(Foto: Andreas Bro © (c) DR)

Frederik på 20 udfordrede idolerne til drukspil: 'Jeg havde aldrig troet, at de ville sige ja'

Aarhusianske Baest er blevet en succes, og fans hiver og flår i dem ved Copenhell.

Da 20-årige Frederik West Egerup fra Løkken skrev til bandet Baest og spurgte, om de var friske på en omgang ølbowling til Copenhell, havde han ikke regnet med, at de ville sige ja.

- Det er næsten ligesom at høre Black Sabbath, dengang de var store, siger han.

Bandet er gået hen og blevet et stort navn herhjemme, og det kan mærkes på Copenhell, hvor bandet skal spille i dag, fredag.

'Det er sgu da Baest!'

'Vi glæder os helt vildt til koncerten!', lyder fra alle sider, når bandet bevæger sig rundt på festivalpladsen.

Metalbandet består af Lasse Revsbech - guitar, forsanger Simon Olsen, Sebastian Abildsten - trommer, Svend Karlsson - guitar og Matthias Melchiorsen, også kaldet Muddi, på bas.

De kan godt selv mærke, at de er blevet mere kendte - både blandt metalfans, men også i andre dele af befolkningen - blandt andet på grund af DR3-dokumentarserien 'Den Satans Familie'.

Vi fulgte Baest-drengene, mens de spillede ølbowling med den 20-årige Frederik, og hvor der både blev tid til utrolig mange selfies med ellevilde fans og babybesøg.

 • - Ærligt, så går det skide godt for os i øjeblikket. Nu spiller vi på Copenhell, senere på Roskilde, og så skal vi på en turné, og til næste år skal vi på en endnu større turné, fortæller Sebastian Abildsten, der spiller trommer i Baest, og som står yderst til venstre på billedet.
  1 / 12
 • 20-årige Frederik West Egerup fra Løkken, der står i midten med kasket på, fik mere end bare en koncert med Baest. - Vi så DR3-dokumentaren, og de virkede fucking cool, så vi skrev til dem og udfordrede dem til en omgang ølbowling. Jeg havde aldrig troet, at de ville sige ja, siger han.
  2 / 12
 • - Baest er kæmpestore. De er BANDET. Når vi snakker dansk metal, så er de det hele. Det er næsten ligesom at høre Black Sabbath, dengang de var store. Det er lidt af en drengedrøm, der gik i opfyldelse i dag, lyder det fra Frederik West Egerup.
  3 / 12
 • Baest vandt i ølbowling-dysten 5-3 over drengene fra Nordjylland. (Foto: Andreas Bro © (c) DR)
  4 / 12
 • - Vi kan godt mærke, at vi er blevet større, end vi var for to år siden, hvor vi spillede her sidst. Det sker også hjemme i Aarhus, at vi bliver genkendt på gaden. Det er sgu mærkeligt, men vildt sjovt. Folk er bare så glade - det er lige meget, hvad vi gør, så er folk bare oppe at køre over det, siger Svend Karlsson, der er guitarist i Baest.
  5 / 12
 • En af dem, der genkendte bandet, er 39-årige Baest-fan Sandie Dolleris, som står i midten. - Jeg er ret ny i Baest-land, men jeg har set dokumentaren om dem, og den er sjov. Det er fedt, at det handler om metal, og at man følger dem privat også. Derfor er det fedt lige at hilse på dem og få taget et billede med dem, siger hun.
  6 / 12
 • I DR3-dokumentaren 'Den satans familie' følger vi Baest på tur i Europa. På turnéen var guitarist Lasse Revsbechs kæreste højgravid. Nu har han taget den 2,5 måneder gamle søn med på Copenhell. - Det er Viggos første festival, og man må sige, at han starter hårdt ud, siger Lasse Revsbech med et grin.
  7 / 12
 • - Hey, det er sgu da Baest! Må vi få et billede? lyder det, når bandet bevæger sig rundt på festivalen.
  8 / 12
 • - Hey, I skal lige møde ham her og tage et billede af hans tattoo, udbryder guitaristen Svend. Det er ikke hverdagskost at møde en fan med en Baest-tatovering.
  9 / 12
 • Metal får begrænset spilletid radioen, men der er stadig et godt marked herhjemme, siger bassist Matthias Melchiorsen, også kaldet Muddi. - Der er rigtig mange derude, som gerne vil høre metal. Det kan man se på Copenhell, som er vokset fra 4.000 til 27.000 gæster på ti år.
  10 / 12
 • Musikmediet Gaffa har lavet en liste over, hvem man skal høre på årets Copenhell, og der bliver det blandt andet til en plads til Baest. - Efter flere års ørkenvandring i dansk metal kan Baest meget vel blive dem, der sparker liv i døden igen, lyder det blandt andet i anbefalingen.
  11 / 12
 • Fredag skal Baest spille på Hades-scenen, som er den næststørste på Copenhell. - Det er vores største koncert til dato, og jeg tror ,vi kommer til at ryste helt vildt, siger guitaristen Svend Karlsson, som håber på 15.000 publikummer til deres koncert. (Foto: Andreas Bro © (c) DR)
  12 / 12
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk