19-årigt stjernefrø langer ud efter populære rockmusikere: I er bare nogle idioter i læderjakker

Den britiske musiker Yungblud er ikke bange for at sige sin mening – og opfordrer sine musikerkolleger til at gøre det samme.

OBS! Enkelte videoer er blevet fjernet, da DR ikke længere har rettigheder til at vise dem på dr.dk.

- Rock'n'roll-musik lige nu er så kedeligt. Det er bare fire idioter på en scene iført læderjakker, der synger om ingenting; 'I love you, baby'. Det er bare så kedeligt. De har ikke noget som helst at byde på (...) Jeg fatter ikke, at man i populærmusikken ikke har noget på hjerte, men bare bliver ved med at tale om det samme, gamle vrøvl.

Sådan lyder den kradse opsang fra den 19-årige, britiske rockmusiker Yungblud, der i weekenden overrumplede publikum på Northside med sin højenergiske, flabede og punkede koncert.

- Det er derfor, jeg elsker hiphop lige nu. Hiphop er så stort, fordi det har noget at byde på, fortsætter han.

Sig din mening højt

Yungblud, der bærer det borgerlige navn Dominic Harrison, har siden sit gennembrud sidste år ikke været bleg for at sige sin ærlige mening og blande sig i samfundsdebatten både hjemme i Storbritannien og i verden som sådan.

- Som ung siger jeg bare, hvad jeg tænker, og så opfordrer jeg forhåbentlig folk til også at sige, hvad de mener. Det er ved at sige vores mening og ved at stemme, at vi kan ændre ting.

- Jeg er 19 år og kan ikke gå gratis på universitetet. Men i stedet kan mit land bruge mange penge på at ødelægge jorden og på at skabe had og skabe krige. I USA er det nemmere for mig at købe en riffel end at købe en øl… Det giver jo ingen mening, lyder det blandt andet fra den unge musiker, hvis debutalbum, '21st Century Liability', udkommer til juli.

Se Yungblud kommentere på verdens tilstand i videoen øverst og se tre højdepunkter fra hans Northside-koncert herunder.

Yungblud kan i øvrigt også opleves live på årets Tinderbox torsdag den 28. juni.

Facebook
Twitter