Britisk verdensstjerne før Roskilde-koncert: Det hele afhænger af, om England vinder VM-kampen i dag

Damon Albarn fra Gorillaz lover et brag af en koncert, hvis England vinder over Sverige.

Damon Albarn i front for Gorillaz. (Foto: David Wolff - Patrick © (c) Getty images)

Når Damon Albarn og resten af de virtuelle verdensstjerner fra Gorillaz står på Orange Scene klokken 23 lørdag, er humøret enten højere en nærmest nogensinde. Eller også hænger hovederne helt vildt.

I timerne inden spiller England nemlig kvartfinale mod svenskerne til VM. En kamp, som altså ikke kun får betydning for det engelske landshold og hele nationen, men også Roskilde Festival.

- Det hele afhænger af kampen. Men vi vinder, lyder det skråsikkert fra frontmanden for tegneseriebandet Damon Albarn.

Og han håber, at Danmark vil støtte England i stedet for Sverige.

- Vi er jo nærmest en familie. I vil sikkert ikke være relateret til os briter, og det kan jeg godt forstå, men det er I altså, griner han.

Du kan komme i stemning til koncerten ved at høre nummeret her, mens du læser videre.

0:00

Helt specielt forhold

Selvom fokus måske ikke helt er på koncerten, så klarer den rutinerede sanger den nok. Damon Albarn spillede for første gang på Roskilde Festival i 1992 og er vendt tilbage til Roskilde igen og igen.

Han har både givet koncert med Gorillaz, Blur, i selskab med Africa Express og han har også spillet solo.

- Jeg glæder mig til at spille, og vejret har altid været godt, når jeg har spillet. Det er et af årets højdepunkter, siger Damon Albarn, der lige har udgivet det anmelderroste 'The Now Now'-album med Gorillaz.

Her ses Damon Albarn og Gorillaz spille på Orange Scene i 2010. (Foto: Jens Dige / ROCKPHOTO © Scanpix)

Selvom det efterhånden er en del år siden, så husker han klart første gang, han spillede på festivalen i 1992 med bandet Blur.

- Det var den første gang, jeg virkelig nød en festival. Det var meget eksotisk for os dengang. Vi var jo bare nogle unge engelske gutter i Danmark i solen. Og dengang kunne vi gå frit rundt på festivalen, fortæller Damon Albarn, der er blevet 50 år.

Måtte bæres af scene

Et de minder, der står klarest i hans erindring, er, da han spillede på Arena-scenen med projektet Africa Express, hvor der var 90 musikere fra 22 forskellige lande på scenen.

- Vi spillede i fem timer eller så noget. Solen stod op, og vi var stadig på scenen, og der sagde de, nok er nok. Men de måtte bære mig væk, fortæller han.

Festivaloplevelsen for verdensstjernen har da også ændret sig en hel del fra 1992 til i dag.

- Da jeg var yngre, der boede jeg i teltene, men det har jeg ikke gjort de seneste mange år. Jeg elsker ideen om at bo i telt, men det er bare ikke så praktisk, når man rejser, fortæller Damon Albarn.

Specielle gæster

Damon Albarn har igennem årene overrasket både publikum, men også Roskilde Festival, når han har taget nogle af hans musikalske venner og kollegaer med på scenen.

Som da han tog hip hop-legenderne De la Soul med på scenen under nummeret 'Feel Good Inc.´ til hans solokoncert i 2014.

Og fansene kan se frem til noget lignende lørdag. Her spiller rapperne Vince Staples og Danny Brown, som begge gæstede Gorillaz-albummet Humanz, i hvert fald. Så chancerne for en gæsteoptræden eller to er pænt store.

- Jeg lover, at jeg vil spille noget specielt, siger han.

Og så er kun én ting tilbage at sige.

- Come on England!, skråler Damon Albarn.

Kampen mellem England og Sverige kan forresten ses på DR1 klokken 16, mens Gorillaz kan opleves på Orange Scene klokken 23 lørdag aften.

FacebookTwitter