Han er stjernernes yndling - torsdag indtog han ny dansk festival: 'Danmark har en helt speciel plads i mit hjerte'

Burna Boy gav torsdag koncert på den nye danske festival ØreSound.

(Foto: Zuhal Kocan © DR)

En eksplosion af hede afrikanske rytmer og vrikkende hofter ramte torsdag aften Danmark.

Her gæstede den nigerianske superstjerne Burna Boy nemlig den nystartede festival ØreSound på Amager i København.

Burna Boy, der rigtigt hedder Damini Ebunoluwa Ogulu, er måske ikke det mest etablerede navn på vores skandinaviske breddegrader, men globalt set er det en helt anden historie.

Den 30-årige nigerianer har 7,3 millioner følgere på Instagram, han har over ni millioner månedlige lytninger på Spotify, og blandt hans mange fans finder man nogle af verdens største artister.

Faktisk flokkes de om at samarbejde med ham.

Her kan man eksempelvis nævne Ed Sheeran, Justin Bieber, Stormzy, Major Lazer, Sam Smith og Jorja Smith, som alle har udgivet musik med Burna Boy.

Lyt til et af Burna Boys største hits, 'Own It', som er lavet i samarbejde med Ed Sheeran og Stormzy, mens du læser videre:

0:00

Og Beyoncé er så stor fan af Burna Boy, at hun i 2019 gav ham plads på sit soundtrackalbum 'The Lion King: The Gift', som udkom i forbindelse med Disneys live action-remake af 'Løvernes Konge'.

Første koncert efter corona

Torsdag aften var det så publikum på ØreSound Festival, der nød godt af de hede afro-fusion-rytmer fra Burna Boy samt koncerter med de danske artister Tessa, B.O.C. og L.O.C.

De op til 5.000 publikummer var inddelt i fem zoner, og her var det tydeligt at mærke, at folk nød at få festivalgræs under fødderne igen.

Og mobilerne fløj i vejret, da Burna Boy trådte frem på scenen til høje klapsalver og øredøvende jubel.

- Du er nødt til at skrive, at han er the shit, råbte en ivrig og begejstret koncertgæst til mig, da hun så, at jeg skrev noter under koncerten.

Det var helt tydeligt at se, at publikum blev forført af den nigerianske charmør med de vrikkende hofter, som også selv virkede yderst veloplagt.

Koncerten var faktisk lidt af en milepæl for ham, fortalte han til dr.dk efter koncerten.

- Det er min første koncert efter Covid-19, og det gik fantastisk. Det føles fantastisk at være tilbage på scenen. Der er stadig håb og kærlighed i verden, sagde en glad og lettet Burna Boy.

  • Burna Boy gjorde en fra publikum rigtig lykkelig, da han tog en selfie med personens mobil. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Overalt foran scenen stod folk og dansede til de lækre afro-fusion-rytmer, som Burna Boy er så kendt for. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Den 30-årige artist var i strålende humør under koncerten, som startede med fuld solskin og sluttede i total mørke. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • ØreSound Festival meldte for få dage siden ud, at den tre dage lange festival var tæt på udsolgt. Festivalen er dermed den hidtil største i Danmark i år med op til 5.000 gæster per dag. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • - Det danske publikum var fantastisk som sædvanligt. De fejler mig aldrig. Danskerne har en speciel plads i mit hjerte, sagde Burna Boy til dr.dk efter koncerten. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Langt de fleste publikummer havde en fest under torsdagens koncert. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • ... Og den skulle dokumenteres. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
  • Burna Boy skal om få dage videre til Finland, som er næste stop på hans Europa-turné. (Foto: Zuhal Kocan © DR)
1 / 8

Han havde også store roser til det feststemte danske publikum. Han spillede sidst en koncert i Danmark tilbage i 2019, og her blev han også blæst bagover af kærligheden fra det danske publikum.

- Danskerne var fantastiske som sædvanlig. De fejler mig aldrig. De havde en smuk energi, og jeg følte virkelig, at publikum havde savnet mig.

- Danskerne har en helt speciel plads i mit hjerte.

Hvad er større end en Grammy?

The African Giant, som Burna Boy også bliver kaldt og samtidig har tatoveret på maven, fik sit gennembrud i 2012, hvor singlen 'Like to Party' blev en sand landeplage i hjemlandet Nigeria.

Siden har han udgivet fem album, hvor det seneste, 'Twice as Tall', udkom sidste år.

Han har gennem sin næsten ti år lange karriere vundet et hav af priser i hjemlandet, men med 'Twice as Tall' fik han sit helt store internationale gennembrud.

Nattens mørke faldt på under aftenens Burna Boy-koncert, som var den første fra den nigerianske kunstner i halvandet år. (Foto: Zuhal Kocan © DR)

Albummet vandt tidligere i år en Grammy Award for 'Best World Music Album'.

- Jeg er taknemmelig for, hvordan min karriere har udviklet sig. Det kunne have gået meget værre, lød det fra Burna Boy med et lille smil.

- At vinde den Grammy er uden tvivl det største i min karriere. Hvad er større end det? Det er den bedste følelse i verden at blive anerkendt på den måde. Jeg kunne ikke bede om mere.

Med den store anerkendelse i ryggen og et farvel til corona-restriktionerne er Burna Boy med egne ord klar til at turnére "for evigt!".

- Det er en velsignelse at være tilbage på scenen igen. Og jeg sætter meget mere pris på det nu, end jeg gjorde før.

- Jeg føler, at jeg endelig er tilbage. Og jeg vil vise og give min kærlighed videre til alle.

Den 'vildeste vibe' og 'en skuffelse'

Nogle af dem, som var glade modtagere af Burna Boys kærlighed, var vennerne Youssouf Kofoed og Jonas Donbæk på henholdsvis 22 og 21 år.

Vennerne Youssouf Kofoed og Jonas Donbæk havde en fest under Burna Boy-koncerten. (Foto: Zuhal Kocan © DR)

De blev begge blæst bagover af den stemning, som Burna Boy skabte på ØreSound Festival.

- Koncerten var så sindssyg! Jeg er kun kommet på grund af ham. Han er kongen, fortalte Youssouf Kofoed.

- Han har en helt sindssyg vibe. Folk er sammen, de danser og har det godt. Det handler om, at alle skal hygge sig – det er Burna Boys vibe. Han er fantastisk, supplerede Jonas Donbæk.

Det var dog ikke alle på festivalpladsen, der blev revet med af stemningen under Burna Boy-koncerten.

Veninderne Alexandra Wise, Mathilde Ravn og Amalie Vang var skuffede over, at Burna Boy ikke spillede hittet 'Own It'. (Foto: Zuhal Kocan © DR)

Veninderne Mathilde Ravn, Amalie Vang og Alexandra Wise på 24, 23 og 26 år var alle skuffede over, at Burna Boy undlod at spille nogle af sine største hits.

- Koncerten var meget skuffende for mig. Han spillede slet ikke sine største hits, sagde Mathilde Ravn, inden Amalie Vang brød ind:

- Han spillede ikke 'Own It', og det forstår jeg slet ikke.

- Jeg synes, at festivalen har gjort alt, hvad de kunne, for at give os en oplevelse, som vi har savnet i så lang tid. Burna Boy er et kæmpe navn, og vi glædede os virkelig til at høre hans største hits, men dem spillede han slet ikke, så det var skuffende, lød det fra Alexandra Wise.

FacebookTwitter