Hiphop-superstjerne bliver hovednavn på Roskilde Festival

Festivalen er klar med de første 12 navne til næste års plakat, heriblandt Travis Scott.

Travis Scott har et ry for at være ret vild på en scene, siger P3-vært Fie Neergaard. Hun er derfor klar på at opleve rapperen, når han spiller på næste års festival. (Foto: David Wolff - Patrick © Getty Images)

Er du en af dem, der har rålyttet til Travis Scotts anmelderroste album 'Astroworld' i år, er her en god nyhed.

Næste år optræder den populære amerikanske rapper nemlig på sommerens Roskilde Festival, og der bliver uden tvivl mulighed for at kaste håndtegn til hits som 'Sicko Mode' og 'Goosebumps'.

Hos Roskilde Festival er begejstringen over bookingen af næste års første hovednavn stor – og det samme vil sikkert gøre sig gældende for mange festivalgæster.

- Travis Scott er sjælden gæst på vores breddegrader, og da vi spurgte vores gæster sidste år, lå han i top fem over de mest ønskede kunstnere, siger Roskilde Festivals programchef Anders Wahrén i en pressemeddelelse og tilføjer:

- Så når vi matcher hans aktuelle popularitet med den kunstneriske triumf fra hans nye plade, er vi ikke et sekund i tvivl om, at han kommer til at begejstre en kæmpe menneskemængde med en hiphopoplevelse ud over det sædvanlige på Orange Scene.

Hør hittet 'Goosebumps', mens du læser videre:

0:00

Det handler om at bygge en stemning op

Travis Scott har kun optrådt på dansk jord én gang før – det skete på den fynske festival Tinderbox sidste år sidst på eftermiddagen, hvilket ikke var det optimale tidspunkt for rapperens ellers så vilde autotune-fest, mener Fie Neergaard, der er vært på P3-musikprogrammet 'Sovsen'.

- Han har derfor endnu ikke fået vist, hvad han kan live i Danmark, siger hun.

Rapperen startede ligesom Kanye West som producer og har i høj grad været i lære hos netop West, der tog ham under sine vinger. Alligevel har Travis Scott fundet sin egen lyd, hvilket er de færreste forundt i hiphoppens verden, mener Fie Neergaard.

- Travis Scott er ikke en lyrisk rapper. Det handler mere om at bygge en stemning op, og det gør han blandt andet ved at bruge sin vokal som et instrument med noget autotune og overdrive, som ellers er noget, man bruger til guitarer.

- Han har en meget stor lyd, og der er mange lag i hans sange. I 'Sicko Mode' har han for eksempel valgt at putte tre sange i én, og det er et ret blæret træk. Han kører den fuldt ud, siger P3-værten.

Her ses Travis Scott på scenen under dette års 'MTV Video Music Awards'. (Foto: Lucas Jackson © Scanpix)

Spillede samme sang 15 gang under koncert

Og det er ikke kun i musikken, at han kører den fuldt ud, fortæller Fie Neergaard. Også under hans koncerter kan det stikke helt af indimellem.

- Han spiller nogle gange det samme nummer live flere gange – bare for at få folk op at køre. For eksempel spillede han sit nummer 'Goosebumps' 15 gange under en koncert sidste år. Så han er vild og ikke bange for at tage den helt derud.

Travis Scott er ikke alene om at blive skrevet på næste års plakat allerede. I alt er Roskilde Festival i dag klar med 12 navne.

På listen finder man blandt andre også den finske popkomet Alma, den danske poptrio Scarlet Pleasure og det amerikanske metalband Testament.

Roskilde Festival åbner for musikken på Dyreskuepladsen lørdag den 29. juni og lukker festen 6. juli.

0:00

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter