Dansk festival vil have 50 procent kvinder på scenen

Tønder Festival vil gøre op med musikbranchens skæve kønsbalance.

The Savage Rose er ét af de navne, der spiller på Tønder Festival 2019. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

Det kommer næppe som den store nyhed, at musikbranchen har ry for at have en pivskæv kønsbalance.

Sådan er det dog ikke på Tønder Festival, hvor andelen af kvindelige musikere sidste år lå på omkring 40 procent.

Men den andel skal være endnu højere.

Derfor går Tønder Festival med i et internationalt samarbejde i kampagnen Keychange, hvor formålet er at øge andelen af kvindelige musikere på festivalscenerne.

- Vi har allerede rigtig mange kvinder på scenerne i Tønder, og det ønsker vi naturligvis at fortsætte med. Det er oplagt for os at gå med og bakke op om formålet med Keychange, siger Maria Theessink, kunstnerisk leder af Tønder Festival, der i 2019 blandt andet har The Savage Rose på programmet.

Lyt til 'Wild Child' med The Savage Rose, mens du læser videre.

0:00

Tønder Festival forpligter sig med medlemsskabet af Keychange til at arbejde for en kønsbalance på 50 procent kvinder og 50 procent mænd i bookingen af kunstnere. Målet er at opnå balancen i 2022.

Omkring 150 internationale festivaler er med i Keychange, som ledes af organisationen PRS Foundation, der er støttet af EU's Creative Europe-program i samarbejde med en lang række europæiske musikfestivaler.

Dansk spillested vil kun hyre kvinder

Og Tønder Festival er langt fra ene om at øge sit fokus på kønsbalancen.

Tidligere på måneden kom det frem, at den spanske musikfestival Primavera Sound har booket lige mange kvinder og mænd i forbindelse med næste års udgave af festivalen, der finder sted i maj.

Det danske spillested Forbrændingen i Albertslund er dog gået endnu længere i bestræbelsen på at lade de kvindelige kunstnere komme ud, helt forrest på scenekanten.

De vil nemlig kun booke kvindelige kunstnere i hele 2019,

- Det her er jo bare ét forsøg på at sørge for, at tingene bliver mere lige, lød det i november fra Forbrændingens kunstneriske leder, Jeppe Skjold.

Tønder Festival finder sted 22.-25. august 2019.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter