Festival klar med 'til dato stærkeste musikprogram': Internationale stjerner kommer til Fyn

Navne som Caroline Polachek og The Cardigans er skrevet på næste års Heartland-program.

Caroline Polachek, der har en fortid i bandet Chairlift, kommer til Heartland næste år. Hun har blandt andet samarbejdet med Beyoncé. (Foto: Gaelle Beri © Getty Images)

Kan du lide velkendte 90'er-hits? Er du måske mere til nye danske r&b-baskere?

Eller hvad med indierock eller anmelderroste sangskrivere?

Der er i hvert fald allerede lagt op til en bred pallette af genrer, når festivalen Heartland næste år igen indtager Egeskov Slot på Fyn den sidste weekend i maj.

I dag kan festivalen nemlig præsentere sine første 11 musikalske navne fra programmet, og listen tæller blandt andet store udenlandske navne.

Blandt dem finder man amerikanske The National, der lige har optrådt i Royal Arena, det svenske hitband The Cardigans, den anmelderroste Rufus Wainwright fra Canada og det skotske kultband The Jesus and Mary Chain.

Men der er også nogle nyere navne på plakaten, som ikke tidligere har optrådt solo i Danmark. Det gælder den franske sanger Jehnny Beth fra bandet Savages og amerikanske Caroline Polachek, der blandt andet har samarbejdet med superstjerner som Beyoncé og Travis Scott.

Hør Caroline Polacheks nye single 'So Hot You're Hurting My Feelings', mens du læser videre:

0:00

Godt tilfreds med programmet

Ulrik Ørum-Petersen, direktør og musikchef for Heartland, er mildt sagt begejstret over at kunne præsentere de første navne – faktisk er han 'utrolig stolt'.

- Med populære navne som The National, Rufus Wainwright og The Cardigans i samspil med yngre kunstnere som Jehnny Beth og Caroline Polachek, der optræder i egne navne for første gang i Danmark, er vi godt på vej til at kunne præsentere vores til dato stærkeste musikprogram, udtaler han.

The Cardigans har i øvrigt ikke spillet sammen i Danmark siden 2015, hvor bandet spillede på en anden fynsk festival, nemlig Tinderbox. Det svenske band står bag 90'er-hits som 'Lovefool' og 'Erase/Rewind'.

Lyt til The Cardigans kæmpehit 'Lovefool' fra 1996 her:

0:00

Ud over de internationale navne melder Heartland også tre store navne på banen fra Danmark.

Det gælder hitmagerne fra duoen Phlake, det gendannede 90'er-rockband Psyched Up Janis og så Efterklang, der efter rosende ord i udlandet har kastet sig over det danske sprog på deres nyeste album 'Altid sammen'.

Heartland, der også byder på foredrag og mad- og kunstnavne, har allerede meldt syv navne ud til deres Talks-program. Blandt dem finder man danskerne Lone Frank og Svend Brinkmann.

FacebookTwitter