Drømmer du om at slå igennem som musiker? Se vejen til succes for 11 danske bands, der klarede den

Kunstnere som Phlake, Mads Langer og MØ er nogle af dem, der klarede springet fra lille og ukendt. Men hvor lang tid tog det dem?

Foto: Henning Bagger, Sara Gangsted, Mads Claus Rasmussen / Ritzau Scanpix – collage: Morten Fogde Christensen DR Nyheder

Hvert år bliver der spillet omkring 40.000 koncerter i Danmark.

Chancen for at et ukendt, håbefuldt band får skiftet skiftet hverdagen med små og få koncerter ud med de største danske scener er derfor ikke umiddelbart prangende.

Alligevel lykkedes det for nogle.

Men hvordan ser vejen ud for dem? Bliver de opdaget med det samme og spiller for fulde huse på de store spillesteder to måneder efter den første koncert? Eller bruger de flere år på at turnere rundt på de små spillesteder, inden deres publikum og koncertstederne vokser sig større og større?

Både og, er svaret faktisk. I hvert fald hvis man kigger på tallene.

I samarbejde med organisationen Koda, har DR undersøgt, hvor stor chancen er for at gå fra at være et lille band og til at ende med at spille på de største danske scener. Ved at analysere de seneste 10 års danske koncerter - omkring 400.000 fordelt på knap 15.000 bands eller artister - har Koda undersøgt, hvor mange af dem der er gået fra at spille små koncerter og til at spille på de største danske scener. Ud af de cirka 15.000 kunstnere lykkedes det 22 at klare springet fra de små scener til de største i perioden 2007-2017.

Her er vejen til succes for 11 af dem.

The Minds of 99 er et af de sjældne bands, som ikke har haft lang vej fra koncertdebut og til de store scener. Gruppen blev dannet i 2012, vandt DRs KarriereKanonen i 2013 og åbnede Roskilde Festivals Orange Scene i 2015.

Marie Key udgav sit første album i 2006. Gennem årene har hun haft flere mindre hits, blandt andet med ‘Kleptoman’, ‘Mormor’ og ‘Mere snak - mindre musik’. Marie Key slog slog dog først bredt igennem med albummet ‘De her dage’, som udkom i 2012, og som var hendes vej til de store scener.

MØ gav sin første koncert i 2009. Foran omkring 35 publikummer. Siden fulgte endnu et par år kun med et par enkelte, små koncerter. Først efter at have udgivet ‘Pilgrim’ og ‘Maiden’ begyndte MØ for alvor at slå igennem i 2013.

Læs historien om MØs vej til succes her.

Mads Langer udgav sit debutalbum i 2006 og har turneret Danmark rundt lige siden. Gennem årene har han haft flere hits, men alligevel var det først med sin medvirken i ‘Toppen af Poppen’ i efteråret 12, at han for alvor slog bredt igennem og begyndte at spille de store koncertsteder.

Folkeklubben blev dannet i 2011 og turnerede rundt på de små spillesteder, indtil de 2013 udgav debutalbummet ‘Nye Tider’. Albummet endte med at modtage Guld for 10.000 solgte albums og satte skub på karrieren og turnékalenderen. Siden har gruppen udgivet tre albums og fortsat de mange spillejobs på både små, mellemstore og store spillesteder.

Vinnie Who debuterede i 2010 med albummet ‘When I Met You’ med hittene ‘What You Got Is Mine’ og ‘Remedy’. Inden da havde Niels Bagge, som står bag den musikalske enmandshær Vinnie Who, dog allerede optrådt på blandt andet Pavilion Junior-scenen på Roskilde Festival, ligesom han i 2009 blev udnævnt til én, man skulle holde øje med af musikmagasinet Soundvenue. I 2013 udgav han opfølgeren ‘Midnight Special’.

Phlake blev dannet i 2015 og udsendte debutalbummet ‘Slush Hours’ i 2016. Gruppen har stort set helt fra starten af karrieren spillet både mellemstore og store koncerter.

Barbara Moleko var med i KarriereKanonen i 2010 og udgav debutalbummet ‘Lykken er …’ i 2012. Med debutalbummet i ryggen indtog Barbara Moleko de danske spillesteder, og da hun udgav opfølgeren ‘Bapsz’ med hittet ‘Gør mig lykkelig’ i 2015 steg koncertaktiviteten igen.

Scarlet Pleasure blev dannet i 2013. Deres single ‘Windy’ blev P3s ‘Ugens Uundgåelige’ i 2014, og de begyndte herefter at spille flittigt på de danske spillesteder. I 2016 udgav gruppen debutalbummet ‘Youth Is Wasted on the Young’, som gav dem adgang til de store scener i Danmark.

Den danske dj- og producerduo blev dannet i 2010, men begyndte for alvor at give koncerter på de danske spillesteder fra 2014.

Sys Bjerre slog igennem med hittet ‘Malene’ i 2008. Samme år udgav hun debutalbummet ‘Gør Det Selv’, som blev nummer et på den officielle album-hitliste. Hun har udgivet tre efterfølgende album, som udkom i 2010, 2012 og 2015.

Du kan læse meget mere den usandsynlige vej til succes igennem MØs vilde historie og Kodas data i historien ‘Drømmer du om at få succes som Mø? Vi har udregnet din chance’ her.

Facebook
Twitter