Dansk stjernerapper genopfinder sig selv på scenen: Det gik op for mig, hvor latterligt det var

Festivalaktuelle Kesi arbejder hele tiden at forny sig selv, så publikum får den allerbedste oplevelse til hans koncerter.

25-årige Kesi er super populær og hitter i øjeblikket med blandt andet 'Kom Over' og 'Ligesom mig'. (Foto: Carsten Bundgaard © Scanpix)

Hvem er det egentlig, man står deroppe på scenen for? Publikum, naturligvis, lyder det fra den superpopulære danske rapper Kesi, der spillede på Tinderbox lørdag eftermiddag.

Han har på det seneste fået meget ros for at være god, når han spiller live, og det er også en ting, han som artist går meget op i og har arbejdet med gennem årene.

Hør et af Kesis store hits 'Mamacita' her:

0:00

- Man lærer undervejs, hvad der fungerer og ikke fungerer. Man eksperimenterer under hele showet. Og min store ting er at interagere med publikum og holde en kontakt med dem, så det er fedt for alle at være der, fortæller Kesi.

- Det skal ikke bare være mig, der står på en scene med sindssygt mange mennesker i publikum, og det eneste fede så er, at der står mange mennesker. For nogle gange er det lige så fedt at spille for måske 50 mennesker, siger han til P3.

Det skal være fedt for publikum, når Kesi er på scenen, siger rapperen selv, og det ser da også ud til at lykkes meget godt. (Foto: Carsten Bundgaard © Scanpix)

Arbejdet med egne fejl

Han fortæller også, at selvom man står på scenen i fuld gang med at optræde, kan det ske, at man går på 'autopilot' og på en eller anden måde ser koncerten udefra.

- Man tænker: "Gad vide hvorfor ham dernede eller dem i den højre sektion ikke er lige så meget med, som de andre?".Så jeg har prøvet at se, hvad mine fejl og mangler er og arbejdet med dem, siger han.

Ved tidligere koncerter med Kesi har man oplevet, at der er en del andre mennesker på scenen end hovedpersonen selv. Men fokus er ændret for den i dag 25-årige unge mand, der har det fulde navn Oliver Kesi Chambuso.

Kesi fyrede den af i varmen på Tinderbox lørdag eftermiddag. (Foto: Carsten Bundgaard © Scanpix)

- Jeg har haft nogle oplevelser med andre og med mig selv, hvor jeg ikke syntes, det har fungeret. Og i de tilfælde er det først, når du ikke er på scenen, og ser en koncert, hvor der er mange mennesker på scenen, at det går op for dig, hvor latterligt, det er, siger han.

- For når du selv er der oppe, er det fedt, og dine venner har det fedt. Men set nedefra publikum tænker man ’Hvad fanden sker der? Hvem har mikrofonen? Hvem er ham den fremmede, der står der?’. Og så gik det op for mig, at folk ikke synes det er fedt overhovedet.

Hør et af Kesis nyeste hits 'Kom Over' her:

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk