Dansk sanger mistede sig selv i usundt forhold. Nu bruger hun følelserne i sin musik

21-årige RoseeLu hitter med sange om sine inderste følelser og har netop spillet sin femte koncert.

(Foto: Andreas Bro © DR)

Nogle er afhængige af sukker, andre af alkohol, og så er der dem, der bliver afhængige af kærlighed.

Det blev den danske sanger RoseeLu. Og det var vel at mærke den destruktive af slagsen.

Det 21-årige sangtalent, som bærer det borgerlige navn Rosa-Lucia Frydensbjerg Jakobsen, vidste udmærket godt, at den langsomt nedbrød hende, mens hun var i det.

Alligevel holdt hun fast i forholdet. Selv tror hun, det var, fordi hun dengang var for ung og for mild til at sige fra, og hun blev fanget i et spind af destruktiv kærlighed, som hun af uforklarlige årsager hungrede mere og mere efter.

- Matematiktimerne har aldrig nogensinde interesseret mig. Så jeg fik lov til at gå ned i musiklokalet. Så tændte jeg computeren og tog en mikrofon. Jeg har altid haft en frihed i skolen, selvom nogen syntes, at jeg var lidt for vild, siger RoseeLu. (Foto: Andreas Bro © DR)

Efterhånden blev det også tydeligt for hendes nærmeste, at hun var ude på et sidespor.

Men det var først, da hendes mor kiggede hende dybt i øjnene og sagde, det blev nødt til at stoppe, at hun gjorde noget: Hun gav slip.

Oplevelsen blev til sangen 'Fuck With My Feelings', som udkom tidligere i år. For som hun selv siger det:

- Jeg skulle bare ud med følelserne.

Hør sangen 'Fuck With My Feelings' med RoseeLu her:

0:00

Forholdet er heldigvis fortid nu. Og siden har RoseeLu fået en ny kæreste, der også skulle vise sig at blive hendes vej ind i musikbranchen. Han introducerede hende nemlig for en person, som tydeligt kunne se hendes talent, og som endte med at blive hendes manager.

På de to år, der er gået siden, er der ikke sket så lidt for RoseeLu. Hun har udgivet en række singler, har samarbejdet med producerduoen LittGloss på sangen 'L.A. Traffic', som er blevet streamet mere end fire millioner gange på Spotify, og for nylig har hun også taget hul på at spille koncerter.

Hun har netop spillet sin femte af slagsen på årets Spot Festival i Aarhus, som blev afholdt 16. og 17. september.

Skriver direkte fra hjertet

RoseeLu droppede som 17-årig ud af gymnasiet for at forfølge drømmen om at lave - og måske en dag komme til at leve af - musik. Siden har hun arbejdet målrettet mod at gøre drømmen til virkelighed, og sidste år kom hun et skridt tættere på, da hun udgav sine første sange.

Selvom musikkarrieren stadig er dugfrisk, er de første sange, RoseeLu udgav, vidt forskellige fra dem, hun udgiver i dag, mener hun. Det har nemlig taget tid at finde sin egen lyd.

Og det har krævet både selvindsigt og gransken i sig selv. Hun er selv bevidst om, at man ikke gennemgår en personlig udvikling på et øjeblik, og har accepteret, at det tager tid.

Nogle ting i hendes sangskrivning er dog stadig det samme: Hun har altid brugt sit eget liv, sine erfaringer og oplevelser til at skrive sin musik. For det er i sangene, hun kan komme ud med alle sine følelser og tanker, fortæller RoseeLu:

- Nogle sætter måske en sørgelig sang på, når de er kede af det, men jeg skriver en sørgelig sang. Kommer jeg i studiet og er i godt humør, så bliver det i stedet en glad sang.

Derfor bliver hendes sange et vindue ind til alt det, der foregår i hovedet på hende. Og det er ikke så lidt, understreger den unge sanger. RoseeLu tager nemlig alt ind, hun ser.

Det er måske også derfor, hun elsker at lave musik, fordi det er hendes måde at komme af med det igen, forklarer hun.

RoseeLu beskriver sin musik som en blanding af rock, grunge og pop, og så med en god historiefortælling. Sidstnævnte er det, hun selv bedst kan lide ved sange, nemlig teksten. Og det er da også hendes tekster, hun håber mest på, at publikum og lyttere tager ind.

- Det er smukt, at man kan dele. Men det er også meget personligt at give ud, så det er dejligt, når modtageren kan mærke det.

'Vi er sammen om det'

På det seneste har RoseeLu mærket, hvordan interessen omkring hende og hendes musik vokser og vokser.

Alligvel ville det nok være en stramning at kalde RoseeLu en rutineret popstjerne - særligt på en scene med sine indtil videre kun fem koncerter. Men det er alligevel det sted, hvor hun for alvor mærker, at musikken lever.

RoseeLu er vokset op i et hjem, hvor rockmusikken altid har fyldt en del. Derfor falder det naturligt for hende selv at eksperimentere med rockgenren. (Foto: Andreas Bro © DR)

Det er samhørigheden med publikum, der for alvor betyder noget, og det er med taknemmelighed, at hun kigger ud over de fremmødte til hendes optrædener.

- Jeg har indtil videre bare gået i min egen verden og syntes, at min musik var fed, så derfor er jeg er mega taknemmelig for, at folk nu kommer og lytter, siger RoseeLu og fortsætter:

- For alle føler noget, når de står til en koncert, og jeg kan godt lide at føle det sammen med dem. Jeg håber, at publikum kan mærke, at vi er sammen om det.

Af den grund håber hun også, at det her kun er begyndelsen. For hun har meget mere at dele ud af, slår hun fast.

- Jeg håber, at folk vil tage godt imod min musik. Den er skabt med kærlighed, og jeg håber, at den også vil sprede kærlighed, siger hun og fortsætter:

- Og så jeg vil gerne inspirere folk til at dykke dybere ned i dem selv, for det er fedt at finde ind til sig selv og være tilpas i den, man er.

Lige som hun selv arbejder på, når hun skriver sine sange.

Facebook
Twitter