En eller fem stjerner? Ny app giver festivalgængere lov til at anmelde koncerter

Tre aarhusianere har lanceret app'en Tribute, hvor koncertgæster selv kan give koncerter stjerner.

Her ses idémændene bag den nye app Tribute. Fra venstre Rewan Riko, Christian Lomholt og Claus Holm. (Foto: Mark Palisgaard Hansen © dr)
0:00

Ville du også ønske, du kunne være en del af anmelderskaren - eksempelvis når Dizzy Mizz Lizzy spiller på Northside i aften? Så er løsningen her!

Nu skal det nemlig ikke længere være forbeholdt mediernes musikanmeldere at strø stjerner ud over festivalernes mange koncerter.

Det mener tre aarhusianere, som i forbindelse med åbningen af Northside-festivalen torsdag lancerede app'en Tribute, der giver koncertgæster mulighed for at anmelde koncerter.

Ideen opstod, da de tre selv følte, de manglede indsigt i, hvad andre koncertgæster synes om kunstneres live-optrædener, fortæller Claus Holm, der er direktør i virksomheden bag app'en.

- Tribute skal kunne give noget information omkring koncerterne fra bruger til bruger. Hvilke artister klarer sig rigtig godt live, hvem er værd at se, og bare lidt indsigt i, hvordan det har været til koncerten, siger han.

Skal ikke udkonkurrere ekspertanmeldere

Torsdag aften spillede blandt andre islandske Björk på NorthSide, og hun fik en gennemsnitlig anmeldelse på 3,4 stjerner på Tribute, mens Jyllands-Postens udsendte reporter gav den fem stjerner.

Noget, Thomas Rasmussen og Birgitte Frank fra Lyngby, som er nogle af årets festivalgængere, synes, giver god mening.

- Det er en fremragende idé, lyder det fra Thomas Rasmussen.

Samme holdning har Birgitte Frank, der godt selv kunne finde på at bruge app'en.

- Nok ikke her på festivalpladsen, men efterfølgende, siger hun.

Tribute skal ikke ses som et forsøg på at fravriste medierne anmeldertjansen - men som et supplement til de professionelle anmeldere, mener direktør Claus Holm.

- Ekspertanmeldere skal stadig have deres plads, og vi håber også, de vil bruge vores produkt i fremtiden. Det er kombinationen af at få et bredt perspektiv fra publikum, som kunne være sjovt for brugerne og for artisterne også, siger han.

Ifølge de foreløbige app-brugere var den bedste koncert i går Future Island, der fik 4,6 ud af fem stjerner.