Helt sublimt! Her er 5 koncerter vi aldrig glemmer fra Northside 2018

Northside var fuld af fantastisk musik, man ikke lige glemmer. Se hvilke koncertminder DRs Northside-hold fra P3, P6 og dr.dk særligt tager med sig hjem.

Højdepunkterne var mange under årets Northside-festival. (© Scanpix)
(Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

Liam Gallagher

P3-vært Mads Gundersen

Liam Gallagher har en kæmpe karriere bag sig fra Oasis - og han anerkender det!

Man er altid bange for, at rockstjerner i den kaliber bare spiller deres nye sange. Men Liam Gallagher synes, at hans nye album har solgt nu, og spillede i stedet en masse hits fra Oasis-tiden.

Stemningen til koncerten var helt i top med publikum i Manchester City-trøjer og børn på skuldrene, der sang med sammen med deres forældre. For første gang siden en koncert i april spillede Gallagher endda Oasis-klassikeren 'Wonderwall' som et ekstranummer.

0:00
(Foto: Yuliya Christensen © Getty Images)

A Perfect Circle

P6 BEAT-vært Anders Bøtter

Det er en af de bedste koncerter, jeg har set indenfor de seneste fem år. Det var enormt rørende at se min gamle helt Maynard James Keenan på scenen igen.

Det er over 10 år siden, jeg så ham sidst og 'A Perfect Circle' beviste med deres koncert, at de på ingen måde er ude af form, tværtimod.

Deres samspil var så sublimt, at jeg flere gange måtte holde mig for munden, for ikke at skrige højt i boblende begejstring.

0:00
(Foto: Helle Arensbak © Scanpix)

The Internet

P3-vært Andrew Moyo

Jeg er sindssygt stor fan af de to frontfigurer i 'The Internet', Syd Tha Kid og Steve Lacy. Også af deres soloprojekter. Deres tyktflydende, cremede flødemusik, elsker jeg helt vildt højt.

Deres Northside-koncert er første gang, jeg har set dem live, selvom jeg har de sidste to år har lyttet meget til deres musik.

Det var vildt imponerende at se 'The Internet' live, da det mest af alt mindede om en minikoncert med nogen, der bor på kollegium sammen. To venner der sammen spiller den musik, de allerbedst kan lide.

Fordi Syds stemme er lidt lav, gav det den mest intime stemning, da publikum var nødt til at tie stille og lytte efter hendes fine og fnuglette vokal, som smurte os i ørene.

0:00
(Foto: Frederik Bjerre Andersen / Yuliya Christensen © DR / Getty Images)

Diplo

dr.dk/musik-redaktør Frederik Bjerre Andersen

Da jeg i 1999 første gang så en festivalscene omdannet til en kæmpe boombox af tung bas, lys og røg, synes jeg det var blasfemi overfor den hellige live-musik. Men lørdag på Northside blev alle mine 19 års forbehold blæst langt ud i Aarhusbugten, for Diplo leverede en fest, jeg ikke kunne sige nej til.

Med rød-hvid klaphat på hovedet og et inferno af ild og konfetti om ørerne fik Diplo hele Northside til at hoppe og springe til de hårde beats og velkendte hits.

Der var også andre koncerter og kunstnere på Northside, der gik lige i hjertet. Men ingen satte sig i hele kroppen som Diplo.

0:00
(Foto: Yuliya Christensen © Getty Images)

Rostam

P6 BEAT-vært Tilde Bang Hansen

Det kan godt være en lidt svær disciplin at være første koncert på en festivaldag, når folk har været fulde og lige skal i gang igen.

Men med masser af strygere og percussion passede Rostams musik perfekt til den setting. Solen skinnede og folk satte sig i græsset og lyttede.

Og så var han bare så utrolig sympatisk: ja, han var virkelig sød og god til at få folk med, selvom der ikke er så mange, der kender hans musik endnu.

0:00
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk