22-årig skotsk hitsensation 'fucking elsker' Danmark: 'Jeg har endda årskort til Tivoli'

Sangeren Lewis Capaldi afslørede sin begejstring for Danmark i forbindelse med en optræden på Heartland Festival.

(Foto: David Wala © Ritzau Scanpix)

Der findes næppe et bedre soundtrack til kølig, silende eftermiddagsregn end skotske Lewis Capaldis inderlige sange om kærlighedskvaler og breakups.

Det må i hvert fald have været vejrgudernes konklusion, da den 22-årige musiker optrådte på Heartland Festival torsdag.

Det er ikke mere end et par uger siden, at hans debutalbum blev udgivet, men Lewis Capaldi er allerede svær at komme udenom.

Hans sange topper alle hitlisterne, albummet 'Divinely Uninspired to a Hellish Extent' blev Storbritanniens hurtigst sælgende plade i 2019, og kæmpehittet 'Someone You Loved' har langt over 200 millioner afspilninger på Spotify.

Hør 'Someone You Loved' i orignalversionen herunder eller i en akustisk version indspillet live af Lewis Capaldi i P3-studiet her.

0:00

'Jeg fucking elsker Danmark!'

Den regnvåde koncert på Heartland Festival var i øvrigt ikke første gang, Lewis Capaldi underholdt et dansk publikum med sine hjerteskærende tekster og melodier.

Sidste år fyldte han blandt andet Lille Vega i København, den jyske bøgeskov under Smukfest og optrådte i DR's Store Juleshow.

Efter koncerten på Heartland Festival torsdag skulle Lewis Capaldi direkte videre på sin store USA-turné. Den første turné med det nye album. - Det bliver fedt at skulle spille koncerter, hvor folk forhåbentlig kender flere af mine sange, fordi hele albummet nu er udgivet. I virkelig lang tid har jeg spillet koncerter for folk, hvor de måske kendte tre eller fire sange. (Foto: Betina Garcia © dr)

Men det er ikke kun scenerne i Danmark, der kan lokke den unge skotte til landet.

- Jeg fucking elsker Danmark, erklærer han begejstret, da vi møder ham før koncerten på Heartland Festival.

- København er min yndlingsby i Europa. Det mener jeg helt oprigtigt. Alle her er bare chill. Du kan bare lade din baby stå i barnevognen udenfor en butik eller café. Det siger altså noget om det sted, du bor. Det gør man ikke i Skotland, siger han og afslører herefter grinende:

- Jeg har tilbragt så meget tid i København, at jeg faktisk har købt et årskort til Tivoli.

Den første sang var noget 'værre lort'

Lewis Capaldi var bare fire år gammel, da han første gang stod på en scene og sang. Og ni år, da han begyndte at optræde fast på diverse pubs i nabolaget.

- Jeg elskede det og vidste allerede dengang, at jeg gerne ville fortsætte med at stå på en scene og synge for folk.

Men vejen til et liv på scenen krævede, at han kunne spille guitar, og at han skrev sine egne sange.

Derfor var han kun 11 år gammel, da han skrev sin første sang. Det var i 2007, og sangen handlede om finanskrisen.

- Sangen var noget værre lort. Jeg prøvede at være en form for Bob Dylan, men jeg vidste jo ingenting om det, jeg skrev om.

Selvom den skotske charmør kun er 22 år gammel, har han allerede mere end ti års erfaringen med at stå på en scene. (Foto: Betina Garcia © dr)

Gennembruddet som sangskriver kom først, da han som 17-årig fik en kæreste.

- Jeg kunne slet ikke forstå, at hun gad være sammen med mig. Det skrev jeg en sang om. Den hed 'Headspace' og er også på mit debutalbum.

Det var den første sang, Lewis Capaldi skrev, der handlede om hans egne følelser. Og den ændrede alt for ham.

- Jeg spillede i et band på det tidspunkt. Men på grund af den sang valgte jeg at forlade bandet for at kunne gøre min egen ting.

Lyt til 'Headspace' herunder:

0:00

Han følte, at han havde fat i noget med den sang, og faktisk er netop det kæresteforhold, han skrev om i 'Headspace' og efterfølgende på singlen 'Bruises', utilsigtet blevet omdrejningspunktet for debutalbummet 'Divinely Uninspired to a Hellish Extent'.

For kærligheden gik i stykker, da han var 19 år gammel og for alvor havde fået hul på sangskriveriet.

- Det er lidt tilfældigt blevet et breakup-album. Men det var bare de følelser, jeg gennemgik, da jeg skrev mange af sangene, forklarer Lewis Capaldi om albummet, der er blevet til over de sidste knap tre år.

Det var et forlist parforhold som 19-årig, der fyldte tankerne, da Lewis Capaldi skrev teksterne til sangene på debutalbummet 'Divinely Uninspired to a Hellish Extent'. (Foto: Betina Garcia © dr)

Heartbreaks og comedy

Men hvis du har hørt Lewis Capaldis debutalbum og derfor antager, at han er en følsom og trist kunstnertype, der både på scenen og privat søber rundt i en poetisk tåge af forliste forhold og store følelser, så tager du fejl.

- Jeg er 100 procent opmærksom på, at det kan være fucking deprimerende at stå i regnen og lytte til mine sange, indrømmer Lewis Capaldi.

- Derfor prøver jeg altid at få humøret op ved at joke en del rundt på scenen undervejs.

Heartland-publikummet lod sig ikke afskrække af regnen, da Lewis Capaldi torsdag den 30. maj slog vejen forbi festivalen ved Egeskov Slot. (Foto: Betina Garcia © dr)

Og det med at joke er han god til. Både på scenen og på sociale medier.

Faktisk er han så sjov, at folk har troet, at det var et marketing-stunt, har han fortalt i et tidligere interview.

- Folk har seriøst troet, at mit pladeselskab havde hyret en komiker til at styre mine sociale medier, fordi jeg deler dumme videoer og snakker om at gå på toilettet.

Sådan forholder det sig dog ikke.

- Hvis jeg skulle hyre en komiker, ville jeg helt klart have fået dem til at skrive nogle sjovere jokes end mig, der fortæller, at jeg lige har lagt en lort, forklarede han dengang grinende.

Lyt til nummeret 'Bruises' herunder:

0:00

Så føler du dig lidt trist til mode efter at have lyttet til Capaldis debutalbum, så gør dig selv den tjeneste at tjekke hans videoer på Youtube eller hans Instagram-stories ud.

Du kan også bare se hans takketale fra dengang, hans album i sidste uge blev nummer ét i Storbritannien: