Dansk stjerne-DJ nærmer sig 1 milliard afspilninger: Jeg skal brække et ben, før jeg går af scenen

Selvom danske Martin Jensen lever et hurtigt liv som international DJ, så er det ikke druk og ukontrollerede fester, der præger hans liv. Tværtimod.

Martin Jensen er 26 år og fra Sorring. Og så er han blandt verdens bedste DJs. Torsdag aften bringer han sit DJ-set til det danseglade publikum på Smukfest. (Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

I en branche, der har ry for at være fyldt med stoffer, alkohol og uendelige fester, er danske dj Martin Jensen et eksempel, der punkterer fordommene.

- Jeg kan sagtens drikke en gin & tonic og et glas rødvin, men det der med at drikke sig helt stiv, siger mig ikke noget.

Martin Jensen sidder på en tagterrasse med udsigt ud over backstage-området bag hovedscenen på Smukfest. Bøgescenen. En scene han om natten skal indtage med hits som ’Solo Dance’, ’All I Wanna Do’ og den nyeste single ’16 Steps’.

0:00

Livet som succesfuld, turnerende DJ har været Martin Jensens virkelighed det seneste halvandet år, hvor han sammen med sit team har spillet på festivaler og natklubber verden over. Og der har ikke været plads til mange pauser undervejs.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

For modsat vennerne hjemme fra Sorring udenfor Silkeborg, så har 26-årige Martin valgt en levevej, hvor han som performer ikke bare kan tage en slapper, selvom det i virkeligheden kan være det, hans krop har allermest brug for:

- Jeg er lidt småsyg lige nu, men jeg skal stadig spille. Scenen er der stadig, og folk er der stadig. Og det er jo dér, hvor det er anderledes end de fleste andre jobs: Når du er performer, så skal du på arbejde. Du ringer sgu ikke bare klokken 06:45 om morgen og siger: ’Jeg kommer ikke lige på arbejde, chef’, siger han og retter på solbrillerne.

- Jeg skal jo brække et ben – og så tror jeg måske endda stadig, at jeg vil stå på scenen. Men vi skal jo helt derud, før vi tager mig ud af rollen, siger han og tilføjer hurtigt:

- Men jeg elsker det!

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

At have det ansvar overfor dels sit publikum, men også hele det team, der følger én i tykt og tyndt, fra scene til scene og fra hotel til hotel, forsøger Martin ikke at tænke for meget over. For så bliver det tungt et pres:

- Hvis man skal tænke over det hele tiden, så bliver du sgu skør. Det er dér, du har en manager til at tænke for dig. For hvis du skal rende og tænke på det, så… puh! Ej, det tør jeg slet ikke.

Enlig far, verdensstjerne og herre i eget hus

Livet som succesfuld, turnerende DJ er heller ikke helt omkostningsfrit:

- Jeg har en datter på 7 år, og jeg har jo ikke det ’almindelige’ familieliv, hvor man kommer hjem hver dag klokken 17 og er sammen med sine børn.

- Men det er jo ikke engang den situation, der er i dagens Danmark alligevel, efterrationaliserer Martin Jensen fra sofaen på tagterrassen:

- For alle er jo skilt nu om dage. Men jeg snakker rigtig meget med min datter over Facetime.

Fordi Martin Jensen netop bruger så meget tid væk fra familie og venner, er sammensætningen af folkene i hans team altafgørende. Og det er Martin, der bestemmer, om du får en plads i tour-familien:

- At have gode folk omkring dig, betyder at det er sjovt at komme på tour. Mennesker, der mener det samme som dig: folk der ikke sidder og surmuler over maden, folk der ikke bitcher hele tiden, folk der ikke bare er irriterede over alting. Det har vi oplevet før, hvor jeg måtte sige: ’Dude, du passer ikke ind på det her team’.

0:00

Datteren Sofie er naturligvis også en del af den familie, når teamet spiller på danske scener:

- Hun med på alle de danske sommerjobs. Hun elsker at være med, så det er fantastisk. Så får hun også nogle oplevelser og noget at snakke om i skolen, griner Martin Jensen.

- Og hele holdet omkring støtter jo også op om det og leger med hende, når jeg ikke lige er der. Hun kender alle på holdet, så hun hygger sig, når hun er af sted med os.

Tilbage til rødderne – og ud i verden

Da dr.dk mødte Martin Jensen på Smukfest sidste år, var hans ambitioner for det kommende år blandt andet at runde én milliard streaminger på tværs af sine udgivelser.

I dag har du så nået..

- 930 millioner streams, afslutter Martin Jensen lynhurtigt sætningen og afslører, at succesen stadig måles på antal af afspilninger.

Og spørger man ind til målet for det kommende år, svarer han ”2 milliarder streams” uden at blinke.

(Foto: © Frederik Højfeldt Nielsen, dr)

Men efter et vildt år, hvor han blandt andet er blevet nummer 70 på DJ Magazines prestigefyldte liste over verdens bedste DJs, går ambitionerne også længere end streams:

- Jeg vil også rigtig gerne lave min egen tour. Ligesom ’The Chainsmokers’ netop har lavet. Det vil jeg rigtigt gerne. Og det skal være World Wide. Det er sgu min næste store drøm, siger Martin Jensen med oprigtig gejst.

Men inden han erobrer resten af verden med sin helt egen tourné, skal han et smut forbi sin midtjyske hjemby:

- Jeg holder faktisk min egen første koncert herhjemme i Danmark 6. oktober i min hjemby Sorring. I en stor håndboldhal, griner Martin Jensen, der trods de mange turneer ikke før har stået som eneste navn på plakaten til en koncert. Det kommer han til i Sorring. Derefter står resten af verden for tur.