(Foto: © Martin FŠlt, Martin FŠlt)

Christopher forsøgte at skrotte kæmpehit: 'Jeg skrev det jo bare for sjov'

Kom helt tæt på den danske popkonge Christopher før, under og efter hans koncert på Vig Festival.

Forestil dig en Aqua-koncert uden 'Barbie Girl'. En Suspekt-koncert uden 'Sut den op fra slap'? Eller et show, hvor Britney Spears ikke mimede til '...Baby One More Time'. Nej, vel? Det dur ikke.

Der er nogle sange, som man som musiker bare er nødt til at spille. Det indså den danske sanger Christopher på den hårde måde, da han for nyligt forsøgte at droppe ét af sine allerstørste hits.

- Da jeg spillede på Jelling Musikfestival for nyligt, havde jeg pillet 'First Like' ud af settet for at gøre plads til nogle nye numre. Det er jo en rigtig publikums-pleaser, men den hang ikke så godt sammen med de andre sange, siger 27-årige Christopher.

'First Like' var egentlig bare en sang, som Christopher skrev for sjov, da han skulle medvirke i tv-talkshowet 'Natholdet'. På lydsiden er sangen en følsom ballade, men teksten er egentlig blot et samsurium af vilde og sjove kommentarer, som fans har efterladt på Christophers Instagram-profil.

- Jeg skrev den jo bare i sjov, så det kan godt virke lidt mærkeligt at stå og synge noget virkelig inderligt det ene øjeblik og i det næste stå og synge 'Crizzer, du pæn, men din næse er skæv' og 'Dit hår ligner nudler', siger han med et grin.

Men Christopher kom hurtigt på andre tanker.

- Da vi havde spillet koncerten, kunne jeg mærke, at folk savnede den - og jeg hader også selv at stå til en koncert og vente på det dér gamle hit, der så aldrig kommer. Det kan godt være, jeg ikke selv synes, den er så 'sej', men man skal jo kende og forkæle sit publikum - så nu er 'First Like' med igen.

Drøm dig væk til Christopher-koncerten med en live-udgave af 'First Like' her, mens du læser videre:

0:00

Og det virale Youtube-hit kan da også noget hélt særligt.

- Det er sådan en sang, der fanger alle dem, der egentlig er kommet for at høre Gnags og ikke kunne give en fuck for Christopher. Når 'First Like' kommer på, så vender ham i skovmandskjorten med de korslagte arme nede i baren sig alligevel om mod scenen og skråler med. Den har noget folkeligt i sig, som bare virker, siger han.

Fredag optrådte Christopher på dette års Vig Festival. Vi fulgte i hælene på den unge popcharmør før, under og efter fredagens popbrag.

 • Christopher går rundt og klimprer på guitaren. Han befinder sig i et klasselokale, hvor skolekridt og danskbøger for en stund er byttet ud med champagne, energidrikke og frisk frugt. Skolen danner nemlig rammen om backstage-området på Vig Festival, hvor Christopher skal spille i aften. Han er halvvejs i sin sommerturné, der båder tager ham rundt i Danmark og til udlandet, og nu er turen nået til Vig. - Det er en ret dejlig festival at spille på, fordi det ligger så tæt på København, så der er en del af mine venner, der kommer for at se showet i aften, siger han. (Foto: © Martin Fält, dr)
  1 / 13
 • Christopher varmer stemmen op. Han laver øvelser og synger med på en optagelse fra en koncert, han spillede for et par uger siden. - Det er fra et show, vi spillede i Korea. Der var udsolgt, og folk gik bare helt amok, siger han, mens lyden af pigeskrig strømmer ud gennem telefonens højtaler. - Det er det sygeste, jeg nogensinde har prøvet. Vi havde ikke forventninger til den koncert, og så gik det bare amok. Jeg var så høj bagefter, fortæller Christopher om koncerten og forklarer, at han hører optagelsen igennem for at komme i det rette mindset. - Jeg prøver lige at visualisere, hvad det er, vi skal ud og gøre om lidt. (Foto: © Martin Fält, dr)
  2 / 13
 • Så er det nu. Christopher griber sin guitar og en ekstra hvid t-shirt, inden han og resten af bandet bevæger sig mod scenen. - Jeg bliver tit spurgt om, hvad det fedeste ved mit job er, og det er helt klart at spille live. Det elsker jeg, siger han. (Foto: © Martin Fält, dr)
  3 / 13
 • Bag scenen får Christopher styr på de sidste praktiske ting, inden han skal på scenen. Han får sine øresnegle i øret, så han kan høre sig selv på scenen, og han øver de sidste sange igennem. Det er vigtigt, at stemmen er i topform. - Jeg har presset mig selv til det yderste med de her sange. I alle sange er jeg virkelig oppe at presse den rent vokalmæssigt, så det kræver utroligt meget kontrol. Heldigvis har jeg gjort det så mange gange nu, at det også ligger nogenlunde naturligt i kroppen, siger han. (Foto: © Martin Fält, dr)
  4 / 13
 • Der er få minutter til showtime, og det er blevet tid til de få, men faste ritualer, Christopher og bandet altid skal igennem inden en koncert. Først bunder de et shot rom, og bagefter er der fællescirkel og kampråb. - Kom så gutter, nu er der kun fem minutter, råber de i kor, inden bandet begynder at skråle et par linjer fra Shakiras sommerhit 'Waka Waka (This Time For Africa)'. (Foto: © Martin Fält, dr)
  5 / 13
 • 'Vig, hvem er I kommet for at se?', råber konferencieren fra scenen, og svaret fra publikumshavet lyder prompte: ‘Christooooopher!’ skriger de i kor. Det er Christophers cue. Han løber ind på scenen til tonerne af åbningsnummeret ‘Limousine’, og skrigene tiltager kun i kraft. En bedre modtagelse kunne han ikke drømme om. (Foto: © Martin Fält, dr)
  6 / 13
 • - Publikum betyder sindssygt meget. Står de og skriger og klapper, så man tænker: 'Hold kæft, de hygger sig', så hygger jeg mig jo også helt vildt på scenen. Man bliver virkelig båret af publikums energi undervejs, siger Christopher. (Foto: © Martin Fält, dr)
  7 / 13
 • Hvin og pigeskrig er efterhånden blevet fast inventar, når den unge popcharmør går på scenen. Og selvom Christopher for nyligt giftede sig med kæresten Cecilie Haugaard - og nok for alvor knuste et par pigehjerter -, så har skrigene ikke aftaget i kraft. - Ha ha, jeg tror faktisk nærmest, de skriger mere nu. Efter vi blev gift, har der været virkelig god energi om os og min musik, og jeg kan jo ikke gå to meter, uden at folk kommer og siger 'tillykke'. Det er dejligt, siger Christopher om sin nye titel som husbond. (Foto: © Martin Fält, dr)
  8 / 13
 • - Jeg er ret privilegeret, når jeg spiller herhjemme. Jeg går bare ud på scenen og ved, at det her, det bliver fedt. Den står 1-0 til os fra starten, for du ved, at de kender sangen og synger med. Og hvis solen så også skinner, og jeg føler mig i form, så kan det næsten ikke gå galt. (Foto: © Martin Fält, dr)
  9 / 13
 • Det er noget særligt at spille på festivaler, mener Christopher. - Folk er ikke kun kommet for at se dig, de er måske nærmere kommet for at se Thomas Helmig klokken 20 eller Nik & Jay klokken 22. Du er ikke nødvendigvis deres højdepunkt for aftenen, og det giver noget kampgejst. 'Du troede, du kom for Helmig, men du kom også for at se mig', siger Christopher og fortsætter; - Og så kan der jo komme så mange flere mennesker end til en koncert, du holdt alene. Der kan jo stå 15-20 tusinde mennesker herude. Det er fantastisk. (Foto: © Martin Fält, dr)
  10 / 13
 • Christopher er tilbage bag scenen, og han skal skynde sig. Han skal nå at skifte tøj, inden han og bandet skal ud og spille de ekstranumre, som publikum igen og igen råber efter. - Har vi et spejl herude? råber Christopher og forsøger at få styr sine blonde signaturlokker. (Foto: © Martin Fält, dr)
  11 / 13
 • Før koncerten var Christopher i tvivl om, hvorvidt han kunne nå at skifte hurtigt nok, og lavede endda et testskift på tid for at være sikker på, at det kunne lade sig gøre. Bag scenen får han dog lynhurtigt det grønne finale-sæt på og drøner ud på scenen for at trykke den af én sidste gang. (Foto: © Martin Fält, dr)
  12 / 13
 • - Det var fucking fedt! råber Christopher, da han har forladt scenen. Der bliver delt highfives og krammere ud til drengene i bandet, mens sveden pibler ned fra Christophers krøllede lokker. – Var det ikke for fedt? Jeg gav den virkelig alt, hvad den kunne trække i dag. Jeg følte den bare og gav den hundrede procent, siger han. Men selvom showet er ovre, har han ikke helt fri endnu. 'Christopher, må vi ikke få et billede?' råber tre damer, da han er på vej ned fra scenen. 'Jo, selvfølgelig må I det' lyder svaret, inden Christopher som den største selvfølgelighed tager telefonen. 'Er I klar på en selfie, piger?' (Foto: © Martin Fält, dr)
  13 / 13