Godt at snave til, have sex til - og synge med på: Northside-gæster guider dig til den perfekte musik

Årets Northside byder på store internationale navne som både Björk, Liam Gallagher og N.E.R.D. Men det er ikke nødvendigvis de fedeste navne, hvis man spørger publikum.

Nik & Jay og Queens of the Stone Age er blandt Northside-publikummets anbefalinger. (Foto: Ivan Riordan Boll/Jennifer Devereaux © Ritzau Scanpix)

Northside er i gang!

Tre dage spækket med musik fra både ind- og udland. Københavnske D/troit åbnede festivalen, mens både andre danske, men også store udenlandske navne følger i løbet af de næste tre dage.

Men hvilke kunstnere er de allerbedste, som Northside har skaffet i år? Det giver nogle af Northside-gæsterne deres bud på her:

Tina Kruse (til højre) glæder sig mest til at høre A Perfect Circle, mens veninden Tania Rasmussen er vild med, at det libanesiske band Mashrou' Leila spiller på Northside. (Foto: Allan Hansen © dr)

A Perfect Circle

Tina Kruse, 30 år, Fredericia:

- Det er noget, jeg har hørt, siden jeg gik på efterskole, hvor det kildede lidt i maven, når man hørte dem. Det tiltalte mig bare allerede dengang, for musikken passer nok godt til det humør, man er i, når man går på efterskole.

Derudover har de også nogle gode budskaber som dyrevelfærd og fred i verden.

Bedste nummer: '3 Libras' - fordi det er en god 'snavesang'.

Mads Jull glæder sig mest til at høre Queens of the Stone Age, fordi de sørger for at holde rocken i gang. (Foto: Allan Hansen © dr)

Queens of the Stone Age

Mads Jull, 26 år, Aarhus:

- Jeg synes, de sørger for at holde rocken i gang. De er gode til ikke at være for 'mainstream', og det kan jeg godt lide.

Bedste nummer: 'I Sat by the Ocean' - fordi det er et sommernummer med en god 'vibe' i.

Kirstine Mikkelsen glæder sig mest til at både se og høre Cigarettes After Sex. (Foto: Allan Hansen © dr)

Cigarettes After Sex

Kirstine Mikkelsen, 22 år, Aarhus

- Det er noget dejligt musik. Det er lidt melankolsk og dejlig stille og roligt. Og så er det god baggrundsmusik... Også godt til sex, griner hun

Bedste nummer: 'K.' - det er et dejligt nummer, der lægger op til anden omgang, griner hun.

Vennerne Kasper Skov (til højre) og Anton Spanner glæder sig til de gode gamle danske kunstnere, nemlig Dizzy Mizz Lizzy og Nik & Jay. (Foto: Allan Hansen © dr)

Dizzy Mizz Lizzy

Kasper Skov, 32 år, Aarhus

- Det er bare noget, man kan genkende og synge med på. Alle kender det. Og så er det jo noget, man har hørt til en helt masse fester, og det var også fedt, da man var yngre.

Bedste nummer: 'Silverflame' - det er nok deres mest kendte nummer, og det holder stadig.

Nik & Jay

Anton Spammer, 29 år, Aarhus

- Man har bare altid hørt Nik & Jay, og der er altid en god stemning med dem. Alle er bare glade og alle synger med.

Nummer: 'En dag tilbage' - fordi alle kender det nummer - ligesom mange af deres andre numre.

Facebook
Twitter