Brandvarmt: Hitmager sætter ild til mark under storladen festivalhyldest

Benjamin Hav satte - bogstaveligt talt - ild til scenen med hittet 'Spice Up Your Life'.

Benjamin Hav satte - bogstaveligt talt - ild til scenen med hittet 'Spice Up Your Life'. (© dr)

Syv musikanter, seks dannebrogsflag, talrige farvede røgbomber og én enkelt hest.

Nej, overstående er ikke ingredienserne på et bizart Olsen Banden-kup, men et udpluk af de remedier, der var i spil, da sangeren Benjamin Hav lørdag aften gik på scenen - eller marken - i programmet 'Smukfest 2020 LIVE på DR2'.

I programmet, der hyldede og markerede årets Smukfest, der efter planen skulle have fundet sted i denne weekend, optrådte Benjamin Hav flankeret af den lyserøde aftensol med hittet 'Spice Up Your Life' fra debutalbummet af samme navn, der udkom tidligere i år.

Og Benjamin Havs spektakulære optræden var faktisk så brandvarm, at der i sidste ende gik ild i græsset på den mark, hvor Benal-frontmanden optrådte.

Se Benjamin Hav synge 'Spice Up Your Life' her:

Alt imens flammerne blev slukket bag dem, forsøgte programmets vært Pelle Peter Jencel at spørge en noget vævende Benjamin Hav ind til symbolikken bag hans optræden, uden at hitmageren dog rigtig kom ind på, hvordan den storslåede optræden egentlig skulle tolkes.

Mere klar i mælet var sangeren dog, da han blev spurgt ind til, hvad han drømmer allermest om at få lov til at udleve i spotlysets skær:

- Det må være, at mine tre piger derhjemme - Liva, Vita og Dagmar - tager et instrument og kommer med på scenen, lød svaret fra Benjamin Hav.

I år skulle bøgeskoven i Skanderborg for 41. gang have været fuld af musik, fest og fællesskab. Årets Smukfest måtte aflyses, men lørdag aften besluttede DR2 sig alligevel for at sprede lidt festivalstemning blandt trætoppene og ude i de danske stuer.

I programmet optrådte et udpluk af de artister, der skulle have spillet på årets festivaler. Se tre andre optrædende fra festivalhyldesten her:

Medina - 'Det Smukkeste'

Programmets vært Pelle Peter Jencel gennemgik i starten af aftenen sin personlige liste over, hvad der i hans øjne skal til, for at skabe ægte Smukfest-stemning. Og udover godt vejr, bøgetræer, veloplagte frivillige og gakkede kostumer, så stod hitdronningen Medina også på listen.

Heldigvis for Jencel, så havde den 37-årige sangerinde da også fundet vej til bøgeskoven i Skanderborg, hvor hun meget passende åbnede aftenens mini-Smukfest med sit hit 'Det Smukkeste'.

Peter Sommer - '8660'

Man kan næsten ikke sige "Skanderborg" uden også at sige "Peter Sommer". Derfor var lokalhelten naturligvis også troppet op, for at gøre sit til, at festivalstemningen alligevel spredte sig i den 45-årige sangers hjemby.

På scenen optrådte Peter Sommer med sangen '8660', der meget passende handler om netop Skanderborg, der har huset Smukfest siden 1980. En festival, der også var med til at sætte ekstra næring til Peter Sommers drøm om at leve af musikken, da han var ung.

- Jeg tror ikke, jeg havde været til så mange koncerter, hvis det ikke havde været for den her festival, så selvfølgelig har jeg også stået ligesom mange andre og tænkt: "Jeg skal fandeme stå på den scene en dag.

Under sin optræden lavede Sommer også en hyldest til den afdøde komponist Bent Fabricius-Bjerre, da han spillede en bid af Fabricius-Bjerres berømte temamelodi til tv-serien 'Matador'.

Nicklas Sahl - 'Say It Back'

Nicklas Sahl har allerede spillet på Smukfest to gange før, og i år skulle han have stået på festivalens ikoniske scener fra tredje gang.

Og selvom det alligevel ikke blev til et festival-hattrick for den 23-årige hitmager i denne omgang, så havde Nicklas Sahl alligevel fundet vej til Skanderborg lørdag aften.

Her fyldte han den varme sommeraften med tonerne af sin nye single 'Say It Back', der er at finde på hans dugfriske debutalbum, der landede i fredags.

Du kan se eller gense hele Smukfest 2020-udsendelsen og høre mere livemusik her i DRTV.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk