Helt vanvittigt: Feststemt Northside-publikum blev nedlagt af fyrig og følsom rapstjerne

Publikum fik hvad de kom efter: Moshpit, hardcore rap og følsom R’n’B fra den energiske rapper.

Rapperen, Tyler, The Creator gav den alt, hvad den kunne trække, da han lagde Northside ned lørdag aften. Foto: Frederik Højfeldt
0:00

- Where the fuck am I? That’s right, this is fucking Denmark!

Los Angeles-rapperen Tyler, The Creator havde fra første sekund et feststemt Northside-publikum i sin hule hånd.

Iført en refleksvest og en kasket med teksten ’problem child’ balancerede han mellem hardcore rap, der fik publikum til at udbryde i spontane moshpits, og følsom og sårbar R’n’B øjeblikket efter.

25-årige Julia Janko fra København havde en fremragende koncertoplevelse. Det samme havde veninden Amalie Andersen, der gemmer sig bag Julia ryg. Foto: Fredeirk Højfeldt

To af dem, som stod helt i front og moshpittede, var de to veninder Julia Janko og Amalie Petersen fra København.

- Det har bare været den bedste koncert - det var så vanvittigt! Vi moshpittede og hoppede, og jeg var oppe at sidde på en eller andens skuldre. Vi gjorde det hele, lyder det begejstret fra 25-årige Julia Janko.

- Han er en af os

Tyler, The Creator, der rigtigt hedder Tyler Okonma, er leder af det kreative musikkollektiv OFWGKTA, kendt som Odd Future. Det er blandt andet Frank Ocean og Earl Sweatshirt også er en del af.

Odd Future-kollektivet synger om nære emner, eksempelvis homoseksualitet. Både Tyler, The Creator og Frank Ocean sprang for få år siden ud som bi- og homoseksuelle. Det er blandt andet derfor, at 29-årige Amalie Petersen er så stor en fan.

Der var helt proppet foran Grøn Scene på Northside, da Tyler, The Creator lagde vejen forbi Aarhus.

- Hele Odd Future-kollektivet har formået at gøre homoseksualitet acceptabelt i hip hop-kulturen, som ellers har været meget homofobisk, siger Amalie Petersen.

- På en eller anden måde har de vendt hip hop-genren på hovedet. Og Tyler, The Creator synger om ting, vi forstår, og som alle kan være med på. Det er virkelig fedt, tilføjer Julia Janko.

Fanger folk med et enkelt knips

27 årige Carina Lindholdt fra Aalborg, 25-årige Christine Leonhardt fra Aarhus og 29-årige Malene Dyhrman Flou fra Mou ved Aalborg oplevede et af de helt store højdepunkter under dette års Northside Festival. Foto: Frederik Højfeldt

29-årige Malene Dyhrman Flou fra Mou ved Aalborg var mindst lige så begejstret - ikke mindst fordi den californiske rapper er så nærværende på scenen.

- Modsat N.E.R.D i går, som hele tiden var oppe at køre, så formår han at knipse med fingrene og fange folk. Det er det, der er så fedt ved ham. Han er så nærværende. Han prøver ikke at gejle publikum op, det sker bare helt naturligt, siger hun.

Det eneste, hun manglede, var en lidt højere lyd og en omgang crowdsurfing fra hovedpersonen selv.

- Han kunne godt have taget den lidt længere - måske ved at crowdsurfe. Han er jo provokerende, så han kunne godt have givet den lidt mere, men ellers var alt perfekt, lyder det fra Malene Dyhrman Flou.

0:00

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter