(Foto: Betina Garcia © (c) DR)

'Helvede venter os alle':7 metalfans viser deres tatoveringer frem

Bag tatoveringerne gemmer der sig historier om at overkomme sin frygt og store tab.

Kan en tatovering være med til at fortælle, hvem man er?

For 23-årige Melissa hjalp tatoveringen med Marilyn Manson hende med at blive okay med den, hun er.

Og for 24-årige Alexander hjælper hans tatoverede runekompas ham med at finde vejen i livet.

På metalfestivalen Copenhell kan du næsten ikke gå en meter, inden du møder mennesker, der er tatoveret fra top til tå.

Uanset hvor du går, er der et ben, en arm, en hals eller en hel ryg, der er dækket af blæk.

DR er taget til metalland for at undersøge, hvad tatoveringerne egentlig betyder for gæsterne, og hvad de fortæller os om deres person.

 • 23-årige Melissa er for første gang på Copenhell. I mange år har hun haft lyst, men har lidt af angst, hvilket holdt hende tilbage. Hun har tatoveret musikeren Marilyn Manson på låret. Melissa fik sin tatovering for et halvt år siden, men hun har vidst, at hun ville have den, siden hun var 16 år gammel. Frygten for nåle fik hende til at vente næsten syv år. For hende er tatoveringen som et maleri, der er med til at fortælle en historie. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  1 / 16
 • - Der er ingen, der forstår den her tatovering, men for mig betyder det, at jeg er okay, og at jeg ser ud, som den jeg er. Jeg var ikke som de andre, da jeg var barn. Der var aldrig rigtig nogen, der har brudt sig om mig eller forstået mig, og jeg blev altid holdt udenfor. Jeg opdagede metalverdenen og Marilyn Manson, og han fik mig til at føle, at det er okay at føle, hvad jeg føler. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  2 / 16
 • 25-årige Tobias Henriksen fra Aalborg var 15 år gammel, da han første gang hørte rockmusik. Det var til Grøn Koncert, han forelskede sig i den hårde tråd, da han hørte Volbeat spille. Især sangen Fallen, som forsangen Michael Poulsen har skrevet til sin afdøde far, har en særlig plads hos Tobias. Tatoveringen er til minde om hans far, som han mistede, da han var 17 år gammel. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  3 / 16
 • - Han synger om, at han er faldet. Han synger 'du har set mig bløde, set mig komme til skade, men alligevel så griber du mig'. Det kan jeg godt lide, for det var sådan, jeg havde det med min far, og derfor fik jeg den tatoveret. Det var noget lort, nu er der snart gået 8 år, og nogle gange rammer det en som en fucking hammer lige i hovedet. Det er et kæmpe savn, og jeg savner ham hver dag. Han hadede det her musik, desværre. Det er ironisk, at jeg har den tatovering og tænker på ham med noget musik, jeg elsker, men noget han hadede. Det er sjovt, for jeg kunne godt lide at drille min far. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  4 / 16
 • 24-årige Alexander Graff fra København fik tatoveret et rune-kompas, da han arbejdede som kok i USA for fem år siden. Et rune-kompas er en gammel besværgelse, som vikingerne brugte til at finde vej og til at beskytte en på ens rejse. Alexander er også stor fan af viking metal - en genre af metalmusikken. Hans drøm er at få sin egen restaurant. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  5 / 16
 • - Jeg har en rute, jeg skal tage gennem livet, og det kan jeg ikke glemme. Den viser mig vejen og er samtidig en connection til den musik, jeg elsker. Når man arbejder 16 timen om dagen, minder den mig om, at jeg lever drømmen, og det er det, jeg skal i livet. Men først skal jeg rejse verden rundt og opleve forskellige kulturer ligesom vikingerne gjorde og se, hvad jeg kan bringe tilbage til Danmark. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  6 / 16
 • 29-årige Ida Nordqvist Hansen fra Høje Taastrup fik tatoveret en blomst midt på armen på Copenhell enten i 2014 eller 2015. Det står lidt uskarpt, da Ida er på Copenhell for tiende år i træk. Hun fik den lavet med nogle veninder, bare fordi det var lidt sjovt, og den kun kostede 250 kroner at få lavet. Nu er Ida selv blevet tatovør. Som tiårig led hun af tvangstanker, der udviklede sig til OCD, og som 16-årig blev hun indlagt, men tegningerne er blevet et frirum. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  7 / 16
 • - Jeg har aldrig haft noget fast job, jeg har kun en 9. klasses uddannelse. Jeg har altid tegnet, for det eneste tidspunkt jeg fik ro, var, når jeg tegnede og sov. Jobbet som tatovør er eneste gang, jeg kan holde en 37 timers stilling, fordi jeg får et par pauser. Jeg har fundet min rette hylde og tør endelig at springe ud i det. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  8 / 16
 • 31-årige Nicolai Mathisen er kommet helt fra Norge for at se Slipknot og Tool. Det er hans første gang på Copenhell. Han har både tatoveringer på armen, benet og brystet. Tatoveringen på armen forestiller alumcoveret til Jane Doe af bandet Converge. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  9 / 16
 • - Jeg elsker metal, for det er følelsen af at kunne udtrykke sig stærkt og få åbnet sine sanser. Det er som at være i himlen, siger Nicolai. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  10 / 16
 • På brystet har han en Mastodon fan-tatovering. Den næste tatovering han skal have, skal være med Slash, som spillede torsdag på Copenhell. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  11 / 16
 • Karianne er kæmpe fan af Patti Smith, som for hende er en af de mest ægte, stærke og seje kvinder og artister, hun kender. Hun havde længe ønsket sig at hylde hendes favorit artist med på en tatovering. På en tur til Brasilien fik hun lavet et lille lyn på sit skulderblad. Patti Smith har nemlig et lille lyn på sit knæ. En veninde mente, at lynet lignede et SS-tegn, så i stedet fik hun tegnet lynet om til en fisk, der passer til hendes anden tatovering på overarmen, som er ’Ruffen’, en karakter fra en af hendes yndlings børneromaner. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  12 / 16
 • - Så måtte Ruffen få en fiskeven, så den her fisk er lidt for sjov nu, så vi kalder den for nazi-fisken. Jeg er så glad for ham, men er så ked af at miste lynet, men brød mig ikke om de associationer, det kunne vække hos andre, siger hun. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  13 / 16
 • 46-årige Tue Enemark fra Glostrup er kæmpe fan af bandet Slayer, som han har lyttet til, siden han var en knægt på 12 år. Han så dem første gang på Saga på Vesterbrogade tilbage i 1985 og har fået tatoveret nogle af deres tekster på sin krop. (Foto: Betina Garcia © Betina Garcia)
  14 / 16
 • - Jeg kan godt lide teksterne, det giver mening for mig. Helvede venter, og det venter os allesammen. Jeg synes, at det er fedt at have nogle tekster på min krop. Det er bare god musik. Når jeg hører det, så betyder det noget for mig, og det bringer minder frem. (Foto: Betina Garcia © (c) DR)
  15 / 16
 • Det næste han skal have lavet, er ‘Die by the sword - dø ved sværdet'. - Det betyder, at jeg ikke giver op. Jeg gør, hvad jeg har lyst til, medmindre nogen skærer hovedet af mig. (Foto: Betina Garcia © Betina Garcia)
  16 / 16
Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk