Dramatisk afslutning på Roskilde: Gorillaz-rapper falder pludselig af scenen

Gorillaz måtte afslutte deres koncert før tid, da gæsterapper faldt af scenen under kæmpehittet 'Clint Eastwood'.

Her ses forsanger Damon Albarn kigge efter rapperen, der pludselig faldt ned fra scenen. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Jens nøRgaard Larsen)

Sidste koncert på Roskilde Festivals Orange Scene sluttede ikke som planlagt.

Bandet Gorillaz var lige gået igang med kæmpehittet 'Clint Eastwood', da rapperen Del the Funky Homosapien faldt ned fra scenen.

0:00

Den amerikanske rapper kom ud fra højre side iklædt hættetrøje og solbriller, men efter blot at have rappet et par enkelte linjer, faldt han ud over kanten og ned i scenegraven.

Få sekunder efter løb en scenetekniker ud på scenen for at se til rapperens tilstand og fik følgeskab af bandets forsanger Damon Albarn.

Total forvirring på scenen - og båre på vej

Efter rapperens styrt fortsatte bandet med at spille, men efter yderligere 30 sekunder stoppede musikken, og forsanger Damon Albarn tog ordet.

- Tusind tak for en smuk, smuk aften. Desværre har vi haft et... Jeg... Jeg ved det ikke endnu, lød det fra en lettere forvirret Damon Albarn.

Efter 45 sekunders yderligere stilhed greb Gorillaz-frontmanden igen mikrofonen og forsikrede publikum om, at rapperen tilsyneladende var i nogenlunde god behold.

- Desværre faldt Del ligesom dér ned. Det er en virkelig mærkelig måde at slutte en smuk aften på, men han skal nok klare den, lød det fra Damon Albarn, der sendte en sidste afskedssalut af sted mod det forvirrede publikum.

- Vi er nødt til at slutte nu, så tusind tak for en smuk aften. Vi ses snart igen, sagde den britiske sanger inden han forlod scenen.

Det var graven her, rappen Del the Funky Homosapien faldt i lørdag aften. Billedet er taget lørdag eftermiddag, inden Peter Sommer optrådte på Orange. (© dr)

Roskilde Festivals Facebook-side meddelte man efter koncerten, at Del the Funky Homosapien blev tilset af en læge på stedet, og at han derefter blev kørt til hospitalet for nærmere undersøgelse.

- Han er ved bevidsthed og taler med sit team. Vi håber, han kommer sig hurtigt og ønsker ham god bedring, lyder det i opslaget.

Gorillaz eller Del the Funky Homosapien har søndag morgen endnu ikke kommenteret yderligere på uheldet.

Erklærede kærlighed til Roskilde

Inden det dramatiske fald havde Gorillaz underholdt publikum i over halvanden time.

Iklædt en engelsk fodboldtrøje - ikke et overraskende tøjvalg, nu englænderne sejrede over i Sverige i VM-kvartfinalen samme eftermiddag - indtog forsanger Damon Albarn scenen i følgeskab med et hav af musikere, korsangere og talrige gæstesangere. Blandt andet Danny Brown, der også spillede sin egen koncert på Roskilde lørdag.

Damon Albarn var iført den engelske fodbold-landsholdstrøje for at fejre, at England om eftermiddagen spillede sig i landets første VM-semifinale i 28 år. (Foto: TORBEN CHRISTENSEN © Ritzau Scanpix)

Forsanger og bagmand Damon Albarn nåede også at erklære sin store kærlighed til Roskilde Festival, som ifølge ham selv er et af hans yndlingssteder at spille.

- Jeg ved, det lyder cheesy. Men når jeg spiller her, bliver det hurtigst årets bedste aften, sagde han fra scenen i koncertens begyndelse.

Roskilde Festival har blandt andet tidligere fået Damon Albarns kærlighed at føle, da han gæstede Roskilde Festival tilbage i 2015.

Dengang måtte Gorillaz-forsangeren, der havde optrådt med bandet Atomic Bomb! Band, til sidst bæres af scenen, efter at han nægtede at afslutte koncerten.

FacebookTwitter