal promiller i blodet hurtigst muligt, da bussen allerede kører klokken 12 fra Vejle til Grøn Koncert i Kolding.

- Det gælder om at lægge en god bund, så det holder rimelig længe derinde. Ellers bliver det alt for dyrt, forklarer 18-årige Signe Thorup og gør klar til sin tur med ølbongen.

'Hvem er Dizzy Mizz Lizzy?'

De fem piger mødtes for tre år siden på en efterskole og har holdt sammen lige siden, selvom de bor forskellige steder i landet.

17-årige Veronica Hansen bor på Fyn, Signe Thorup på 18 er fra Ikast, og Sille Kristensen på 18 år er kørt fra Holstebro i sin brugte bil, som hun lige har købt for sin opsparing. De skal alle fem sove i Vejle hos Tea og Anna efter koncerten.

Koncertbilletterne blev købt for flere måneder siden. Ingen af dem har været til Grøn Koncert før, og de glæder sig til at drikke og hygge.

- Det er egentlig bare en undskyldning for at se hinanden igen, siger Tea.

Og så skal de selvfølgelig også høre musik. Især glæder de sig til Scarlet Pleasure og kan alle teksterne udenad.

Lyt til '24/7' med Scarlet Pleasure her:

- De der Dizzy Mizz Lizzy kommer også, siger Sille.

- Hvem er det?, lyder det fra de fire andre.

- Altså, jeg har hørt om dem, men jeg ved ikke, hvad de spiller, svarer Sille.

I fotoreportagen herunder kan du følge venindernes dag på Grøn Koncert i Kolding.

 • Klokken er 10.30, og de tre veninder, 18-årige Signe (hvid T-shirt), Veronica på 17 (til højre) og Sille er netop ankommet til lejligheden i Vejle, hvor tvillingerne Tea og Anna (til venstre) bor med deres mor. De mødte hinanden på efterskolen for tre år siden og forenes torsdag for at tage sammen til Grøn Koncert i Kolding. De ses kun få gange om året, men skriver sammen på Messenger dagligt og har glædet sig til denne dag i flere måneder. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  1 / 12
 • Sille kigger sig koncentreret i spejlet, mens hun overvejer, hvilken eyeliner hun skal have på. Det ender med sort eyeliner og blå mascara. - Processen med at gøre sig klar kan jeg rigtig godt lide. Det er så hyggeligt, når vi snakker og hører musik. Men I skal lige minde mig om at drikke, for jeg glemmer det, når jeg lægger makeup, siger Sille. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  2 / 12
 • - Åh, fuck det ryger jo bare ned. Det her er et lortespil, siger Veronica, som foretrækker drinks og Mokai. Men nu er hun landet på en ølbong, og med sådan en tager det ikke mange sekunder, før dåseøllen er tømt. Bagefter er det Signes (billedet) og Teas tur. -Ej, den er fucking kold, siger de. Men ned skal det. Ingen af de fem veninder kunne finde på at tage ædru afsted. De ville blive trætte og ville ikke have lyst til at danse. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  3 / 12
 • - Åh jeg glæder mig til at lukke mine øjne i bussen, siger Veronica, som stadig har det lidt dårligt efter ølbongen i lejligheden. - Åh, my fucking God, jeg glæder mig til Saveus, udbryder hun lige efter og ser ud, som om hun har det godt igen. Pludselig er der krise. Sille (til venstre) har mistet sin jakke på vej til stationen, så tvillingerne Tea og Anna skynder sig at ringe efter deres mor, som skal ud at lede efter den. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  4 / 12
 • Pigerne er ankommet til Grøn Koncert i Kolding, og Sille hiver en cheeseburger op fra tasken, som de købte i morges, men aldrig nåede at spise. Ingen af dem har fået mad siden i morges, så cheeseburgeren smager himmelsk. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  5 / 12
 • Det danske band Scarlet Pleasure kommer på scenen, og de fem veninder står langt fremme under koncerten. Især numrene '24/7' og 'Unreliable' er favoritterne. - Men vi kan lide alle deres sange og kan alle teksterne, siger Sille. - Og så er ham, der spiller bas, ret lækker, siger Anna. (Foto: Betina Garcia © Betina Garcia)
  6 / 12
 • Solen er kommet frem, og Sille tager trøjen af og sidder i sin blonde-bh. - Det er ikke, fordi jeg ligner en fotomodel, men jeg er lidt ligeglad. Eller jeg prøver at være det. Det er vigtigt at holde af sig selv og ikke føle, at man skal dække sig til, hvis man ikke er tynd, siger hun og håber at kunne vise et eksempel til andre piger. - Det er synd, at vi synes, vi skal ligne tynde modeller for at få det godt med os selv. Jeg tænker, at hvis jeg kan vise et eksempel, kan det jo inspirere andre. Jeg øver mig i at elske mig selv. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  7 / 12
 • Sille trækker ned i buksekanten og viser sin hjemmelavede tatovering. Det er en såkaldt 'stick and poke tattoo', hun har lavet med synål og blæk fra en kuglepen. Hun har haft den i to år nu. Der står 'self love club' på. - Jeg har fået den, fordi det er en øvelse i at elske mig selv. Det er noget, jeg prøver på, og tatoveringen minder mig om det, fortæller hun. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  8 / 12
 • - Grøn Koncert er jo vildt fed. Det er dejligt, man kan holde en pause, siger Sille, der ligger på det medbragte tæppe og slapper af med veninderne omkring sig. Anna hælder et par tåre øl i hendes mund. - Der er en hyggelig stemning, og jeg synes, det er bedre end forventet, siger Tea, og de andre giver hende ret. Dog er udvalget af fyre 'so-so', lyder dommen fra pigerne, der alle er singler. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  9 / 12
 • Klokken er 18, og Signe tager en lille pause, hvor hun står og hænger op ad et hegn. - Signe har drukket lidt for meget øl, siger Anna, som går over og fylder en flaske med frisk vand til hende. Imens danser de andre til Anne, Sanne og Lis. De kender nogle af deres sange, fordi deres mødre hører dem. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  10 / 12
 • Signe har drukket en masse vand og har fået ny energi. Men nu begynder Veronica (til venstre) at kunne mærke de mange timers koncert. - Jeg har det ok, men jeg er ved at blive lidt træt, siger hun. Tvillingerne Anna og Tea taler om, at de måske vil i byen efter Grøn Koncert, når de kommer til Vejle. De går altid i byen sammen. - Det er rart at vide, at vi altid passer på hinanden, siger Anna. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  11 / 12
 • Dizzy Mizz Lizzy er i gang med at lukke Grøn Koncert. Pigerne kender ikke bandet og vælger at ligge på et tæppe og gøre status over koncerten, der startede for otte timer siden. - Det har været en fucking god dag. Meget bedre, end jeg havde håbet på, siger Tea. - Der er både plads til folk, der går fuldstændig amok og os andre, der bare hygger helt vildt, lyder det fra Sille. De fem veninder tænker allerede på at vende tilbage til næste år. Men først skal de lige finde bussen tilbage til Vejle og videre i byen. (Foto: Betina Garcia © Dr)
  12 / 12
Facebook
Twitter