Depeche Mode-effekten rammer Tinderbox: Festival sætter publikumsrekord

Dagsbilletterne er blevet revet væk på den fynske festival.

45.000 gæster fik fuld valuta for pengene torsdag på Tinderbox Festival i Odense, som blandt andet bød på et besøg fra Depeche Mode. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Sol fra en skyfri himmel, middelhavslignende temperaturer, kolde fadøl og livemusik i lange baner.

Tinderbox Festival i Odense kom fremragende fra start, og det kan man også se på antallet af gæster, som har slået rekord.

Det fortæller festivalens talsmand, John Fogde.

- Når man tæller alle gæster og frivillige sammen, så er der 45.000 på festivalpladsen, og det er rekord i forhold til 2016, hvor vi havde Rammstein og Volbeat på plakaten, og havde udsolgt med 40.000 besøgende.

- Så den har lige fået et nøk opad i den rigtige retning, lyder det fra den tilfredse festivaltalsmand.

Lyt til Depeche Modes hit fra 2017 'Where's the Revolution' herunder.

0:00

Depeche Mode er årsag til rekord

Forsanger Dave Gahan og resten af Depeche Mode-drengene er uden tvivl den helt overskyggende årsag til at publikum i år flokkes til Tusindårsskoven.

- Det er der slet ingen tvivl om, siger John Fogde og fortsætter:

- De har et bagkatalog med hit efter hit, der strækker sig helt tilbage til 80’erne. Og så er der et eller andet mellem dem og Danmark. Det virker til, at de har meget dedikeret fanskare her i landet.

Vennerne Jesper Severinsen og Jan Borregaard fra Låsby i Østjylland er taget på Tinderbox af én årsag: At se heltene Depeche Mode. (Foto: Martin Fält © Dr)

De dedikerede fans var i den grad mødt op.

Blandt andet vennerne Jesper Severinsen og Jan Borregaard fra Låsby i Østjylland. De havde begge taget turen til Tinderbox af én årsag: At se de britiske rockhelte.

- Det er min første gang på Tinderbox, og jeg er kun kommet på grund af Depeche Mode, lyder det fra Jesper Severinsen, der efter eget udsagn har været til over 20 Depeche Mode-koncerter, siden han blev fan af dem i start 80'erne.

Jan Borregaard fik også sin debut på Tinderbox, hvor han især så frem til at se forsanger Dave Gahan på scenen.

- Dave Gahan synger, ligesom han gjorde for 25 år siden. Der er ingen forskel, og det er altså imponerende. Der er fuld tryk på!

FacebookTwitter