Coronakrise aflyser Northside og Tinderbox

Som følge af coronakrisen er musikfestivalerne Northside og Tinderbox aflyst.

Tinderbox skulle have være afholdt den 25.-27. juni i Tusindårsskoven i Odense. Nu er festivalen aflyst. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Der bliver ingen Northside eller Tinderbox i år.

Det står klart, efter de to musikfestivaler i hver sin pressemeddelelse nu officielt har aflyst årets festligheder. Aflysningerne kommer, efter statsminister Mette Frederiksen mandag på et pressemøde bebyrdede, at forbuddet mod store forsamlinger forlænges til at gælde til og med august.

Den udmelding fik allerede i går Roskilde Festival til melde ud, at årets festival officielt er aflyst, ligesom Smukfest i en pressemeddelelse oplyste, at der ingen festival vil blive afholdt i august.

Nu slutter Northside, der afholdes i Aarhus, og Tinderbox, der finder sted i Odense, sig altså til listen over sommerens festivaler, der officielt er aflyst.

- Vi ved, at rigtig mange har glædet sig til sommerens festival, og til at vi igen skulle være sammen om den stemning og musik, som Northside står for. For mange er det en tradition, der bliver brudt, og det er vi enormt kede af. Men Danmark står i en historisk svær og uvis situation, og vi bakker naturligvis op om regeringens tiltag, så vi gør, hvad vi kan for at passe på hinanden, siger Brian Nielsen, festivalchef på NorthSide, der også er chef for Tinderbox.

Rapperen Post Malone skulle have spillet på årets Tinderbox. Hør ham med nummeret 'Sunflower' herunder:

0:00

Opfordrer gæster til at gemme billetter

Aflysningen betyder, at alle billetter, der er solgt til Tinderbox og Northside i 2020, automatisk gælder i 2021. Festivalerne appellerer derfor til gæsterne om at beholde deres billetter for at støtte op om festivalen:

- Til dig, der allerede har købt billet, betyder det meget for festivalen, hvis du vil beholde din billet – den gælder nemlig til Northside i 2021. Det hjælper os i forhold til planlægningen af 2021 at vide allerede nu, at du kommer, skriver Northside i deres pressemeddelelse.

Samme tilbud gør sig altså gældende for billetter til Tinderbox.

Navne som Post Malone, Zara Larsson og Liam Gallagher skulle have optrådt på årets Tinderbox, mens hovednavnene på Northside talte Robyn, Massive Attack og Green Day.

Northside skulle have været afholdt den 4.-6. juni, mens Tinderbox var planlagt til den 25.-27. juni.