Hårdtslående dansk band stod på kanten af noget rigtig stort - og så lukkede verden

Den danske metalkvartet Konvent fik afbrudt sit gennembrud af corona.

- Vi havde fået så mange tilkendegivelser på at blive booket, men pludselig lukkede det hele, forklarer bandet Konvent, der havde fuld fart på karrieren i 2019, før coronakrisen ramte. (Foto: Peter Troest © Konvent)

Medlemmerne af dødsdoom-bandet Konvent følte, at noget rigtig stort var på vej for dem i starten af 2020.

I januar udgav de deres første album 'Puritan Masochism', som fik rosende ord med på vejen af anmeldere herhjemme og i udlandet.

Derefter fulgte en release-turné, hvor Konvent spillede flere store koncerter. Blandt andet i Pumpehuset i København, hvor alle 600 billetter blev udsolgt.

- Vi kunne slet ikke fatte, at der var udsolgt. Det var kæmpestort, fortæller forsanger Rikke Emilie List, der er kendt for sin karakteriske "growl".

Men kort tid efter kom corona, og Danmark lukkede ned. Dermed måtte Konvent også vinke farvel til en sommer fyldt med koncerter og den danske metalfestival Copenhell, som er et højdepunkt for bandet hver eneste sommer.

- Jeg ved ikke, om man kan sige, at vi stod foran vores gennembrud, men vi følte alle fire, at vi stod på kanten af noget rigtigt stort, fortæller bassisten Heidi Withington Brink og fortsætter:

- Ugen inden, corona brød ud, spillede vi på BY:LARM-festivalen i Oslo foran samtlige festivalbookere i Europa. Vi havde fået så mange tilkendegivelser på at blive booket, men pludselig lukkede det hele. Selvfølgelig var det bittert. Det, tror jeg, alle bands har tænkt om coronapandemien.

'Copenhell har været vores liv i mange år'

Som et meget lille plaster på såret fik Konvent muligheden for at optræde i programmet 'Copenhell 2020 på DR2', hvor 'Sort Søndag'-værten Anders Bøtter gør seerne klogere på metal-genren, Copenhells historie og det unikke fællesskab, der hersker blandt fans.

Se Konvent optræde med titelnummeret fra deres debutalbum, 'Puritan Masochism', i videoklippet her.

For de fire kvinder i Konvent har den københavnske sommerfestival også en helt særlig plads i hjertet.

Især 2019-udgaven af festivalen, som er et fælles højdepunkt for dem.

- Vi åbnede Copenhell sidste år, og det var en vild oplevelse. Det er noget af det største, vi har oplevet. Vi havde et halvt år til at forberede os, og vi var nervøse i et halvt år hver eneste dag, griner Rikke Emilie List og fortsætter:

- En uge efter spillede vi på Roskilde Festival, så 2019 var fuldstændig vanvittig. Der blev virkelig nået nogle milepæle.

Konvent skulle ikke have spillet på dette års Copenhell, men de havde set frem til at komme som gæster.

- Vi har været på Copenhell næsten hvert år, og det har været en stor del af vores liv i rigtig lang tid, siger Rikke Emilie List.

- I år havde vi virkelig glædet os til at være der som publikum og nyde det. Men sådan skulle det ikke lige være, tilføjer Heidi Withington Brink.

Konvent havde et stort 2019, hvor de åbnede Copenhell og en uge senere spillede på Roskilde Festival. (Foto: Peter Troest © Konvent)

Nogle metal-genrer har krævet tilvænning

Det var Heidi Withington Brink, der for fem år siden fik samlet brikkerne til det, som senere skulle blive til Konvent.

Hun var nybegynder på sin bas og ledte efter andre, som ville være med til at starte et band fra bunden. Gennem venner, bekendte og folk i metal-miljøet lykkedes det efter noget tid at få samlet en flok, som alle ville spille tung og ond musik med growl-vokal.

Men for Heidi Withington Brink har det krævet tilvænning at blive vild med visse subgenrer.

Faktisk mener hun, at man godt kan sammenligne det at lytte til metal med at lære at drikke kaffe.

- Jeg kan godt forstå, at folk tænker, at det er noget larm, hvis de ikke er vant til at høre det. For mig har visse subgenrer i metal-universet været en tilvænningssag, og det, tror jeg, gælder mange, der er vilde med genren, siger Heidi Withington Brink.

Hvis du vil opleve Konvent live, skal du vente til den 2. oktober, hvor de giver koncert på spillestedet Gimle i Roskilde.

FacebookTwitter