Festival hittede med sensationel booking: Her er hovednavnet vi jagter til næste år

Tinderbox gjorde et scoop ved at booke Depeche Mode. Nu er jagten gået ind på nye navne, der kan følge op på succesen til næste år.

Der var fut i den flamboyante forsanger, Dave Gahan, da Depeche Mode indtog Tinderbox Festival. (Foto: © Martin Fält, dr)

Publikum var vilde med Depeche Mode - og Depeche Mode var vilde med Tinderbox.

Det var nemlig ikke kun de tusindvis af tilskuere, der var glade, da elektro-mastodonterne i Depeche Mode torsdag indtog scenen på Tinderbox Festival i Odense.

Også kultorkestret selv var svært begejstrerede for at spille på den fynske festival. Det fortæller chef for Tinderbox Festival, Brian Nielsen.

- De var super glade for at spille her. De følte, at de fik rigtigt meget god energi tilbage fra publikum - og så var de glade for vores catering, lyder det fra festivalbossen, der er stolt af, at Depeche Mode nød at spille i den fynske sommernat.

- Depeche Mode er i udgangspunktet ikke store fans af at spille på festivaler, så det er klart, at det er fedt med ros, siger han.

Første festivalkoncert på dansk grund

Britiske Depeche Mode leverede torsdag en af festivalens mest roste koncertoplevelser, som af anmelderkorpset blandt andet blev udråbt som ”en magtdemonstration” og ”et scoop af en festivalbookning”.

Og Brian Nielsen er enig i, at Tinderbox i den grad har skudt papegøjen ved at få Depeche Mode på plakaten.

- De har altid været store og er et af vor tids mest ikoniske bands, så det betyder alverden for os, at de kommer og spiller her, siger Brian Nielsen.

Depeche Mode, hvis hitkatalog tæller sange som ’Personal Jesus’ og ’Enjoy the Silence’, er ikke et klassisk festival-band, men optræder oftest på store stadioner rundt omkring i verden.

Lyt til gruppens kæmpehit 'Personal Jesus', mens du læser videre.

0:00

Og det gør ikke gruppens visit på Tinderbox mindre spektakulært, at koncerten faktisk var Depeche Modes første festival-optræden på dansk grund nogensinde.

- At spille på en festival fremfor på et stort stadion sætter nogle naturlige begrænsninger for musikernes produktionsmuligheder, fordi rammerne er så indskrænkede, som de er. Så at et band af deres kaliber alligevel vælger at spille på vores festival, det er helt fantastisk, siger Brian Nielsen.

Drømmer om Coldplay på plakaten

Ifølge Brian Nielsen, så er det vigtigt for festivalen at tiltrække hovednavne, som kan ramme store dele af publikum på én gang.

- Vores vigtigste mål er jo at være så attraktive over for vores publikum som muligt, så de tænker 'hey, det er et fedt program, det vil vi sgu gerne se', siger festivalbossen.

Gennem årene har navne som Rammstein, Volbeat, Robbie Williams og Calvin Harris gæstet den fynske festival. Sidste års hovednavne talte The Killers og Kings of Leon.

Og hvem skal så stå øverst på plakaten næste år? Står det til Brian Nielsen er der ingen tvivl.

Hør superhittet med Coldplay feat. Beyonce 'Hymn For The Weekend' her:

0:00

- Jeg vil virkelig gerne se Coldplay på plakaten. De er ikke så glade for at spille festivaler, men det er det mest ønskede navn blandt vores gæster. Den oplevelse gad jeg godt give vores publikum, siger Brian Jensen og nævner også Muse og Foo Fighters som drømmebookninger til næste års festival.

Festivalledelsen drømmer om at få Coldplay til at spille på Tinderbox næste år. Her optræder det populære band på BRIT Awards i London i 2016. (Foto: © Stefan Wermuth, Scanpix)

Tinderbox er afhængig af store hovednavne

I følge musikjournalist og vært på P6 Beat, Carsten Holm, er det enormt vigtigt for en festival som Tinderbox at tiltrække store, internationale hovednavne.

- Depeche Mode jo et kultorkester, der særligt har fat i det modne publikum, og dét publikum vil Tinderbox helt sikkert gerne have fat i. De har allerede godt fat i de unge, men skal også bruge nogle store navne, der kan trække det lidt ældre publikum til, siger Carsten Holm.

Både publikum og anmeldere var begejstrede over Depeche Modes koncert på Tinderbox. (Foto: © Martin Fält, dr)

Han understreger, hvor afhængige de danske musikfestivaler er af at få store, internationale hovednavne på plakaten. Det handler nemlig om at skille sig ud fra de andre festivaler.

- Der er nogle bands, som - ligesom Depeche Mode - sjældent tager på festivaler, og dem vil festivalerne rigtig gerne have ind i deres portefølje, så det ikke er de samme bands, der spiller på festivalerne år efter år, siger Carsten Holm og fortsætter:

- Og så er der en kæmpe værdi i at kunne sige, at det fandme var Tinderbox, der formåede at få Depeche Mode til at spille deres første festivalkoncert på dansk jord nogensinde.