Grøn satser på stor koncert-sommer med helt nye initiativer: 'Vi tror på, planen kan lykkes'

Koncertkaravanen kommer til sommer forbi otte danske byer - hvis myndighederne tillader det.

Livemusik, fadøl og fællessang med tusindvis af andre koncertgængere kan måske blive til virkelighed denne sommer. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Spændingen er i disse dage stor, når det kommer til, om sommerens danske festivaler bliver til noget.

Den "hurtigt arbejdende" ekspertgruppe, som blev nedsat af aftalepartierne bag genåbningsplanen, skal i midten af april komme med sit bud på, hvordan man kan afholde større arrangementer – som eksempelvis koncerter – på en forsvarlig måde.

Men nu er koncertkaravanen Grøn kommet ekspertgruppen i forkøbet.

Grøn, som Tuborg og Muskelsvindfonden står bag, er nemlig kommet med en plan, der - ifølge Grøn - skal bringe livemusik, fest og fællesskab tilbage denne sommer.

Her ses et stemningsbillede fra en Grøn-koncert på Tiøren i København i 2019. Denne sommer får vi måske mulighed for at gå til store, udendørs koncerter igen. (Foto: Ida Marie Odgaard © Scanpix)

Det skriver de i en pressemeddelelse.

- Grøn har gennem snart 40 år været omdrejningspunkt for et helt særligt fællesskab. Et mangfoldigt fællesskab, der er særligt vigtigt at dyrke i en tid som nu. Derfor har alle bag Grøn knoklet for at udvikle et koncept, som vi mener gør, at vi igen kan mødes til musik, fest og hygge i den danske sommer, udtaler Theis Petersen, der er indsamlingschef i Muskelsvindfonden.

Publikum inddeles i sektioner

Planen, som Grøn nu lægger frem, kommer med en lang række ændringer, som adskiller sig fra tidligere tiders koncerter.

For det første bliver det den længste Grøn-turné til dato, som i ugerne 27, 28, 29 og 30 lægger vejen forbi otte forskellige byer, hvor der i alt bliver afholdt 16 koncerter.

For det andet sænker Grøn antallet af gæster, der får adgang til koncerterne.

Før corona har der kunnet være op til 35.000 publikummer samlet på Grøn på én dag, men i år arbejder man på at få lov til at samle omkring 10.000 gæster per koncert.

I samarbejde med Event Safety, der arbejder med eventsikkerhed, har arrangørerne derfor udviklet et helt nyt afviklingsformat, som ifølge Grøn skal skabe optimal tryghed hos publikum.

Det betyder, at ved hver koncert inddeles publikum i ti sektioner, der kan skaleres op og ned efter myndighedernes anbefalinger.

Hver sektion bliver sin egen "mini-Grøn"-koncert med egne mad- og ølboder, toiletter og steder, man kan hygge sig, siger Theis Petersen.

- Der er alt, hvad der plejer at være til en normal Grøn-koncert – det er bare kun til 1.000 personer. Det er stadig en del mennesker, hvor man kan være sammen med familie og venner, siger han og uddyber:

- Man får følelsen af igen at opleve en fest og få noget fællesskab. Man kommer til at høre noget god, dansk musik, og man får lyden fra andre mennesker. Det bliver godt for os alle sammen.

Theis Petersen vil dog ikke give nogen garantier for, at Grøns plan bliver ført ud i livet den kommende sommer - men:

- Vi har med denne plan virkelig taget det seriøst. Vi har arbejdet med nogle af de dygtigste indenfor eventsikkerhed, vi har lavet sundhedsplaner, og vi er i tæt dialog med myndighederne. Vi tror på, at denne plan kan lykkes til sommer, siger han.

Musikprogrammet til sommerens koncerter offentliggøres i løbet af foråret, og billetsalget starter 11. maj.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk