21-årige Amanda og veninderne har rejst 417 kilometer for at komme til kæmpe gadefest: 'Vi giver den max!'

Følg den vilde dag for tre festivalgængere, der er taget fra Aalborg til København for at feste til Distortion.

- Jeg glæder mig bare til fed musik, til at fyre den af og til at møde nye mennesker!

Ordene kommer fra 21-årige Amanda Moberg, der for femte gang er draget den lange vej fra Aalborg til København for at være med til den store gadefest Distortion.

Med sig har hun veninderne Naba Zerj på 20 år og Chanya Boonkuea på 21 år, som, modsat den garvede Amanda, er med for første gang.

- Amanda har virkelig hypet det! Det fede ved at komme til Distortion er at høre og opdage ny musik – mens man fester selvfølgelig, siger Chanya Boonkuea.

Hør Icekiid, som blandt andet optrådte til Distortion, med 'Dengang':

0:00

Men det er ikke kun musikken på Distortion, der trækker. Gadefesten giver også mulighed for at komme lidt væk fra hverdagens rutiner, så turen til København føles som en lille ferie for venindegruppen.

- På Distortion er vi på en måde mere åbne for at udfordre os selv - både i forhold vores tøj, ny musik, og måden vi møder nye mennesker på, siger Amanda Moberg og afslører, at venindegruppen faktisk ikke har lagt en konkret plan for dagen.

Det er nemlig også det, de er vilde med ved Distortion. De kan bare tage det hele, som det kommer.

- Det er fedt, at man ikke skal stresse over at skulle nå noget, man skal bare være dér, hvor man er og have det sjovt, siger Chanya Boonkuea.

På billederne herunder kan du følge venindegruppens dag, da de festede i Nørrebros gader til Distortion.

 • Tøjet er gennemtænkt og koordineret, og det giver god anledning til at få taget nogle billeder af venindegruppen. Amanda Moberg er i den grønne buksedragt, Naba Zerj har orange trøje på, og Chanya Boonkuea er i den gule trøje. - Vi er totalt trafiklys! Vi giver den max, når det kommer til tøj, for vi vil gerne skille os ud. Altså, det handler ikke kun om udseendet, men man får lige lidt anerkendelse, fordi man tør skille sig ud, siger Amanda Moberg.
  1 / 10
 • Der bliver drukket ud og rettet den sidste makeup, inden de tre aalborgensere er klar til at møde Nørrebros gader. Og det er vigtigt for dem at se godt ud, for det gør alle de andre til Distortion. - Alle gør sig virkelig lækre og ser megagodt ud. Jeg føler, at folk er den bedste version af sig selv til Distortion, siger Amanda Moberg.
  2 / 10
 • De tre veninder får danset en masse; både med hinanden og med mennesker, som de aldrig har mødt før. - Det fede ved Distortion er, at vi hygger os med noget andet, end vi plejer. Og vi hører noget god, ny musik og møder nogle mennesker, som vi ikke ellers havde mødt, hvis vi ikke havde været her, siger Chanya Boonkuea.
  3 / 10
 • - Jeg har glædet mig til at høre en masse trap, urban og afrobeat, som der heldigivs er en masse af til Distortion, siger Naba Zerj, der her sammen med veninderne danser til Icekiid. - Der er så mange forskellige mennesker, så derfor er der også meget forskelligt musik. Der er både scener til pop, tekno og hiphop, og det giver jo mulighed for at samles om en bestemt smag, siger Amanda Moberg.
  4 / 10
 • - Den kultur, der er til Distortion, den finder du bare ikke i Nordjylland. Her er bare en helt bestemt stemning af fællesskab, siger Amanda Moberg.
  5 / 10
 • Veninderne bliver nødt til at stoppe op ved en gademusiker, der spiller en version af Luis Fonsis og Daddy Yankees kæmpehit 'Despacito'. Det er der heldigvis tid til, for veninderne har ikke et sted, de skal være på et bestemt tidspunkt, og det er vigtigt for dem. - Vi har ikke haft en plan for Distortion, for man møder bare alle mulige forskellige mennesker, og jeg føler, at man kan snakke med alle. Eller det kan godt være, at man oprindeligt har haft en plan, men der er plads til at ændre den undervejs, fordi man møder nogle, der er nice, siger Amanda Moberg.
  6 / 10
 • Klokken er 22.46, og det er tid til en lille pause og vigtigst; natmad. Amanda advarer de andre piger mod, at de sikkert bliver trætte efter mad, men de må kæmpe imod lysten til at sove. For de skal altså videre i byen.
  7 / 10
 • Amanda Moberg synes, at der er virkelig meget skrald i Nørrebros gader. - Go green. No more skrald!, råber hun som en opfordring til de festglade Distortion-gængere. - Jeg ved godt, at Distortion ødelægger gaderne med skrald, og der er folk, der skal bruge tid og kræfter på at rydde op dagen efter. Så jeg smider fandme ikke skrald. Jeg har bare fortrudt, at jeg ikke har fået købt et armbånd, for jeg vil super gerne støtte Distortion, men det kan jeg heldigvis stadig nå, siger Amanda Moberg om det såkaldte gadearmbånd, man kan købe for at få adgang til særlige musikscener.
  8 / 10
 • Amanda og veninderne er på vej mod den lejlighed, de har lejet i København, for at skifte tøj, inden de skal videre i byen. - Det er en del af at være jyde at skifte tøj i løbet af en aften, siger Amanda Moberg. - Og at man er fucking sulten hele tiden, tilføjer Chanya Boonkuea.
  9 / 10
 • Klokken er blevet 23.41, og de har festet i 12 timer. Trætheden har ramt de tre aalborgensere, så snakken begynder at hælde lidt mod at tage hjem og sove i stedet for videre ud i byen.
  10 / 10
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk