Danske stjerner dybt ulykkelige over aflyste festivaler: 'Fuck, hvor er det bittert'

Jada, Hugo Helmig og Hjalmer er alle berørte over den aflyste, danske festivalsommer.

Jada optrådte på Roskilde Festival for anden gang i 2019. I år skulle hun have åbnet Orange Scene som den første danske kvindelige kunstner siden Anne Linnet i 1985. Nu er festivalen aflyst. (Foto: Hedda Rysstad © dr)

- For helvede da også! Det er lort! Jeg havde glædet mig så meget… Jeg havde virkelig glædet mig så meget.

- Det er som det er, og der er intet at gøre ved det. Men fuck, hvor er det bittert.

- Jeg er simpelthen så ked af det og rystet lige nu.

Ordene er ikke til at tage fejl af.

De største stjerner på den danske musikscene er alle dybt ulykkelige over statsminister Mette Frederiksens (S) melding om, at forbuddet mod store forsamlinger i Danmark forlænges til og med august på grund af den igangværende coronapandemi.

Meldingen kom på et pressemøde mandag aften, hvor statsministeren også fortalte, at vi nu så småt begynder på genåbningen af det danske samfund, blandt andet ved at åbne vuggestuer og de mindste skoleklasser igen.

Lyt til Jadas hit 'Lonely', mens du læser videre:

0:00

'For helvede da også!'

Meldingen betød dog også, at store dele af samfundet stadig er lukket ned til og med 10. maj.

Og altså, at den danske festivalsommer er fuldstændig aflyst.

Den danske sanger Jada har lagt to videoer på sin Instagram, hvor man kan høre hende udbryde et ulykkeligt "for helvede da også", inden hun fortæller, hvor meget hun havde glædet sig til at spille for danskerne.

Hun skulle have optrådt på blandt andet Roskilde Festival og Musik i lejet til sommer.

Også Hugo Helmig er ulykkelig over den aflyste festivalsommer. Han udtrykker dog samtidig forståelse for regeringens beslutning, skriver han på Instagram:

- Havde glædet mig til at se sådan her ud i ansigtet hele sommeren, og jeg havde glædet mig endnu mere til at se jer allesammen derude på scenerne igen... Det er som det er, og der er intet at gøre ved det.

- Men fuck, hvor er det bittert. Vi ses til efteråret, skriver sangeren, der også skulle have spillet på blandt andet årets Roskilde Festival.

Hugo Helmig skulle - ligesom sin far, Thomas - have optrådt på den nu aflyste Roskilde Festival. (Foto: Betina Garcia © dr)

Ked af det og rystet

Kim Larsens søn, Hjalmer – endnu et af årets Roskilde-navne – er også ked af situationen:

- Jeg er simpelthen så ked af det og rystet lige nu, selvom jeg selvfølgelig ved, at det er for vores allesammens sikkerheds skyld, skriver han på Instagram og fortsætter:

- Jeg sender al min kærlighed til alle festivaler, koncertsteder, alle mine kollegaer, arrangører, bookere og til alle jer, der ligesom os havde glædet sig til en sommer fuld af god musik. Jeg glæder mig så meget til at se jer allesammen igen snart på den anden side af det hele. Pas på jer selv og hinanden.

Også Clara skulle have spillet på den 50. udgave af Danmarks største festival. Hun opfordrer os til at stå sammen i den svære tid:

- Vi ses i 2021. Vi kommer igennem den her pandemi sammen, hver for sig, skriver hun på Instagram.

'Jeg aner ikke, hvad jeg selv skal nu'

Radiovært på P3 Fie Neergaard havde glædet sig til at skulle arbejde på Roskilde Festival og møde mange af de danske kunstnere, der nu har fået masser af plads i deres kalendere.

Og det er endnu ikke gået helt op for radioværten selv, at festivalsommeren nu er aflyst:

- Jeg tror først, det kommer til at gå rigtig op for mig til sommer, når jeg står i shorts og korte ærmer og så pludselig ikke skal så meget. Det er totalt mærkeligt, og det bliver en underlig sommer.

Hun understreger, at det især for nogle kunstnere kan være vigtigt med den eksponering, det for eksempel giver at stå på Orange Scene på Roskilde Festival:

- Det er et ekstra stort nederlag for sådan en som Jada, der skulle have åbnet Orange i år, for det er ikke en selvfølgelighed, at hun bare får lov til at åbne den næste år.

- Det er på festivalerne, man som kunstner virkelig kommer ud til fansene. Der er bare en anden stemning på en festival end til almindelige koncerter.

Hvad skal du selv bruge sommeren på nu?

- Jeg aner ikke, hvad jeg selv skal nu. Jeg håber bare på godt vejr, for vi må jo heller ikke komme ud at rejse. Det bliver – forhåbentlig – noget med at tage rigtig meget på stranden.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter