23-årige Christian blev scoret på festival: 'Pludselig kommer der en halvdesperat pige løbende og kysser mig'

Tre kærestepar fortæller, hvordan de har scoret hinanden på en af sommerens festivaler.

Det var Julie Jensen, der scorede Christian Birch til Smukfest på Skanderborg. Til gengæld friede Christian senere til Julie foran Bøgescenen på festivalen. (Foto: Christian Mailand © dr)

Selvom du højst sandsynligt tager på festival for at høre musik, hygge og feste med vennerne, kan du også risikere at vade ind i en kommende kæreste med dine mudrede gummistøvler.

Og tro mig, undertegnede taler af erfaring. For nogle år siden var jeg - artiklens skribent - på Smukfest for at arbejde. Og bum - så stod han dér lige under Bøgetræerne en torsdag aften og kiggede mig i øjnene. En vestegnsrapper, jeg ellers aldrig ville have rendt ind i derude i virkeligheden. Jeg interviewede ham, han fik mit nummer - og vi blev kærester.

Og jeg er altså langt fra den eneste, der har oplevet at møde sin kommende kæreste på en festival. Der er nemlig en helt særlig stemning, når musik- og festglade mennesker fra hele landet samles på teltpladsen eller foran en stor scene.

Det er 28-årige Julie Kirstine Jensen endnu et eksempel på.

- På en festival kan man møde folk fra alle dele af landet, man ellers aldrig ville støde ind i. Alle er i festivalhumør og vil hinanden det bedste, siger Julie Kirstine Jensen, som også mødte sin kæreste på Smukfest i Skanderborg.

Nu har de fået en lille baby.

- Man er lidt mere løssluppen og tør mere på en festival, og derfor turde jeg også gå hen og give en fremmed fyr et kys. Det kunne ikke ske andre steder, forklarer hun.

Herunder kan du læse med, når tre kærestepar fortæller, hvordan de har scoret hinanden på en festival.

1

Christian blev scoret på Smukfest: - Min tanke var helt klart: 'Yes, nu har jeg et sted at sove'

(Foto: Christian Mailand © dr)

Det var en spontan idé, der fik den dengang 23-årige Christian Birch til at tage på Smukfest i Skanderborg for at mødes med en god ven. Han skulle kun være der en enkelt dag.

- Så den skulle have én over nakken, fortæller han.

Og det fik den. Der blev drukket hele dagen og aftenen. Christian Birch og hans ven bestilte en spandfuld Blå Thor til et helt selskab, men det endte med, at de drak det hele selv. Vennen blev træt og gik tilbage til sin campingvogn for at sove.

- Pludselig endte jeg med at stå alene tilbage. Jeg faldt i snak med en gruppe mænd ved en bar, og vi drak nogle flere øl, husker Christian Birch, der i dag er 29 år.

Efter lidt tid forlod han gruppen og gik udenfor.

- Og så lige pludselig kommer en halvdesperat pige løbende tilbage – og så får jeg et kys. Jeg havde ikke set hende før, siger Christian Birch.

'Han lignede en, der var på jagt'

Den ukendte pige var den dengang 22-årige Julie Kirstine Jensen, som arbejdede i en juicebar på festivalen. Hun havde set Christian på afstand og syntes, han så super sød ud. Men han kiggede aldrig over mod Julie.

- Han lignede en, der var på jagt, så jeg tænkte: 'Klokken er fire om natten, det er nu eller aldrig'. Jeg var i festivalhumør og havde intet at miste, og så løb jeg efter ham og kyssede ham, fortæller Julie Kirstine Jensen, som først præsenterede sig efter kysset.

Christian Birchs første reaktion var overraskelse. Og den næste reaktion var stor lettelse over, at logistikproblemet med overnatning var løst. Troede han.

- Min tanke var helt klart: 'Yes, nu har jeg et sted at sove'. Men det var hun ikke med på, så jeg endte med at sove på en bænk i skoven.

Dagen efter blev han vækket af nogle vagter og tog hjem fra festivalen. Efter kysset havde Julie givet ham sit nummer, og selv om han havde glemt hendes navn, skrev han alligevel til hende.

Friede til Nik & Jay

Mødet på Smukfest fandt sted i 2013, og parret har været sammen siden. For to år siden, da de igen var på 'deres' festival, faldt Christian ned på knæ.

- Jeg friede til hende foran Bøgescenen med en ring, jeg havde fundet i en bod til 25 kroner, mens Nik & Jay sang 'Boing!'. Og hun sagde ja, fortæller Christian Birch om det romantiske øjeblik.

I dag er parret igen på festival – men denne gang er de tre. For knap tre måneder siden fik de nemlig lille Nanna, som på mange måder bør være født med festivalblod i årerne. Og ellers får hun det helt sikkert snart.

- Det er hendes første festival, så hun kan lige så godt lære det nu, som forældrene siger.

2

28-årige Maria: - Han var skaldet, havde tatoveringer over det hele, og jeg tænkte: 'Nej!'

(Foto: Christian Mailand © dr)

For to år siden tog Maria Skov afsted på Jelling Musikfestival for første gang. Hun var single og 28 år. Og så stødte hun ind i Lasse.

- Jeg havde slet ikke forventet, at jeg skulle møde en ny kæreste, da jeg mødte Lasse en fredag aften. Han var skaldet, havde tatoveringer over det hele, og jeg tænkte: 'Nej!'. Han var slet ikke min type, og i øvrigt var jeg ved at finde mig selv efter et ophold i Australien og to længere forhold, fortæller Maria Skov.

Lasse Stig Madsen på 26 år havde derimod aldrig haft en kæreste, da han så Maria Skov for første gang.

- Der er mange søde piger herude, men dem, jeg har mødt, har bare været noget en enkeltstående aften. Aldrig noget, der udviklede sig til noget seriøst, siger Lasse Stig Madsen, som har været på Jelling flere gange, fordi hans far ejer en kro i byen.

Men det med en enkeltstående aften ændrede sig den fredag for to år siden, hvor en bekendt præsenterede dem for hinanden.

Maria Skov, som slet ikke syntes, Lasse Stig Madsen var hendes type, ville vildt gerne høre Alex Vargas, og Lasse skyndte sig at sige, at han gerne ville med. Begge var godt fulde, så detaljerne er en smule uklare.

- Jeg kan faktisk ikke huske så meget fra koncerten, men jeg syntes, hun var sød, husker Lasse Stig Madsen.

Efterfølgende hørte de endnu en koncert sammen, men tog hjem hver for sig for at sove. De nåede dog at tilføje hinanden på Snapchat og udveksle mobilnumre - og kysse en smule.

Akavet møde

Dagen efter mødtes de igen på Jelling Musikfestival. Maria Skov havde sine forældre med, som også skulle høre musik.

- Det var et akavet post-drukturs-møde, som hun siger.

Igen skiltes de om aftenen og tog hjem hver for sig. Om søndagen havde Maria dog fået nok. Hun skrev og spurgte Lasse, hvad han lavede. 'Intet', svarede han, og derfor foreslog hun, at de kunne kede sig sammen hjemme i hendes lejlighed – og herfra gik det stærkt.

Lasse Stig Madsen spurgte, om hun havde lyst til at rejse med ham rundt i Thailand, og det ville hun gerne. Og for nyligt købte parret hus i Børkop lidt uden for Vejle.

- Nu er det blevet en ting, at vi tager herud sammen, fordi det er lidt hyggeligt at fejre os. Jelling Musikfestival er blevet symbolsk for os, og det er da sjovere at kunne sige, at vi har mødt hinanden her i stedet for på Tinder, siger Maria Skov.

3

Bettina scorede på en festival sidste år: - Hans venner kiggede da lidt, da der pludselig stod en fremmed pige

(Foto: Christian Mailand © dr)

Hun spottede ham, da hun var oppe i baren for at købe drinks.

Bettina Thoft var 28 år og single, da hun sidste år var afsted med nogle venner på Smukfest for at arbejde som frivillig i en bar.

Den aften fik hun fri ved midnat og glædede sig til at høre en koncert med Turboweekend. Desværre var hendes ven meget træt efter en lang vagt og ville sove. Bettina gik i baren for at købe noget at drikke. Og der så hun Morten stå med nogle venner.

- Jeg syntes, han så sød ud, men han så mig overhovedet ikke, husker hun.

- Det er ikke alt, der lige står helt klart for mig. Jeg husker det, som om du havde en blå kjole på, siger Morten Meyer Therkildsen.

- Det havde jeg ikke.

- Nej, ok… men så husker jeg dit flotte smil, skynder han sig at tilføje.

Men trods Morten Meyer Therkildsens manglende fokus lod Bettina Thoft sig ikke slå ud. Hun ville til koncert, og hun kunne se, at Morten og hans venner skulle samme vej.

Kaldte hende 'Signe'

- Jeg var godt kørende, så jeg hægtede mig på deres flok og tog med dem til koncert. Hans venner kiggede da lidt, da der pludselig stod en fremmed pige, siger hun.

Under koncerten var Morten Meyer Therkildsen ikke vildt initiativrig, så Bettina Thoft måtte igen handle. Da koncerten var slut, tog hun hans hånd.

- Hvad laver du?, spurgte han overrasket.

- Jeg skal lige se, om du har en ring på din finger, lød svaret.

Mere skete der ikke den aften, andet end at de fik udvekslet numre. Dagen efter tog Morten sig sammen og skrev til hende. Dog kaldte han Bettina for 'Signe' i beskeden.

- Hun lignede en, der hed Signe, forklarer han om misforståelsen.

Morten Meyer Therkildsen indså, at han lige måtte tage sig lidt sammen, så samme aften fik han hevet sine venner med ind på den bar, hvor Bettina arbejdede, og de sås resten af festivalen.

Det er snart et år siden, og de er stadig kærester. Morten bor i Aarhus, Bettina bor i Kolding, og de overvejer snart at flytte sammen.

Facebook
Twitter