Blev anklaget for at være fejlcastet: Nu lukker Nik & Jay munden på haterne

Årets mest kontroversielle booking på Northside blev også årets mest besøgte koncert. Og nu er kritikken fra festivalgæster og anmeldere forstummet.

Der var hug til Northside, da festivalen bookede Nik & Jay til at afslutte årets festival i Aarhus. (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

"Så er det blevet tid til den mest kontroversielle booking på Northside nogensinde!”

Sådan lød det fra konferencieren, inden den sidste koncert på årets Northside Festival begyndte natten til søndag. Og kontroversielt var det, da det kom frem, at festivalen, som ellers har slået sig op på at spille alternativ rock med navne som Björk, Beck og Father John Misty øverst på plakaten, havde lukket popdrengene fra Værløse Nik & Jay inden for.

“Der skraber I VIRKELIG bunden af dansk musik!!! ØV NorthSide”. “Man kan jo lige så godt tage Grøn Koncert!!!!” “Hører det ikke til på Grøn Koncert? Skal I også til at sælger Breezers?”

Festivalens Facebook-side var fuld af negative udbrud - garneret med grædende og opkastende emojis.

Men i nat forstummede kritikken. Ikke alene var Nik & Jays koncert den mest velbesøgte på de tre dages festival. Den får også entydigt begejstrede anmeldelser. Og på festivalens Facebook er der ikke et eneste kritisk ord at finde om koncerten.

Større fest end Dizzy, Gilli og Kesi

4 stjerner giver samtlige medier, der indtil videre har anmeldt Nik & Jay-koncerten.

Alle er enige om, at Nik & Jay med hits som ‘Lækker’ og ‘Boing!’ leverede årets største folkefest i Ådalen midt i den jyske hovedstad.

- Hvad er det med Nik & Jay, at deres musik får ellers fornuftige folk til at opføre sig som teenagere?, undrer Århus Stifttidende sig.

Svaret kommer blandt andet i Jyllands-Posten:

- Natten til søndag var der ingen, der grinte af Nik & Jay, og hvis de gjorde, så grinte man med dem og ikke af dem. For ingen - hverken Dizzy Mizz Lizzy eller Gilli og Kesi og da slet ikke Queens Of The Stone Age - kunne skabe en fest som Nik og Jay på årets Northside.

Helmig banede vejen sidste år

Selv kommenterede Nik & Jay ikke den kritik, der ramte dem, da de blev booket. Men de udstrålede, at de var “tydeligt taknemmelige over at blive lukket ind i det fine selskab”, mener BT’s anmelder.

  • (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix) (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
  • (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix) (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
  • (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix) (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
  • (Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix) (Foto: Helle Arensbak © Scanpix)
1 / 4

- Thomas Helmig banede allerede vejen sidste år, da han en gang for alle slog fast, at Northsides ”kræsne” rock-publikum i sidste ende bare gerne vil have noget glad popmusik, de kan synge med på, siger avisen. Musikmediet Gaffa erklærer sig enig:

- Selvom vi ikke når de decideret euforiske højder – klokken er mange, festivalen er ved at være slut – får NorthSide sin folkefest.

Festival-debut gav “instant reaction”

Det er 16 år siden, at Nik & Jay spillede deres første koncert på en festival, og det var faktisk den, der gjorde, at de besluttede at forfølge drømmen om at blive popstjerner, fortalte duoen til dr.dk inden Northside-koncerten.

- Vi havde fået tildelt et meget dejligt, lille telt og vi havde et nummer på det tidspunkt, som hed 'Nik & Jay', og så var det første gang, vi spillede 'Hot!'. Og så var der en 'instant' reaktion, så vi tænkte: Der sker nok noget med det her nummer, mindes Jannik "Jay" Thomsen.

Se Nik & Jay fortælle deres skøreste festivalhistorier i videoen her:

I samme anledning havde de også taget deres brødre med, som delte Nik & Jay-merchandise ud.

- De gik rundt med Nik & Jay-t-shirts og de havde vist også nogle 'stickers' med. Og da vi så spillede det der 'Hot!'-nummer, tænkte vi: Hey, det kunne da godt være, vi skulle lave et band, siger Niclas "Nik" Petersen.

- Og næste gang, vi spillede der, var det på Bøgescenen (den store scene på Smukfest, red.), og der har vi så nok stået lige siden på Smukfest, siger Jannik.

Nik & Jay spiller på Tinderbox Festival i Odense 30. juni. De er i øvrigt ikke med på programmet på Grøn Koncert i år.

FacebookTwitter