Billetter til Roskilde og Smukfest revet væk: Her kan du stadig få billet til sommerens festivaler

Sommerens mange festivaler melder tæt på udsolgt. Se her, hvor du stadig kan komme med.

Nephew vender tilbage til Smukfest i år, men festivalen er for længst udsolgt. Til gengæld kan du opleve bandet både i Jelling og Vig. (Foto: GONZALES PHOTO KIM MATTHÄI LELA © Scanpix)

Går du og drømmer om flere dages fede koncerter på enten Smukfest eller Roskilde Festival til sommer? Så er du allerede for sent ude.

Der er dog enkelte muligheder – og særligt, hvis du er frisk på at opleve både store danske og udenlandske navne i resten af landet.

Her giver vi dig et overblik over, hvor du stadig kan nå at købe billet.

1

Roskilde Festival

Orange scene, Roskilde festival 2018. (Foto: Sofie Mathiassen © Scanpix)

Nordeuropas største festival meldte tidligere denne uge alt udsolgt, når det kommer til partout-billetter og billetter til fredag og lørdag.

Der er dog mulighed for at få et skud 'orange feeling' onsdag og torsdag, hvor der stadig er dagsbilletter til salg.

Alt håb for at få billetter til samtlige dage er dog ikke helt væk. Du har nemlig mulighed for at skrive dig på venteliste.

Roskilde Festival finder sted fra 29. juni til 6. juli. Hovednavnene tæller blandt andet Bob Dylan, Robyn og Chance The Rapper.

2

Northside

(Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix) (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Den aarhusianske festival Northside har igen i år store stjerner på plakaten såsom Tame Impala, Migos, Khalid og Major Lazer.

Den gode nyhed er, at du stadig kan få fingrene i partout- og endagsbilletter – men du skal til at få pungen op ad lommen, lyder budskabet fra festivalens pressechef, John Fogde.

- Der er stadig billetter til salg, men den melding, jeg har fået, er, at vi forventer udsolgt på Northside inden festivalens start.

Northside Festival bliver afholdt i dagene 6.-.8 juni.

3

Smukfest

Bøgescenerne på Smukfest i Skanderborg. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Partoutarmbånd til Smukfest 2019 blev revet væk på 65 minutter, da de blev sat til salg den 4. december sidste år.

Alle endagsbilletter er også udsolgt, undtagen til om søndagen.

Det betyder dog ikke, at alt håb er ude. Du kan nemlig skrive dig på en venteliste til partoutbilletter og samtilige endagsbilletter, og så er du måske én af de heldige, som får lov at opleve Robbie Williams, Calvin Harris eller Stormzy.

4

Tinderbox

Tinderbox finder sted i Tusindårsskoven i Odense. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix) (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Den fynske festival, som i år har store navne som Lana Del Rey, Miley Cyrus og Swedish House Mafia på plakaten, har stadig partout- og endagsbilletter til salg.

Men ligesom tilfældet er med Northside, så gælder det om at få sikret sig en billet hurtigst muligt.

- Der er stadig billetter til salg, men vi regner med, at alle billetter vil være udsolgt inden starten på Tinderbox, siger John Fogde, der også er pressechef for Tinderbox.

Tinderbox finder sted i Tusindaarsskoven i Odense fra 27.-29. juni.

5

Distortion

Distortion er både gadefest og en festival, der kræver billet. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017) (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Når gadefesten Distortion rammer København i slutningen af maj, er meget af festen stadig gratis, men hos festivalen ser man gerne, at du støtter dem ved at købe et gadearmbånd – det giver dig tilmed adgang til scenerne på Rådhuspladsen og Øksnehallen.

Fredag den 31. maj åbner weekendfestivalen dog på Distortion Ø – der ligger på Refshaleøen – og her er det en rigtig god ide at købe billet i god tid, hvis du vil være sikker på at opleve navne som Adana Twins, 070 Shake og Channel Tres.

Der er stadig billetter til Distortion Ø, men sidste år kunne festivalen melde udsolgt, så ’vær sød ved dine nerver’ og køb billet til fredag og lørdag nu, skriver Distortion på sin hjemmeside.

Distortion finder sted fra 29. maj til 2. juni.

6

Heartland

Festivalen Heartland holder til ved Egeskov Slot på Fyn. (Foto: Martin Lehmann © Scanpix)

Er du mere til en god blanding af musik, mad, kunst og samtaler i smukke omgivelser, så er der stadig billetter til Heartland, der holder til ved Slotsparken omkring Egeskov Slot på Fyn.

Til gengæld skal du rykke hurtigt, hvis du vil være sikker på at opleve bandet The Smashing Pumpkins og modeskaberen Vivienne Westwood om lørdagen.

- Vores lørdag er ved at være udsolgt, og torsdag begynder også snart at være i lavvande, men der er stadig partout- og fredagsbilletter. Sidste år kunne vi melde udsolgt på partout et par dage før, siger Heartlands talskvinde, Janne Villadsen.

Der er også godt gang i salget af diverse boformer, så vil man sove på festivalen, skal man rykke snart. Det samme gælder forsalget af restauranter. Festivalen åbner 30. maj – med navne som The Good, The Bad & The Queen og Solange – og slutter lørdag 1. juni.

7

Jelling Festival

Jelling finder sted for 31. gang. (Foto: Per Lange © Scanpix)

En af de festivaler, der hvert år åbner sæsonen, er Jelling Festival. Her kan man opleve hovednavne som George Ezra, The Minds of 99 og L.O.C – men du skal ikke vente for længe, hvis du vil sikre dig adgang alle dage.

- Status er, at vi er meget tæt på udsolgt på partoutbilletter, så allerede i løbet af den kommende uge kan vi nok melde udsolgt – ligesom sidste år, siger festivalens direktør, Lars 'Charlie' Mortensen, der glæder sig over festivalens loyale publikum.

Er du vægelsindet kan det dog godt være, at der er dagsbilletter til salg lige op til festivalen, men 'det er ikke til at sige endnu', lyder det fra Lars 'Charlie' Mortensen.

Jelling Festival finder sted fra 29. maj til 1. juni.

8

Copenhell

Publikum lever sig helt ind i musikken på Copenhell. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen © Scanpix)

Har du planer om at headbange din sommer i møde, så skal du ruppe neglene.

Rock- og metalfestivalen Copenhell, der i år kan fejre sin tiårs fødselsdag, kan nemlig melde næsten udsolgt af stort set alle billettyper. Kun billetter til onsdag og lørdag er i skrivende stund tilgængelige.

Der er ifølge Ticketmaster ikke mulighed for at skrive sig på venteliste, så hvis du vil opleve Eagles of Death Metal onsdag, Rob Zombie eller Scorpions om lørdagen, så er det snart sidste udkald.

9

Vig Festival

Disse to gutter har masser af kærlighed til Vig Festival. Billedet her er fra 2017 efter en Kim Larsen-koncert. (Foto: Claudia Pérez Tidmand © dr)

Fører vejen dig forbi Nordvestsjælland 11. til 13. juli, er der lige nu stadig billetter til salg til Vig Festival, hvor du kan opleve navne som Aqua, Benal og Christopher.

Men ifølge festivalen selv går salget hurtigt i år, så du skal ikke hvile på laurbærrene:

- Sidste år fik vi udsolgt en uge før festivalen, men i år sælger vi procentvis meget bedre. Så vi forventer at få udsolgt tidligere end normalt i år, siger festivalens administrerende koordinator Brian Arne Larsen.

Og når du ikke at købe en billet, så er løbet kørt.

- Vi har ikke ventelister, og vores frivilligeteam er stort set også fyldt op. Så når der er udsolgt, er der udsolgt, oplyser festivalen.

