Har du koncert-abstinenser? Nu kan du få Medina og Phlake hjem i haven

Grøn Koncert har offentliggjort otte kunstnere, som giver koncerter i private hjem 25. juli.

Medina er blandt de kunstnere, der optræder i private hjem og haver som en del af Grønnere Grøn den 25. juli. (Foto: Gonzales Photo/PYMCA © Getty Images)

"Aflyst. Vi ses i 2021".

Sådan har meldingen lydt fra samtlige af landets festivaler de sidste par måneder i kølvandet på coronapandemiens udbrud og regeringens efterfølgende forsamlingsforbud.

Men det altoverskyggende benspænd har fået en række kulturaktører til at tænke kreativt.

Og nu har Grøn Koncert, som arrangeres af Tuborg og Muskelsvindfonden, offentliggjort, at det alligevel bliver muligt at opleve nogle af Danmarks største kunstnere live denne sommer.

I hvert fald hvis man er meget, meget heldig.

I år rykker Grøn-koncerterne nemlig ud i otte private hjem den 25. juli, og således har man mulighed for at blive vært for en helt intim koncertoplevelse med enten Scarlet Pleasure, Phlake, Medina, TopGunn, Mads Langer, Carpark North, Hjalmer eller Clara.

Lyt til 'SOS' med Scarlet Pleasure, som er aktuelle med albummet 'Garden', her:

0:00

Flere kunstnere offentliggøres løbende, lover arrangørerne af Grønnere Grøn, som Grøn Koncert-alternativet kaldes.

Udvælgelsen af de private hjem foregår via en ansøgningsrunde og efterfølgende casting.

Og man skal ikke være genert anlagt, hvis man bliver udvalgt. For udover musikerne rykker TV2 og Nova ud og sender tv og radio fra koncerterne og sørger for, at resten af Danmark kan være med til de ellers private koncerter hjemmefra.

Det hele ender ud i et TV2-show med Anders Breinholt som vært, hvor blandt andre Dizzy Mizz Lizzy optræder, om aftenen.

19-årige Clara, der står bag hits som 'Crazy' og 'What They Say' har allerede optrådt på alternative måder under coronapandemien. Blandt andet i en tom lufthavn i forbindelse med DR-programmet 'Tættere end vi tror - coronakoncert med Pelle Peter Jencel' i maj. (Foto: Andreas Bro © dr)

Det bliver første gang, at nyere navne som Clara og Hjalmer spiller under de grønne faner, mens Carpark North, Medina og Mads Langer efterhånden er fast inventar på de klassiske Grøn Koncerter.

Både Scarlet Pleasure, TopGunn og Phlake har tidligere optrådt på Grøn. Og det er sidstnævnte meget begejstrede over, at de også kan få lov til i år - på trods af de noget alternative omstændigheder.

- Vi er så glade og taknemmelige for at få lov til at komme ud at spille. Vi har lige udgivet en hel plade, som vi har været næsten tre år om at lave. Udsigten til ikke at skulle spille live var næsten ubærlig, fortæller Mads Bo Iversen, som er sanger i hitduoen Phlake.

Phlake har for nylig udgivet albummet 'The Illegal Download of Your Soul', hvor sangen 'Slip Away' er på. Lyt til den her:

0:00

De har allerede udforsket omstændighedernes begrænsede muligheder på flere måder. Blandt andet har de spillet drive-in-koncerter rundt om i landet og en releasekoncert, der blev livestreamet via Ekstra Bladet.

Og de har valgt at se positivt på den nuværende situation og betragte det som en chance for at gøre noget andet, end de plejer.

- Det virker, som om folk har en positiv indstilling til, hvad en musikoplevelse er gået hen og blevet i 2020. Jeg synes, folk har taget rigtig godt imod det, og at spille drive-in-koncerter var fedt at prøve. Det har betydet mere, end vi lige gik og troede, siger han.

Og nu står Phlake altså foran endnu en alternativ oplevelse, nemlig en intimkoncert i et privat hjem.

- Vi håber på, at det bliver som en lille festival. At vi kan tage noget af den oplevelse, som gør festivaler så fede, og skalere det ned. Det er vel også sådan, festivaler engang er opstået, bare omvendt, hvor man har skaleret op, griner Mads Bo Iversen.

- Vi griber det an som enhver anden koncert. Det bliver mindre, tættere på og mere intimt, men man skal ikke regne med, at det bliver en stille og rolig omgang.

Phlake har sørget for at udforske flere alternative muligheder for at spille koncert denne sommer. Udover intimkoncerten i forbindelse med Grønnere Grøn, skal duoen blandt andet spille til arrangementet 5700 Summer i Svendborg. (Foto: Morten Pape © Scanpix)
FacebookTwitter