Dansk duo startede som en joke til en julefrokost: Nu spiller de på landets største festivaler

Ravi Kuma spillede deres første koncert til en julefrokost, inden de blev et 'rigtigt band'.

Sharon Kumaraswamy og Aske Knudsen dannede rap-duoen Ravi Kuma på vennernes opfordring. I år kan man opleve dem på blandt andet Spot Festival, Roskilde Festival og Smukfest. (Foto: © Ako Kurnosenko)

- Vil du ikke lave et grineren indslag til julefrokosten?

Sådan lød studievennernes opfordring til Sharon Kumaraswamy i 2015.

- Vi klædte os ud som en tysk technoduo fra fremtiden, som kom tilbage for at lære folk at feste, fortæller Sharon Kumaraswamy, som sammen med studiekammeraten Aske Knudsen blev bedt om at lave et indslag igen til julefrokosten året efter.

Og det ville de gerne.

Aske Knudsen lavede et beat, og ud af det voksede en tekst. Iført pink briller med pels rappede Sharon Kumaraswamy sig igennem 'Staring at My Dick', som nu, to år senere, skulle vise sig at blive udgivet som en 'rigtig' single.

- Vi havde kun det ene nummer, og der begyndte at komme røg ud af vores små højtalere, fordi vi slet ikke havde mixet musikken. Vi havde heller ingen scene, så vi lavede en ud af stole, fortsætter Sharon Kumaraswamy om optrædenen til julefrokosten.

Reaktionerne fra de studerende på Det Jyske Musikkonservatorium i Aarhus var overvældende.

De mente, at Sharon Kumaraswamy og Aske Knudsen, som på daværende tidspunkt lavede musik hver for sig, burde danne et rigtigt band.

Og således blev Ravi Kuma født.

En elektronisk rap-duo, som sidste år tilmeldte sig talentudviklingsforløbet og konkurrencen KarriereKanonen og vandt, og som i år spiller på blandt andet Spot Festival, Roskilde Festival og Smukfest.

Og en duo, som, på trods af at være startet ud som et humoristisk indslag til en julefrokost, har valgt at gå all in på musikken.

Se Ravi Kuma spille 'Staring at My Dick' til KarriereKanonen-finalen på Smukfest 2018:

Den pludselige medvind gav dem mod på at droppe alt andet og flytte til København for at lave musik og finde ud af, hvor de ville hen med Ravi Kuma. Og ikke mindst for at finde de rigtige samarbejdspartnere, som forstod universet omkring musikken.

- Det er gået lynhurtigt siden KarriereKanonen. Det var ret sjovt, for inden havde vi skrevet til forskellige bookingbureauer, som alle sagde, at musikken var for hård og for svær for dem at arbejde med. Men efter at have set os spille live, ville de alle mødes med os, siger Sharon Kumaraswamy om musikbranchens interesse for duoen, som nu har aftaler med både pladeselskab, bookingbureau og management.

Ikke en del af hiphop-miljøet

Selvom Ravi Kuma laver rap, som er en genre, der i øjeblikket fylder meget på hitlisterne, er der alligevel grund til bookingbureauernes tidligere tøven.

Duoens lyd skiller sig nemlig væsentligt ud fra tidens dominerende rap, hvilket sandsynligvis skyldes de to musikeres forskellige baggrunde.

Ravi Kuma har netop udgivet dobbeltsinglen 'Staring at My Dick'/'Only Make Out with Myself' - begge numre, som blev skrevet, inden de blev et 'rigtigt' band. Men duoen har mange nye numre undervejs, som de spiller på sommerens festivaler. (Foto: © Ako Kurnosenko, Akofilms.com)

På konservatoriet læste Aske Knudsen elektronisk musikkomposition, mens Sharon Kumaraswamy studerede afrikansk musik- og dansekultur. Hun har derudover sunget og spillet i alt fra gospelkor, musicals, indie og soul.

- Ingen af os kommer fra hiphop- eller rapmiljøet, og vi prøver ikke at dyrke den kultur. Så der er ikke noget, vi på den måde skal leve op til. Jeg kan vildt godt lide hiphop, men jeg er på ingen måde en del af kulturen. Og om Sharon synger eller rapper kommer an på, hvor en specifik sang lige ender henne. Vi laver bare musik, vi selv synes er fed, fortæller Aske Knudsen.

Lyt til Ravi Kumas første single, 'Fuck This Shit I'm Gonna Be A Princess':

0:00

- I Ravi Kuma smadrer vi lidt alle mulige kasser. Jeg havde heller ikke tænkt på, at jeg er kvindelig rapper, som der ikke er så mange af i Danmark, før jeg blev gjort opmærksom på det, supplerer Sharon Kumaraswamy.

Men det seneste år og den kommende sommer tyder på, at duoen bringer noget nyt til bordet, som har vakt interesse hos både musikbranchen og de danske musikfans.

- Det er vildt, hvor meget tillid der er til os. Vi havde kun udgivet ét nummer, da vi blev booket til Roskilde Festival, fortæller Aske Knudsen.

Og for duoen Ravi Kuma, der kun har eksisteret i to år, var det en overordentligt glædelig nyhed.

En nyhed, som de fik overbragt en dag, de begge var på arbejde som handicaphjælpere, hvor de ikke måtte bruge deres telefoner.

- Helt hemmeligt måtte jeg gå ud og ringe til Aske. Og så hviskede han: 'Juhuuuu…..', griner Sharon Kumaraswamy.

- Folk havde sagt til os, at det var helt oplagt, at vi skulle spille der, men vi var i panik over, at de jinxede det! Vi var lige ved at købe en dyr rejse, der ikke kunne ombookes, i perioden omkring Roskilde, bare for at anti-jinxe det. Men det nåede vi så heldigvis ikke, supplerer Aske Knudsen med et stort smil.

Kan teksten efter 30 sekunder

Og som gæst på de festivaler, duoen spiller på over sommeren, har man da også noget at se frem til, lover de.

- Man skal tage tøj på, som gerne må blive beskidt. Og forberede sig på, at det bliver højt, siger Sharon Kumaraswamy.

- Vi er blevet bedre komponister, musikere og sangskrivere siden sidste år, og det glæder vi os helt vildt meget til at vise på festivalerne. Vi har virkelig arbejdet på at tage vores liveshows til 'next level', fortæller dj og producer Aske Knudsen. (Foto: © Ako Kurnosenko)

På trods af Ravi Kumas foreløbige relativt korte levetid har de formået at spille et utal af koncerter rundt om i landet, og det er derfor ikke en uerfaren duo, der skal spille festivalpublikummet op.

Koncertdelen af livet som musiker er nemlig en stor motivation for de to konservatorievenner, og det har bragt dem vidt omkring; de har spillet alt fra små, intense stuekoncerter til bryllupsoptrædener og festivaler.

Og de er nu for alvor begyndt at føle sig hjemme på en scene og elsker det, når folk synger med eller reagerer på de kontroversielle tekster (eksempelvis i 'Staring at My Dick'), som opstår i Sharon Kumaraswamys hoved på baggrund af Aske Knudsens beats, hverdagsobservationer og en trang til at vende tingene på hovedet.

Lyt til Ravi Kumas nye single 'Only Make Out with Myself':

0:00

- Folk kan teksten til omkvædet efter 30 sekunder. Det fungerer for os, griner Aske Knudsen og fortsætter:

- Sharon kan godt lide at råbe nogle vilde ting, men det er ikke, fordi hun skælder publikum ud. Det er som en protest i festen. Man må gerne føle, man er til en demonstration sammen.

Ravi Kuma er fulde af forhåbninger for fremtiden. For nu håber de blot på, at der bliver taget godt imod den nye musik og deres kommende liveoptrædener.

- Og ellers så fuck det. Vi har det sjovt med det, siger Sharon Kumaraswamy og suppleres af Aske Knudsen:

- Det kan godt være, at mine venner har slået sig ned, købt lejligheder og begynder at få børn. Men jeg skal spille på Roskilde!

Inden Ravi Kumas optræden på Roskilde Festival, kan de opleves på Spot Festival lørdag den 4. maj klokken 21:30.