10

Musik i Lejet

Musik i Lejet finder sted på stranden. (Foto: Michael Stub © Scanpix)

Festivalen blev udsolgt inden for få minutter, da billetterne blev sat til salg – og endda før musikprogrammet overhovedet blev afsløret. Derfor har der hverken været partout- eller endagsbilletter til salg siden 1. december 2018.

- Sådan har det været de sidste to år. Vi har altid været udsolgt inden festivalens start, hvilket har haft en forstærkende effekt, der betyder, at folk nu sidder klar til at købe billet i det sekund, de frigives, fortæller festivalleder Andreas Thomas Gravengaard.

Hvis du brændende ønsker dig at opleve navne som Disclosure, Phlake og Yxng Bane i Tisvildeleje, er din eneste mulighed at skrive dig på ventelisten – eller at melde dig som frivillig. Men det er også ret populært, så i skrivende stund er der kun nogle få pladser tilbage som frivillig, oplyser festivalen, der holdes 18. til 20. juli.

11

Grøn 2019

Grøn Koncert finder sted i juli i flere danske byer. (Foto: liselotte sabroe © Scanpix)

Er du mere til en dagsfestival tæt på, hvor du bor, så er Grøn Koncert jo en klassiker – og der er stadig ledige billetter.

I år har de grønne koncerter sikret sig navne som Saveus, Dizzy Mizz Lizzy, Alphabeat og trioen Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen.

Sidste år kunne den rejsende festival melde alt udsolgt, så hvis du vil være sikker på at komme med, er det smart at købe din billet inden koncertdagen. Nogle gange kan Grøn nemlig melde om udsolgt i løbet af dagen, men andre gange er alle billetter revet væk, inden festivalpladsen åbner.

Grøn lægger ud på Amager 18. juli og slutter i Valby 28. juli. I mellemtiden kommer musikkaravanen forbi både Kolding, Aarhus, Aalborg, Esbjerg, Odense og Næstved.

12

Wonderfestiwall

Her ses Reptile Youth under en koncert på Wonderfestiwall. (Foto: GONZALES PHOTO SAMY KHABTHANI © Scanpix)

Er du til ø-ferie og overvejende dansk musik, så er der gode nyheder! Bornholmer-festivalen Wonderfestiwall har nemlig endnu ikke meldt udsolgt af hverken deres partout- eller endagsbilletter.

På festivalen i Allinge vil du blandt andet kunne opleve navne som Nik & Jay, Oh Land og Skinz.

Wonderfestiwall er en af de sidste større festivaler i år og finder sted på solskinsøen fra 15. til 18. august.

13

Nibe Festival

Nibe Festival har i år sikret sig hovednavnet Westlife til årets program. (Foto: Morten Brix Ziegler © Nibe Festival)

Ville du have været på Roskilde Festival, men nåede du ikke at købe billet? Så kan du oplagt tage et smut til det nordjyske, hvor Nibe Festival finder sted samme uge.

Indtil videre er der kun udsolgt onsdag – det er den dag, at det gendannede boyband Westlife spiller – så det er stadig muligt at købe både partout- og dagsbilletter til de andre dage.

Festivalen holder til i en skov – ligesom Smukfest – og her kan du i år blandt andre opleve Matoma fra Norge, Mø, Peter Sommer og Martin Jensen.

Nibe Festival finder sted fra 3. til 6. juli.

14

Langelandsfestival

Langelandsfestival får i år besøg af blandt andet Nik & Jay, Suspekt og D-A-D. (Foto: Ulla Filtenborg)

Der er også fortsat billetter at hente til Langelandsfestival, oplyser festivalens medieansvarlige, Nicklas Lundorf.

Langelandsfestival havde i 2018 mellem 20.000-25.000 mennesker på markerne ved Rudkøbing, oplyser festivalen.

Langelandsfestival finder sted fra 20. til 27. juli.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter